Detaylar
Kim cevapladı?DLSS ve FSR quality modda gayet başarılı bence görüntüyü öyle çok dikkatli bakmadığın sürece bozmuyor, her oyunda açarım. Frame generation'da fareyi sağa sola hareket ettirirken görüntüde bozulmalar olabiliyor. Ray tracing kaybettirdiği FPS'e göre grafikleri doğru düzgün arttırmıyor o yüzden tercih etmiyorum.
AMD FSR görüntüyü performans modunda çok bozuyor fakat DLSS'te gözle görülür bir bozulma yok. Performansınıza bağlı yani. Ray Tracing'i lüzumsuz buluyorum ben ve kapatıyorum. Kişiden kişiye değişir tabii. FG ve DLSS FPS yükseltir, RT ise düşürür. Yani RT açın, diğerlerini kapatın eğer yeteri kadar FPS alıyorsanız.
- Makaleler
- 4
Oyuna göre değişir. Mesela ben MW3'te hepsini kapatıp saf güçte oynuyorum. Ama onun dışında Cyberpunk 2077'de DLSS'i açıyorum. Ray Tracing'i açtığınızda FPS düşüyorsa DLSS ve Frame Generation'ı açın.
Blackraven
Üstün
DLSS+FG yeterli FPS alamadığınız durumlarda açılabilir. RT ise inanılmaz güçlü bir kartınız olmadığı sürece gereksiz. Ben 7800XT ile DLSS muadili FSR'i hiç açmıyorum RT'i ise bugüne kadar sadece Hellblade'de açmıştım çünkü gerçekten düzgün bir şekilde RT eklemişlerdi oyunda.