@drpakers, Maxio MAP1602A, üst düzey bir kontrolcü değil. Yüksek hıza çıkabiliyor diye üst düzey kontrolcü olmuyor. Maxio'nun kendisi bile üst seviye değil, daha çok giriş/orta segment DRAM desteği olmayan kontrolcüler üretiyorlar. Kontrolcü konusunda bir Phison, Silicon Motion değil mesela.

İşletim sistemi kurmak için de üst düzey kontrolcüye ihtiyaç yok.

Dandik marka yoktur, dandik kontrolcü vardır. Eylül'de Amazon'dan depolama amaçlı Hiksemi HS-SSD-FutureX Lite 4 TB aldım. DRAM yok ama kontrolcüsü üst düzey, Maxio MAP1602a, TLC NAND. İşletim sisteminde kullansam bana mısın demez. SSD alırken markaya değil de, ilk kontrolcüsüne bakmak lazım.
Tam tersi.

Argümanınız varsa yazınız. Araştırınız efenim. Klavye önünüzde. Böyle unlike, tam tersi şeklinde olmuyor :D

@drpakers, maxio map1602a, üst düzey bir kontrolcü değil. Yüksek hıza çıkabiliyor diye üst düzey kontrolcü olmuyor. Maxio'nun kendisi bile üst seviye değil, daha çok giriş/orta segment DRAM desteği olmayan kontrolcüler üretiyorlar. Kontrolcü konusunda bir phison, silicon Motion değil mesela.

İşletim sistemi kurmak için de üst düzey kontrolcüye ihtiyaç yok.

Yardımcı olayum buyurun Nebi Akgün'ün tier list'i ve link:
Videosu da var:

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Kimse kimsenin her dediğine inanmaz zaten. Ben size Nebi Akgün'ü en azından biri araştırıp bilgi paylaşmış diye örnek gösterdim. Sayısal değeri yüksek diye kalitesi de iyi olacak anlamında algılamamak lazım. Gelenin gideni arattığı nice cihazlar gördük. Ha videoda yanlış söyledi diye bütün bilgiler çöp mü oluyor?

Ne neyin tersi?

Ha videoda yanlış söyledi diye bütün bilgiler çöp mü oluyor?
Hayır dostum, videoyu ben de izledim ve genel olarak söylemleri doğru ancak birkaç yerde ufak hataları olduğunu dile getirdim. Maxio 1602A'nın ~7 GB/sn hız vermesi iyi ancak üst düzey bir kontrolcü değil. Maxio markası zaten genel olarak üst düzey kontrolcüler üreten bir marka değil. Daha çok uygun maliyetli SSD'lerde karşıma çıkıyor. Yukarıda attığım listeyi bizzat ben hazırladım ve hazırlarken de birçok model hakkında fikir edinme fırsatım oldu. Maxio ile en çok gördüğüm NAND kombosu YMTC mesela. Sandığın gibi üst düzey kontrolcü olsa, büyük markalar da gidip Maxio kontrolcülere yönelirdi.