Hiç bilgisi olmayan birine hazır sistem önerisi

Açıkçası Gravix-5A daha mantıklı bir tercih olur.

Attığınız sistemde SSD 500GB...
NV3'ü ekleyince diğer özelleştirmelerle beraber 68.000 küsür oluyor. Ayrıca soğutmada pek tercih edilir bir model değil.

Son düzenleyen: Moderatör:

Konu sahibi sadece rekabetçi oyunlar oynayacaksa 5060 Ti 16 GB + 9800X3D bir sistem de bakılabilir aslında. 5070 + 9800X3D bütçeye yetiyorsa çok daha iyi olur.
Gravix-5A'da 9800X3D olsa mis gibi olacak

PS5 Pro'yu satıp üzerine de ekleme yapacağım aslında 55K tam ideal benim için. Arkadaşların yorumlarıyla anladım ki ucu bayağı açık bu işin. Arkadaşların önerdiği linkleri inceleyeceğim şimdi.

İlk karar verdiğimde ön bir hazırlık olarak forumu incelemiştim. Önerdiğiniz linkteki koda sahip kasayı çok görmüştüm. Özelleştirmenizi de dikkate alarak bunu bir köşeme not ettim. Teşekkür ederim.

Bütçeyi 7000 TL daha çıkarma imkanınız varsa 7 9700X daha iyi bir tercih olur işlemci tarafında.

5070 Ti çok güzel olabilirdi ancak bütçe olarak sanırım beni zorlayabilir. Diğer monitör, klavye vs. gibi ekipmanlar da edineceğim için biraz düşüneceğim bir durum olacak. Uzun bir süre götüreceğini tahmin edebiliyorum.
55.000 TL'ye R5 7600 alacağına üstüne 5.000 TL daha koyup R7 7800X3D alabilir. 3D işlemciler oyun performansına mükemmel etki ediyor. Demiş zaten performans artışı olursa yükseltirim diye.
5.000 TL farkla dediğiniz gibi etki ediyorsa göz ardı etmem. Sitelere bakarken Gaming.gen.tr'nin “pro kablolama” ve “performans ayarları”nı ücret karşılığında yaptığını gördüm. Bu çok fazla işime gelir. O bilgi birikimi bende yok malesef. Öncelikli olarak bu siteye daha yakınım. Final olarak bu yorumunuza istinaden Gaming Gen'den bir link alsam harika olurdu.

Bütçeyi 7000 TL daha çıkarma imkanınız varsa 7 9700X daha iyi bir tercih olur işlemci tarafında.
Burada da dediğim gibi R7 9700X alırsanız bütçeyi 7.000 TL yükseltip, performansa tam etki eder.

Bilgisayar toplamayı neredeyse tüm markalar yapıyor zaten. Sizin yapacağınız tek şey Windows kurmak.

Çok teşekkür ederim öncelikle. Linklerdeki AMD ile NVIDIA ekran kartı arasında uçurum var mıdır? NVIDIA teknoloji ve yazılım olarak daha fazla güven veriyor açıkçası. İki kartı kıyaslarsak hangisi daha iyi denebilir? Çünkü bütçeme en yakın sistemler bu linklerdeki gibi duruyor. Siz hangisini tercih ederdiniz?

9000 serisi hatalarla dolu. Alınmaz. 5070 ya da 5070 Ti daha mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…