Alınmaz diyenler ne anlıyorda hemen alınmaz diyorlar. Arkadaş durumu belirtmiş oyunlar için demiş. Online oyunlar için alınmaz bencede, ama AA hikayeli oyunlar için olur. Mesela https://www.akakce.com/harddisk/en-...a-3-0-7200-rpm-hard-disk-fiyati,34643531.html

Bu model SSHD teknolojisine sahip:

1. Donanım: Katı Hal Melez Disk (Solid State Hybrid Drive)
SSHD, geleneksel mekanik sabit disk (HDD) ile hızlı flash belleği (SSD) tek bir gövdede birleştiren melez bir depolama aygıtıdır. [1, 2]

• Çalışma Mantığı: İçerisinde yüksek kapasiteli bir mekanik disk alanı ve küçük bir SSD önbellek (genellikle 8 GB ile 32 GB arası) bulunur. Sıklıkla kullandığınız dosyalar ve işletim sistemi önyükleme verileri otomatik olarak SSD kısmına taşınarak hızlı açılış ve çalışma sağlanır.
    • Avantajları: Saf SSD'lere kıyasla daha uygun fiyatlıyken, standart HDD'lere göre çok daha hızlıdır.
    • Kapasite ve Maliyet: Yüksek depolama alanını düşük maliyetle sunmak için tasarlanmıştır.
    Daha iki sene öncesine kadar sorunsuz ve tatmin olarak kullanıyordum :))

1. Donanım: Katı Hal Melez Disk (Solid State Hybrid Drive)
SSHD, geleneksel mekanik sabit disk (HDD) ile hızlı flash belleği (SSD) tek bir gövdede birleştiren melez bir depolama aygıtıdır. [1, 2]

SSHD'nin dezavantajı pahalı olması. 1 TB HDD + 128 GB SSD kombinasyonu fiyatına geliyor. Zaten bahsettiğin cihazın da öyle SSD tarafında aman aman bir cache kapasitesi yok; 8 GB'lık bir bölümü sadece önbellek.

Alınmaz diyenler ne anlıyorda hemen alınmaz diyorlar. Arkadaş durumu belirtmiş oyunlar için demiş. Online oyunlar için alınmaz bence de ama AA hikayeli oyunlar için olur. Mesela https://www.akakce.com/harddisk/en-...a-3-0-7200-rpm-hard-disk-fiyati,34643531.html

Bu model SSHD teknolojisine sahip:

1. donanım: Katı hal melez disk (Solid state hybrid Drive)

• çalışma mantığı: içerisinde yüksek kapasiteli bir mekanik disk alanı ve küçük bir SSD önbellek (genellikle 8 GB ile 32 GB arası) bulunur. Sıklıkla kullandığınız dosyalar ve işletim sistemi önyükleme verileri otomatik olarak SSD kısmına taşınarak hızlı açılış ve çalışma sağlanır.
    • avantajları: saf SSD'lere kıyasla daha uygun fiyatlıyken, standart HDD'lere göre çok daha hızlıdır.
    • kapasite ve maliyet: yüksek depolama alanını düşük maliyetle sunmak için tasarlanmıştır.
    Daha iki sene öncesine kadar sorunsuz ve tatmin olarak kullanıyordum :))

Bu fiyata ikinci el gen 4 SSD bulur zaten gereksiz.

Bu arada 1 TB HDD’ye 1-2K’dan fazla para verilmez bence. 4-5K civarına en kötü SSD bile alınabiliyorsa, SSD çok daha mantıklı. HDD alacaksanız oyun için değil, genel arşiv, yedekleme vs. için kullanın, yoksa oyunlarda kanser olursunuz. :D

SSHD'nin dezavantajı pahalı olması. 1 TB HDD + 128 GB SSD kombinasyonu fiyatına geliyor. Zaten bahsettiğin cihazın da öyle SSD tarafında aman aman bir cache kapasitesi yok; 8 GB'lık bir bölümü sadece önbellek.
SSD önbellek ayrıdır. Kendine özel performansı ilgilendiren önbellek ayrıdır. SSD önbelleğin boyutu önemsizdir. Çünkü konu bu önbellek ile performans sağlanırken hızlı veri iletişim yapar. Önbellek değeri 64Mb bu arada. SSD önbelleği: "NAND SSD önbellek 8GB" Mesele şu...Mesela 2 SSD ya da NVme SSD'ler için RAID 0 yaptığınız zaman hız genelde aynı kalır, ama Windows ve oyun açılım hızları değişir. Çünkü sistem önbelleği artar :) Çok ufak bir artışın karşılığı iyidir. Evet ama pahalı gibi bu konuda haklısın. Buna bir şey diyemem. Lakin HDD ile oyunlar oynanabilir. Şahsen 2 sene öncesine kadar bu model ile hikayeli oyunlar 3-4 saniye geç açılıyordu, bazı ağır yüklemelerde 10 saniye kadar geç sürebiliyordu. Ama genel olarak kayıp en fazla 3-4 saniye oldu benim için.

Bu arada 1 TB HDD'ye 1-2K'den fazla para verilmez bence. 4-5k civarına en kötü SSD bile alınabiliyorsa, SSD çok daha mantıklı. HDD alacaksanız oyun için değil, genel arşiv, yedekleme vs. için kullanın, yoksa oyunlarda kanser olursunuz. :D

Sıfır HDD zaten alınmaz. Zaten nas ve server çıkması HDD'ler dolu 2. el çoğunun Smart verileri de yerinde. sağlık değerleri düzgün olan 8 TB'ını 8 bin TL'den satıyordum. TB başı bin TL ideal bence.

Bu arada 1 TB HDD’ye 1-2K’dan fazla para verilmez bence. 4-5K civarına en kötü SSD bile alınabiliyorsa, SSD çok daha mantıklı. HDD alacaksanız oyun için değil, genel arşiv, yedekleme vs. için kullanın, yoksa oyunlarda kanser olursunuz. :D
Evet evet pahalıymış ben SATA SSD'leri unuttum. Bence bir HDD bu paralar verileceğine kesinlikle SATA SSD alınması gerekir.

Sıfır HDD zaten alınmaz. Zaten nas ve server çıkması HDD'ler dolu 2. el çoğunun Smart verileri de yerinde. sağlık değerleri düzgün olan 8 TB'ını 8 bin TL'den satıyordum. TB başı bin TL ideal bence.
Ben 5 bine 8 TB HDD almıştım, o hâlâ duruyor. :D

SSD önbellek ayrıdır. Kendine özel performansı ilgilendiren önbellek ayrıdır. SSD önbelleğin boyutu önemsizdir. Çünkü konu bu önbellek ile performans sağlanırken hızlı veri iletişim yapar. Önbellek değeri 64MB bu arada. SSD önbelleği: "NAND SSD önbellek 8 GB" mesele şu...mesela 2 SSD ya da NVMe SSD'ler için RAID 0 yaptığınız zaman hız genelde aynı kalır ama Windows ve oyun açılım hızları değişir. Çünkü sistem önbelleği artar :) çok ufak bir artışın karşılığı iyidir. Evet ama pahalı gibi bu konuda haklısın. Buna bir şey diyemem. Lakin HDD ile oyunlar oynanabilir. Şahsen 2 sene öncesine kadar bu model ile hikayeli oyunlar 3-4 saniye geç açılıyordu, bazı ağır yüklemelerde 10 saniye kadar geç sürebiliyordu. Ama genel olarak kayıp en fazla 3-4 saniye oldu benim için.

SSD önbelleğin boyutu önemli değil demek doğru değil çünkü SSHD'nin zaten olayı o. Senin bahsettiğin 64 MB zaten DRAM cache. Sonuç olarak 8 GB NAND Cache'in dışında kalan veya Cache'e alınmayan veriler yine mekanik hızlara gerileyecek. RAID 0 konusu da önbellek değil, disklerin paralel kullanılmasının farkıdır. Ayrıca bu sürelere gelecek olursak, bu tamamen HDD üzerindeki önbelleğin hangi verileri cache'lediğine bağlı.