Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Açtığım bazı konulara hiç yanıt gelmemiş ve bu konu artık konu listesinde gözükmüyordu. Daha yeni konular geldiği için görmek artık imkansız olacak ve o konu asla yanıta ulaşamayacaktı.

Cevaplanmayan konular karadeliğe gitmemeli. Bazen internetten bir şey araştırıyorum Techolay Sosyal'de konu açılmış gözüküyor. Tıkladığımda sadece soru sorulmuş ve cevap eklenmemiş oluyor.

Bu gibi cevaplanmayan konulara uzman kişiler örneğin @Recep Baltaş bakmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 23 Eksi
Aşırı teknik soruları cevaplamak istemiyor hiç kimse.
Şu anda aktif ve devamlı çözüm sağlayan 4 kişi var sadece: siz, ben, @mortem.dll bulunamadı ve @bicy. bicy sadece mavi ekran konularına bakıyor zaten. Olay konuların teknik soru olması da değil yani. Çoğu konu boş veya yanlış bilgiyle kalıyor.

Bunun çözümü para. Ücretli teknik destek ekibi kuracağım zamanla.
Para ile çözülecek basit bir sorun olduğunu sanmıyorum, bana para verseniz 250 çözüm yapmazdım mesela. Harbiden düzgün bir teknik destek ekibi kurmak hiç kolay olmayacaktır diye düşünüyorum. Uzun süreli bir test aşaması ister. Kurabilirseniz ne güzel.

Daha yeni konular geldiği için görmek artık imkansız olacak ve o konu asla yanıta ulaşamayacaktı.
Cevaplanmayan konular kara deliğe gitmemeli.
Tam olarak bunun yüzünden bu kategorinin açılmasını istemiştim daha ilk zamanlarda, böyle bir kategorimiz var yani:

10 yıllık Technopat deneyimim bana şunu gösterdi: Maalesef bazı sorular cevapsız kalacak. Ben eskiden sabah saat beşe kadar soru cevaplamaya çalışırdım. Fakat baktım ki bir noktadan sonra buna yetişmem mümkün değil, bıraktım.

Nasıl ki ülkede insan sayısına göre doktor sayısı yetersizse, sorun yaşayan insan sayısına göre soru cevaplayan insan sayısı da yetersiz. Yani çoğunluk soruna ve soruya sahip fakat bunu cevaplayabilecek kapasitede insan sayısı çok düşük. O yüzden bir noktadan sonra artık bunun üzerine düşmeyip bıraktım ve cevaplayabildiğim kadar soru cevaplıyorum. Bütün soruları cevaplamaya çalışmıyorum.

Bu aşamada birilerinin sorusu cevapsız kalacak. Kalırsa kalsın. Hiçbir soru cevaplamayan insanlar bu ülkede milyon aboneye sahipken ben hâlâ burada biraz gelir elde etmek için cebelleşiyorsam demek ki aslında hiç soru cevaplamamam ve tamamen videolara odaklanmam gerek, değil mi?

Technopat'ta 100.000 mesajım, binlerce çözümüm var. Neye yaradı? Bence hiçbir şeye. YouTube'da bir Discord videosu yapıyorum binlerce izleniyor. Çok daha az zahmete çok daha fazla kazanç ve teşekkür. Hiç soru cevaplamayan, çöp ürün tanıtan, insanların suratına yalan söyleyenlerin olduğu yere bakarsak büyük resmi görürüz.

Ha ben yine soru cevaplayacağım ve yine en ufak fikrimi beyan ettiğimde küfür yiyip insan değilmişim gibi muamele göreceğim ama artık umursamıyorum. Ben de kız arkadaşımla Diablo oynamak istiyorum. Ben de kendime zaman ayırmak istiyorum. Forumda en çok mesaj ve çözüme sahip olan benim ama görüldüğü üzere insanlar hep daha fazlasını istemekte hiçbir sorun görmüyor.

Yapabileceğim bu. Bazı günler artar, bazı günler azalır. Sorunuza denk gelirsem ne ala. Denk gelmezsem de yapacak bir şey yok. Kimseye kendimi sevdirmek gibi bir çabam yok.

Sevgiler.

İnsanlar foruma sordukları soruyu Google'a yazmıyorlar. Aslında direkt konu başlığıyla aynı şeyi Google'a yazınca çözümü çıkan konular var fakat nedense buraya yazmayı tercih ediyorlar. Bu da gerçekten yardıma ihtiyacı olan birinin konusunun daha zor görülmesini sağlıyor fakat üstte denildiği şekilde bazı şeyler engellenemiyor.

10 yıllık Technopat deneyimim bana şunu gösterdi: Maalesef bazı sorular cevapsız kalacak. Ben eskiden sabah saat beşe kadar soru cevaplamaya çalışırdım. Fakat baktım ki bir noktadan sonra buna yetişmem mümkün değil, bıraktım.

Nasıl ki ülkede insan sayısına göre doktor sayısı yetersizse, sorun yaşayan insan sayısına göre soru cevaplayan insan sayısı da yetersiz. Yani çoğunluk soruna ve soruya sahip fakat bunu cevaplayabilecek kapasitede insan sayısı çok düşük. O yüzden bir noktadan sonra artık bunun üzerine düşmeyip bıraktım ve cevaplayan bildiğin kadar soru cevaplıyorum. Bütün soruları cevaplamaya çalışmıyorum.

Bu aşamada birilerinin sorusu cevapsız kalacak. Kalırsa kalsın. Hiçbir soru cevaplamayan insanlar bu ülkede milyon aboneye sahipken ben hâlâ burada biraz gelir elde etmek için cebelleşiyorsam demek ki aslında hiç soru cevaplamamam ve tamamen videolara odaklanmam gerek, değil mi?

Technopat'ta 100.000 mesajım, binlerce çözümüm var. Neye yaradı? Bence hiçbir şeye. YouTube'da bir Discord videosu yapıyorum binlerce izleniyor. Çok daha az zahmete çok daha fazla kazanç ve teşekkür. Hiç soru cevaplamayan, çöp ürün tanıtan, insanların suratına yalan söyleyenlerin olduğu yere bakarsak büyük resmi görürüz.

Ha ben yine soru cevaplayacağım ve yine en ufak fikrimi beyan ettiğimde küfür yiyip insan değilmişim gibi muamele göreceğim ama artık umursamıyorum. Ben de kız arkadaşımla Diablo oynamak istiyorum. Ben de kendime zaman ayırmak istiyorum. Forumda en çok mesaj ve çözüme sahip olan benim ama görüldüğü üzere insanlar hep daha fazlasını istemekte hiçbir sorun görmüyor.

Yapabileceğim bu. Bazı günler artar, bazı günler azalır. Sorunuza denk gelirsem ne ala. Denk gelmezsem de yapacak bir şey yok. Kimseye kendimi sevdirmek gibi bir çabam yok.

Sevgiler.

Haklısın abi, senin de herkes gibi kendine zaman ayırman gerekli.

Konu öne çıkarmaya gerek yok. Cevapsız kalırsa soru zaten bir süre sonra bilgili biri gelip bakar. Ben olsun başka biri olsun gelip bakar o soruya.

Forum ve ücret, bilemedim. Mantıksız olduğunu düşünüyorum. Rütbeler bu iş için çok iyi ama şu anda yok. Hem rozetler kadar hırs yaptırmıyor hem de motive ediyor.
Forumdan değil başka yerden bulunur. Ha buradan çıkarsa ne mutlu. Öte yandan yaşı başı almış insanların rozet, rütbe umurunda değil, bir noktada iş olarak bakmaya başlıyorsunuz bazı şeylere. :)

Son düzenleme: