Mienaki

Uzman
Bugün şans eseri telefonda takılırken fark ettim, "mail adresinize giriş yapılma algılandı, lütfen mobil onay verin" falan diye bir şey geldi. Araştırdığım üzere her ülkeden giriş yapılma denemesi görüyorum.

Birkaç gündür de Ubisoft hesabıma giriş yapıldı vs. diye birkaç bildirim de aldım. En son 2 hafta önce Steam hesabım calındı fakat geri aldım. Nasıl giriş yapıldı, nasıl calındı bir fikrim yok. Sonra bilgileri güncelleyip onu güvenli hale getirdim. Ardından C'ye ve D'ye format attım. E'ye atmadım ve bilgisayara WARP dışında Discord'a girmek için harici bir uygulama yüklemedim.

Şu an bilgisayarımda virus mu var ya da trojan? Bunu anlamanın yolu nedir? Bu tür güvenlik problemlerinin nasıl önüne geçip kendimi unutturabilirim? Her başarısız deneme bile olsa her saat başı giriş yapılmaya denenmesi hoş değil ve rahatsız edici.

Diğer e-postamı da kontrol ettiğimde aynı sorunu yaşıyorum.

asdasdasd.webp
dddd.webp
sssss.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar da virüs veya trojan var mı bilemem ama alabileceğiniz bütün güvenlik önlemlerini alın. Şifre yöneticisi kullanmaya özen gösterin.

Önce telefonunuzdan mail adreslerinizin şifresini değiştirip kimlik doğrulaması yapın. Bir yandan da PC'ye sağlam bir format atın. Aynı durumu ben de yaşamıştım böyle hallettim bu durumu. Bir tane mail adresimi kullanmayı bıraktım korkudan.

Hesapları çaldırmışsınız. Büyük ihtimal hesaplarınız combolistlerde geziyordur şu an. Virüs varsa diye KVRT kullanın. Ondan sonre hesaplarınızın mail ve şifre falan değiştirin. 2FA açın.

Hesapları çaldırmışsınız. Büyük ihtimal hesaplarınız combolistlerde geziyordur şu an. Virüs varsa diye KVRT kullanın. Ondan sonre hesaplarınızın mail ve şifre falan değiştirin. 2FA açın.

Başta bulmadı sonra detaylı yaparak 6tane buldu hepsi turkey bilmem ne araştırdığımda windrivert.gen buldugoodbyedpi miş fakat kurulu değildi sadece dosyası vardı sildim tamamen tekrar taratıyorum.

1. Kaspersky ile tam tarama yapın.
  2. Hesapları şifreyi değiştirin.
  3. 2 adımlı doğrulama açın.

Şifre değiştirdim fakat değiştirmelik bir durum yok zaten 2. adımlı doğrulama acık olduğu için direkt Hotmail adresimi yazip authencitator a bildirim gidiyor ve onaylayıp acıyorum zaten hep bunda takılı kalmışlar.

KVRT ile yaptım bir de malware ile falan yap diye bir şeyler okudum bir yerlerde onu da yapmaya gerek var mı yeterli mi?

1. Kaspersky ile tam tarama yapın.
  2. Hesapları şifreyi değiştirin.
  3. 2 Adımlı doğrulama açın.
KVRT ile yaptım bir de malware ile falan yap diye bir şeyler okudum bir yerlerde onu da yapmaya gerek var mı yeterli mi?

Başta bulmadı sonra detaylı yaparak 6tane buldu hepsi turkey bilmem ne araştırdığımda windrivert.gen buldugoodbyedpi miş fakat kurulu değildi sadece dosyası vardı sildim tamamen tekrar taratıyorum.

Şifre değiştirdim fakat değiştirmelik bir durum yok zaten 2. adımlı doğrulama acık olduğu için direkt Hotmail adresimi yazip authencitator a bildirim gidiyor ve onaylayıp acıyorum zaten hep bunda takılı kalmışlar.

1740159861880.webp
1740159867721.webp

Son düzenleme: