Hikvision C100 480 GB alınır mı?

Bütçe
2000 TL

Maxtorices

Uzman
2.000 lira gibi düşük bir bütçem var, aslında geçen ay ucuz SSD'ler vardı ama maaş gelene kadar zam geldi 500 çıkarak bunu alabiliyorum. Bu SSD alınır mı? Üstüne daha fazla koyamıyorum maalesef. 2.el öneri varsa alabilirim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pek tavsiye etmem hocam, iyi bir ürün değil.

2.500 TL vermek yerine 2.650 TL vereyim, iyisi olsun derseniz Kioxia Exceria 480 GB var:

Artıları:
  • Nispeten daha iyi kontrolcü.
  • Yazılım ve Firmware desteği.
  • Çok daha güvenilir ve destek alabileceğiniz bir marka.
  • Daha iyi NAND kalitesi.
Marka olmasını önemsiyorum çünkü garantiye işiniz düştüğünde markanın ilgisi çok önemli. Ulaşılabilir ve desteği sağlam olması lazım. Kioxia (Toshiba) bu konuda iyidir ancak Hikvision'dan pek emin değilim. Firmware desteği sunmayan markalara pek sıcak değilim.

Hocam 512 bana yetmiyor. Bu yüzden alacağım SSD'ye sadece oyun yükleyeceğim, o yüzden Windows ortamında çalışması gibi şeyler önemli değil ama 150 daha koyabilirim. Yeni satıcı olarak gözüküyor, buna nasıl güvenebilirim? PttAVM arkamda durur mu acaba?

PttAVM değil de ürünün satıcısı önemli. Satıcısı hakkında deneyimim yok, daha bilindik firmadan bulabilirseniz oradan alın derim ama yoksa da her türlü Hikvision C100 almaktan iyidir. Öyle genel kullanımda veya oyunlarda performans farkı pek yaratmaz, ikisi de aynı seviyenin diski ancak yukarıda anlattığım kısımlarda Kioxia tercihi çok daha mantıklı bence. Yine de karar sizin, alırsanız işinizi görür.

Şimdi hocam sorun şurada. Satıcı yeni satıcı olarak gözüküyor ve tek ucuza koyan da o, laptop çıkması mı bilmiyorum ama güven vermedi. HIKVISION ise Amazonda var ve satıcı yorumları genel olarak iyi. Prime ile de 2300'e düşüyor ama siz deyince kuşkulandım şimdi, maalesef diğer yerlerde 3000 gibi uçuk fiyata satıyorlar maaşım yatmadı o yüzden uçuk bir şey alamıyorum. Hikvision bilindik diye biliyorum neden öyle dediniz?

Hikvision bilinmedik marka değil hocam. Daha çok güvenlik kameraları vb. gibi alanlarda bayağı bilindikler aslında. Disk kanadında da aktifler. Hatta HIKSEMI markası da Hikvision'ın çatısı altında.

Sorun şu ki; diskleri çok iyi değil. Genel olarak düşük kalite bileşenler kullanıyorlar ürünlerinde. Yani ben önermem şahsen ama alıp da sorunsuz kullananlar da olur elbette, teknolojik ürün sonuçta. Giriş segment SATA SSD'ler arasında pek performans farkı olmuyor zaten genellikle. Uygun fiyata alayım derseniz olabilir, takdir sizindir ama pek iyi bir ürün olmadığı hakkında bilgilendirmek istedim. Kioxia satıcısı hakkında bilgim yok maalesef, ürün Hikvision'dan iyi ama.

Satıcı olmasa alırdım, bu durumda HIKVISION alacağım. Performans olarak fark olmayacağını biliyorum zaten. İçine oyun yükleyip oynayacağım sadece. Öneriniz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…