Instagram Hesabımdan kripto gönderisi yapılmış

bilgisayarazmanı

Başarılı
Az önce Instagram'a girdiğimde hesabımdan gönderi yapıldığını gördüm, daha önce hiçbir bağlantıya vs. tıklamadım. Telefona da bir şey indirmedim, PC yeni formatlı. Neden böyle bir şey olmuş olabilir?

Hesap çalınmış, cihazlarınızda virüs taraması yapın virüs varsa direk önemli verileri zip haline getirip virüs taramasından temiz çıkmış ise o verileri yedekleyip format atın, tüm hesap şifrelerini değiştirip iki adımlı doğrulamayı açın.

Hesabınız çalınmış, şifre değiştirip 2AD açın. Ayrıca olası virüs ihtimaline karşı Kaspersky/Malwarebytes ile tarama yapınız.

Bilgisayar yeni formatlı ama ya öncesi? Hesap çalındıktan sonra format neye yarar? Şifre değişikliği ve 2 faktörlü doğrulama yap. Hesabın kayıtlı olduğu mail adresinin de şifresini değiştir.

Cookilerin çalınmış olabilir veya bir Web sitesinden virüs yemiş olabilirsin. Öncelikle İnstagram sonra ise tüm hesaplarının (öncelik mail) şifrelerini değiştir ve 2 faktörlü doğrulama yap ardından Hitmanpro ve MBAM indirip tam tarama yap. Gerçek zamanlı bir anti-virüs programı indirmeni öneririm. Telefonda ise ESET ve Avast ile yapabilirsin tam tarama.

Hesabının gitmesini istemiyorsan şu işlemleri biraz hızlı yap, çünkü bu cryptocular hesabı hızlı bir şekilde çalıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimal mail adresin patladı, ondan sonra da maile bağlı sosyal medya hesaplarına girdiler.

Tüm şifrelerin değiş. Mail ve sosyal medya hesaplarındaki güvenlik için 2. mail adresini de değiş, temiz bir hesap ekle.

Hocam bugün benim de başıma aynı şey geldi sabah bi baktım benim 2.hesabımdan ana hesabıma sahte link atılmıştı ve ne olduğunu anlayamadım kullandığım şifre sağlamdı yani kırma ihtimalleri zor ve sadece telefondan instagrama giriyordum, acaba meta tarafında bazı bilgi sızdırma durumları falan mı oldu çünkü telefonumun bildiğim kadarıyla virüs gibi bir sorunu yok ?

Hesaba erişiminiz var ise şifre değiştirin ve 2FA açık hale getirin.
Telefonda virüs taraması yapın. Tavsiyem ESET ile yapmanız.
Mail adresinizin şifresini de değiştirin. Virüs girdiyse erişimleri olabilir.
İçiniz rahat etmezse komple format atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…