Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Yaz tatilinde özellikle Dead by Daylight'a ve Resident Evil gibi korku ve gerilim dolu oyunlar oynayacağım; fakat tabii bunlar korku odaklı oyunlar olduğu için haliyle kapkaranlık tonlarda olabiliyor.

Ben de düşündüm ki acaba RTX 4060 sistemde Ray Tracing'e, başka bir deyişle işin izlemeyi açsam oyunlardan gene zevk alabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şahsen ben keyif alabiliyorum. Yinede herkesin göz zevki farklı olduğu için kendin kısa süre ikisinide deneyip kararı senin vermeni tavsiye ederim.

Yaz tatilinde özellikle Dead by Daylight'a ve Resident Evil gibi korku ve gerilim dolu oyunlar oynayacağım; fakat tabii bunlar korku odaklı oyunlar olduğu için haliyle kapkaranlık tonlarda olabiliyor.

Ben de düşündüm ki acaba RTX 4060 sistemde Ray Tracing'e, başka bir deyişle işin izlemeyi açsam oyunlardan gene zevk alabilir miyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Olur niye olmasın? Bir de Frame Gen açarsınız. Saf performans istiyorsanız RTX kapatın o zaman.

Genel itibariyle korku oyunlarında Ray Tracing teknolojisinin keyifli olup olmayacağını mı soruyorsunuz yoksa bu özelliğin RTX 4060 ile keyifli olup olmayacağını mı soruyorsunuz tam anlaşılmıyor ama genel olarak Ray Tracing özellikle korku oyunlarında keyifli olur bence. Zaten karanlık bir atmosfer oluyor ve bu karanlık atmosferde ışıklar ve yansımalar daha çok keyif verir Ray Tracing ile.

RTX 4060 meselesine gelirsek de eğer teknolojiyi aktif ettiğinizde 60 FPS ve üzeri bir performans alıyorsanız performanstan keyif alırsınız. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte, mesela ben 45 FPS ile de keyif alırdım.