Bütçe
400-500

SwArOn 35

Başarılı
Herkese merhaba. Elimde HP 15af110NT notebook var. Kasasını toparlayıp sadece yazıcıdan çıktı alıp Excel Edge vs. çalıştırması için kullanacağım. Bu model iş yapar mı, kronik sorunu var mı? Durduk yere kendini bozup uğraştırmayın yeter.

Kesinlikle uzak durmanız gereken bir SSD. Veri depolama önemli bir konu ve verileriniz gittiği zaman üzülebilirsiniz. Bu tarz merdivenaltı ürünlerden uzak durmanızda fayda var.

Durduk yere kendini bozup uğraştırmayın yeter.
Tam olarak bunu yapacak türden bir SSD.

Bilgi işlem olarak çalıştığım firmalar, "kalitesiz" uyarılarımıza rağmen ucuz SSD diskler tercih edebiliyor. Şuana kadar bana dönen arızalı SSD disklerin yarısı bu marka. Diğer yarısı da James Donkey.

Genelde bir süre sonra salt okunur ya da okunamaz hale geliyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun süredir bu marka bir SSD kullanıyorum bende hiç sorun olmadı. Yapılan yorumlar tam tersini gösteriyor. Garip.

Uzun süredir bu marka bir SSD kullanıyorum bende hiç sorun olmadı. Yapılan yorumlar tam tersini gösteriyor. Garip.
Dostum ben bu marka SSD'yi uyarılara rağmen tercih nedeniyle çoğu müşteriye ucuz olduğu için takmak zorunda kaldım. 20 tane taktıysam 15 tanesi bir süre sonra geri döndü. Ama arada çalışanlar çıkabiliyor. Sana sağlıklı cihaz denk gelmesi, maalesef markanın kaliteli olduğu anlamına gelmiyor. Ayrıca sen sorunsuz kullansan da arka planda sorunlu sektörleri taşımış veya bozuk sektöre denk gelmemiş de olabilirsin.

Umarım şanslısındır da sende bulunan disk arızalanmaz ve uzun süre kullanırsın. Yine de çok kritik dosyalarını ara sıra bir bulut hizmetine yedek almanı tavsiye ederim.

Kesinlikle uzak durmanız gereken bir SSD. Veri depolama önemli bir konu ve verileriniz gittiği zaman üzülebilirsiniz. Bu tarz merdivenaltı ürünlerden uzak durmanızda fayda var.

Tam olarak bunu yapacak türden bir SSD.

Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.

Bilgi işlem olarak çalıştığım firmalar, "kalitesiz" uyarılarımıza rağmen ucuz SSD diskler tercih edebiliyor. Şu ana kadar bana dönen arızalı SSD disklerin yarısı bu marka. Diğer yarısı da James Donkey.

Genelde bir süre sonra salt okunur ya da okunamaz hale geliyorlar.

Peki dediğim işler için uygun bir SSD öneriniz var mı? Çok küçük işlerde kullanacağım için çok uçuk paralar vermek istemiyorum, HDD ile de çok yavaş çalışıyor. Alınabilir en uygun modeli söyleyebilirseniz çok iyi olur.

Peki dediğim işler için uygun bir SSD öneriniz var mı? Çok küçük işlerde kullanacağım için çok uçuk paralar vermek istemiyorum, HDD ile de çok yavaş çalışıyor. Alınabilir en uygun modeli söyleyebilirseniz çok iyi olur.
Ben verilerin güvenliğine çok önem verdiğim için ucuz SSD satın almanı hiç tavsiye etmem. Ama istersen konuyu takip ederek gelecek diğer tavsiyeleri okuyabilirsin.

Şahsen ben biraz daha cebini yakıp güvenli markaları almandan yanayım.

Sandisk, WD ve Kingston marka SSD'lerin pek sorun çıkardığını göremedim. Bu markaların ucuz modelleri de olabilir. Ancak satın almadan önce mutlaka yorumları ve modeli araştır. Çünkü sadece marka değil, modeller de fark ettirebilir.

Sorun çıkardığını çok nadir gördüğüm iki marka ise Samsung ve Micron. Ama onlar da kaliteli olduğu gibi pahalı.

Ek tavsiyem: "Hi-Level Ultra SATA SSD alınır mı?" konusundan ayrı olarak "Ucuz marka SATA SSD önerebilir misiniz?" şeklinde yeni başlık başlatman daha çok ve daha doğru tavsiyeler almana neden olabilir.

( Güncelleme: Konu sahibi yeni konu başlattı. Bu konuyu okuyanlar buradan devam edebilir: 500 TL bütçe ile SATA SSD önerisi )

Son düzenleme:
Dostum ben bu marka SSD'yi uyarılara rağmen tercih nedeniyle çoğu müşteriye ucuz olduğu için takmak zorunda kaldım. 20 tane taktıysam 15 tanesi bir süre sonra geri döndü. Ama arada çalışanlar çıkabiliyor. Ayrıca sen sorunsuz kullansan da arka planda sorunlu sektörleri taşımış veya bozuk sektöre denk gelmemiş de olabilirsin.

Umarım şanslısındır da sende bulunan disk arızalanmaz ve uzun süre kullanırsın. Yine de çok kritik dosyalarını ara sıra bir bulut hizmetine yedek almanı tavsiye ederim.
2016'dan beri kullanıyorum. :)

Sana sağlıklı cihaz denk gelmesi, maalesef markanın kaliteli olduğu anlamına gelmiyor
Evet.