Philologically 12

Üstün
Merhaba, hayatımda ilk defa HGS başvurusu yapacağım. Avrasya'dan bir, köprüden iki kere HGS'siz geçtim. Başvuru yapınca otomatik ödenir mi yoksa önce onları ödeyip sonra mı HGS almalıyım? Bir de HGS'yi illa cama yapıştırmak zorunda mıyım?

Merhaba, hayatımda ilk defa HGS başvurusu yapacağım. Avrasya'dan bir, köprüden iki kere HGS'siz geçtim. Başvuru yapınca otomatik ödenir mi yoksa önce onları ödeyip sonra mı HGS almalıyım? Bir de HGS'yi illa cama yapıştırmak zorunda mıyım?
Cezanın ödemesi nasıl olur bilmiyorum ancak tahminimce ayrı ödüyorsundur. Eskisi gibi illa cama yapıştırmana gerek yok, plakadan otomatik okuyor en azından bende öyle. Konu ile ilgilenen bir çalışana sorsan iyi olur emin olmak adına, benim bir tanıdığım HGS'den geçerken eli ile ön cama tutuyor kartı.

HGS'siz geçişlerin cezası otomatik olarak ödenmez. Onlar ceza olarak işlendi.
HGS etiketini cama yapıştırmak zorunda değilsiniz ama geçerken elinizle tutmanız lazım Yoksa kaçak geçiş sayar, plaka okumadan en uzun mesafeden ödeme çekerler.
HGS aldıktan sonraki bakiyesiz geçişleriniz ise hesaba 15 gün içinde para yatırırsanız otomatik çekilir ancak 15. günden sonra cezaya düşer ve sizin elden yatırmanız gerekir.