Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Üstüme aldığım aracın camında eski HGS etiketi var. Çalışıyordu muhtemelen ama çok yıprandı. Eski sahibi de zaten e-Devlet'ten iptal etti. Şimdi sökeceğim bunu.

Ama ben ön cama cam filmi yaptırtacağım. Yeni HGS alınca da bunu yapıştırmak istemiyorum. HGS kartı alsam daha mı iyi olur? Aklımda birkaç soru var.

Kartı banka uygulamasından mı almalıyım yoksa direkt PTT'den mi? Fiyat farkları ne? Ayrıca camda HGS etiketi olmayınca geçişler nasıl oluyor? İnternette plakadan okunuyor yazmış. Doğru mu? Doğru ise niye bazı yerlerde "Plakadan okuyor ama önce kaçak geçiş olarak yazıyor, sonra plakadan okuyup bakiyeden düşüyor" yazıyor? Bu da mı doğru? Ben şahsen bütün geçişlerimin PTT sitesinde böyle açık bir şekilde gözükmesini istemem. Plakayı bilen herkes görebilir. Halbuki şu anki etiket sayesinde hiçbir geçiş gözükmüyor.

Kart almak mantıklı mı bu durumda? Arabada veya üstümde olması gerekiyor mu?

Cam filmi muayene de "hafif kusur" diye geçiyor. O yüzden o kısma takılmayın. Zaten komple şeffaf SolarGard markası, sıkıntı çıkarmıyor.

Veya etiket alsam cam filmi ile sorun çıkarmama ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Ben de geçen sene aldım aracımı. Kart filan PTT hiç bakmadım. Google'ye hgs borç öde yazıyorum. Karayollarının sayfası çıkıyor. Geçiş yaptıktan birkaç gün sonra sisteme düşüyor geçişlerim ve kredi kartımla online ödüyorum. 2 haftadan fazla gecikirse ödeme faiz biniyordu.

Direkt plakadan okumuyor mu zaten bunlar?
İnternette günlerdir araştıyorum. Halen tam emin değilim ama anladığım kadarıyla durum şöyle:

Etiket varsa öncelik olarak etiketi kullanıyor. Yoksa plakadan okuyor ve HGS kartı tanımlı ise bakiyeden düşüyormuş. Ama bu önce sisteme geçiş ihlali olarak giriliyormuş. Sonra bakiyeden alıyor. Yani sistemde o geçiş hep gözüküyor ve plakayı bilen herkes görebiliyor.

Etiket ile böyle bir şey yok çünkü geçiş, geçiş sırası direkt başarılı oluyor.

Ayrıca okuduğum bir siteye göre bazı otobanlarda HGS kartı olsa bile eğer etiket olmadan geçilirse, yolun en başından girmişsiniz gibi ücretlendiriliyormuş. Plakadan okuyunca böyle oluyormuş. Etiket ile sadece girdiğiniz ve çıktığınız yol kadar ücret giriliyormuş. Ne kadar doğru bilmiyorum

O yüzden halen karar veremedim. Ben şahsen etiket istemiyorum. Ama böyle problemler de yaşamak istemiyorum.

Ben de geçen sene aldım aracımı. Kart filan PTT hiç bakmadım. Google'ye hgs borç öde yazıyorum. Karayollarının sayfası çıkıyor. Geçiş yaptıktan birkaç gün sonra sisteme düşüyor geçişlerim ve kredi kartımla online ödüyorum. 2 haftadan fazla gecikirse ödeme faiz biniyordu.
İşte ben PTT'nin sitesinde gözüksün veya borç yazsın istemiyorum. Aynı zamanda etikette istemiyorum.

İkilemde kaldım.

Hocam HGS otomatik plakadan çekiyor. En azından benim araçta böyle çalışıyor, daha önce hiç yapıştırmadım HGS kartını.

E-Devlet üzerinden nereden geçtiniz, ne kadar tuttu gözüküyor zaten. Direkt oradan ulaşım kartına bakiye yükler gibi yükleyebilirsiniz.

@Liguori hocam merhaba ben kart olanı kullanıyorum arabamız chervolet cruze 1.6 2011 orta konsolun orda ufak bi göz var kartı oraya koyduk sorunsuz çalışıyor
1789818778540.webp

Hocam HGS otomatik plakadan çekiyor. En azından benim araçta böyle çalışıyor, daha önce hiç yapıştırmadım HGS kartını.
İşte plakadan çekince yukarıda dediklerim oluyor.

E-Devlet üzerinden nereden geçtiniz, ne kadar tuttu gözüküyor zaten. Direkt oradan ulaşım kartına bakiye yükler gibi yükleyebilirsiniz.
E-Devlet'ten sadece benim görebilmem ile PTT'nin sitesinden plakayı bilen herkesin görebilmesi arasında fark var bana göre. Sizin geçişler burada da gözüküyor mu?

İşte plakadan çekince yukarıda dediklerim oluyor.

E-Devlet'ten sadece benim görebilmem ile PTT'nin sitesinden plakayı bilen herkesin görebilmesi arasında fark var bana göre. Sizin geçişler burada da gözüküyor mu?

Ben buraya hiç bakmadım hocam. Direkt E-devlette çıkıyor, istersem oradan bakiye ekleyebildiğim için başka bir yere bakmadım hiç.

Bundan yıllar önce aracımızda HGS kartı yokken geçtiğimizde kaçak yazmıştı. Sonradan babam ödedi sanırım bilmiyorum. Hiçbir arabamızda hiçbir zaman cama yapıştırmadık. Şu an kullandığımız araçta da direkt plakadan okuyor dediğim gibi, kaçak yazısına falan bakmadım hiç tekrar çıkıyor mu diye. E-Devletten bakiye ekleyip kendisi kullandıkça düşüyor oradan. Saat kaçta nereden ne kadar sürede geçmişim vesaire hepsi çıkıyor. Bir sorun yaşamadım yıllardır.

Son düzenleme: