RedFoX

Başarılı
Merhaba.

Hi-Fi müzik deneyimine giriş yapmak için maksimum 10.000 TL bütçeyle IEM kulak içi kulaklık almayı düşünüyorum. Basları güçlü hissettiren ve enstrüman seslerini doğal veren bir model arayışındayım.

Başta Sennheiser IE 200 modelini düşündüm ancak hem fiyatının yüksek olması hem de kronik arıza çıkarma ihtimalinden bahsedilmesi yüzünden bu seçeneği eledim. Alternatif olarak Simgot EA500LM modeli hoşuma gitti, kullananlar tavsiye eder mi?

Sürücü tiplerini biraz detaylı araştırdım ve planar sürücü düşünmüyorum. Daha çok doğal ve analog bir ses profili arıyorum. İncelediğim birçok IEM modelinde doğallıktan biraz uzak, fazla dinamik bir ses havası olduğunu gördüm. Basların her seviyede derin, vurucu ama bir o kadar da akıcı olmasını istiyorum. Şu an aktif olarak Galaxy Buds 2 (bas güçlendirme modunda) ve JBL T110 kullanıyorum.

Bu benim ilk IEM ve Hi-Fi deneyimim olacağı için doğru bir seçim yapmak istiyorum, malum bu tarz kulak içi ürünlerde hijyen sebebiyle iade şansı da pek olmuyor. Simgot EA500LM alırsam ve tizleri rahatsız ederse EQ ayarıyla bu sorunu çözerim diye düşünüyorum. Ancak Truthear Zero: Blue gibi tasarımı kaba ve kulağı yoran büyük IEM modellerini önermezseniz sevinirim.

Sistemde DAC olarak FiiO KA11 kullanacağım. Ağırlıklı olarak hip-hop, rap, trap, R&B ve pop dinliyorum ancak diğer müzik türlerine de sıkça kulak veriyorum.

Deneyimlerinize dayanarak tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Tam S12 Ultra onerecektim ki planar istemedigini gordum. O zaman geriye iki secenek kaliyor butceyi cok asmamak suretiyle.
ZiiGaat Lush, eger notral bir ses tonu istiyorsan uygundur. Daha fazla bass istiyorum diyorsan da 2K farkla Arcadia'yi tavsiye ederim. Ha, ben bu kadar ciksam ZiiGaat Odyssey 2 alirdim. Tam isteklerine uyuyor. Muzik turleri uygun dinlemene gore.

Ses kartin iyiymis bir de. Guzel esleseceklerine eminim.

Ben Melody Wings Venus kullanıyorum. Enstrüman sesleri çok tatlı geliyor. Tavsiye edebilirim.

Tam S12 Ultra onerecektim ki planar istemedigini gordum. O zaman geriye iki secenek kalıyor butceyi cok asmamak suretiyle.
Ziigaat lush, eger notral bir ses tonu istiyorsan uygundur. Daha fazla bass istiyorum diyorsan da 2K farkla Arcadia'yi tavsiye ederim. Ha, ben bu kadar ciksam ziigaat Odyssey 2 alirdim. Tam isteklerine uyuyor. Muzik turleri uygun dinlemene gore.

Ses kartin iyiymis bir de. Guzel esleseceklerine eminim.

Ziigaat lush hoşuma gitti biraz araştırdım önerdikten sonra. IEM dünyasına yeni giriş yapacağım Hi-Fi müzik dünyasında aynı şekilde. Bud2'yi bas güçlendirme modunda kullanma sebebimde bud2 de neredeyse hiç bass yok bu yüzden mecbur kalıyorum. Alt-orta-üst basları normal olduğu gibi mi verir yoksa biraz abartma eğilimi mi var? Bir de ses boğuk gelir mi, diğer sesleri bastırır mı default EQ yapmadan.

Ziigaat lush hoşuma gitti biraz araştırdım önerdikten sonra. IEM dünyasına yeni giriş yapacağım Hi-Fi müzik dünyasında aynı şekilde. Bud2'yi bas güçlendirme modunda kullanma sebebimde bud2 de neredeyse hiç bass yok bu yüzden mecbur kalıyorum. Alt-orta-üst basları normal olduğu gibi mi verir yoksa biraz abartma eğilimi mi var? Bir de ses boğuk gelir mi, diğer sesleri bastırır mı default EQ yapmadan.
Lush, bass'li bir IEM degil. Frekanslari bass konusunda etkilemez. Bu ucu arasindan en dusuk bass Lush'ta.

Buds 2'nin bassları gayet iyi aslında, sen ondan da fazlasını istiyorsan basshead bir iem alabilirsin.