10 yıllık Technopat deneyimim bana şunu gösterdi: Maalesef bazı sorular cevapsız kalacak. Ben eskiden sabah saat beşe kadar soru cevaplamaya çalışırdım. Fakat baktım ki bir noktadan sonra buna yetişmem mümkün değil, bıraktım.
Nasıl ki ülkede insan sayısına göre doktor sayısı yetersizse, sorun yaşayan insan sayısına göre soru cevaplayan insan sayısı da yetersiz. Yani çoğunluk soruna ve soruya sahip fakat bunu cevaplayabilecek kapasitede insan sayısı çok düşük. O yüzden bir noktadan sonra artık bunun üzerine düşmeyip bıraktım ve cevaplayan bildiğin kadar soru cevaplıyorum. Bütün soruları cevaplamaya çalışmıyorum.
Bu aşamada birilerinin sorusu cevapsız kalacak. Kalırsa kalsın. Hiçbir soru cevaplamayan insanlar bu ülkede milyon aboneye sahipken ben hâlâ burada biraz gelir elde etmek için cebelleşiyorsam demek ki aslında hiç soru cevaplamamam ve tamamen videolara odaklanmam gerek, değil mi?
Technopat'ta 100.000 mesajım, binlerce çözümüm var. Neye yaradı? Bence hiçbir şeye. YouTube'da bir Discord videosu yapıyorum binlerce izleniyor. Çok daha az zahmete çok daha fazla kazanç ve teşekkür. Hiç soru cevaplamayan, çöp ürün tanıtan, insanların suratına yalan söyleyenlerin olduğu yere bakarsak büyük resmi görürüz.
Ha ben yine soru cevaplayacağım ve yine en ufak fikrimi beyan ettiğimde küfür yiyip insan değilmişim gibi muamele göreceğim ama artık umursamıyorum. Ben de kız arkadaşımla Diablo oynamak istiyorum. Ben de kendime zaman ayırmak istiyorum. Forumda en çok mesaj ve çözüme sahip olan benim ama görüldüğü üzere insanlar hep daha fazlasını istemekte hiçbir sorun görmüyor.
Yapabileceğim bu. Bazı günler artar, bazı günler azalır. Sorunuza denk gelirsem ne ala. Denk gelmezsem de yapacak bir şey yok. Kimseye kendimi sevdirmek gibi bir çabam yok.
Sevgiler.