Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wert

Uzman
Selam.

Halı hazırda 8 GB olan 16'ya çıkarmak için Hikvision hkED4081CAb2F1zb1 model numaralı DDR4 3200MHz RAM aldım fakat PC'me taktigimda birkaç defa mavi ekran aldım. araştırmalardan sonra test etmek için Memtest86 indirdim fakat test edemeden bir kez daha mavi ekran aldım. ardından PC kapandı ve bir daha ekrana görüntü gelmedi.

RAM slotlarını değiştirdim temizledim fakat sorun düzelmedi en sonunda yeni aldığım RAM'i çıkartıp tekrar denedim fakat yine hüsran siyah ekranda kaldım. BIOS ekranı bile gelmedi. yaptığım araştırmalar sonucunda BIOS pilini çıkartıp denedim ve eski RAM'im takılıyken açıldı şu anda dosyalarımın yedeğini alıyorum.

Yeni RAM'i kullanmak istiyorum çünkü ambalajını çöpe attığımız için iade edemeyeceğim herhangi bir çözüm önerileriniz var mı?
  • Ana kartım: ASRock A320M-HDV R4.0
  • Yeni RAM: Hikvision hkED4081CAb2F1zb1 8 GB DDR4 3200
  • Eski RAM: Neo Forza 8 GB 3200 MHz NMUD480E82-3200DB11

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Birden çok hata yapmışsın. Sırayla gidelim:
  • RAM'i almadan önce konu açmamışsın...
  • Birebir aynı RAM almak yerine gidip tam tersi RAM almışsın.
  • Hikvision marka RAM almışsın...
İki belleğin de 3200 MHz olması Nasreddin Hoca'nın fincancı katırlarını ürkütmesi kadar biribiriyle alakasız. Önemi yok. Aynı gecikme bile olsa önemi yok.

Ne yapacaksın?
İki belleğin de 3200 MHz olması Nasreddin Hoca'nın fincancı katırlarını ürkütmesi kadar biribiriyle alakasız. Önemi yok. Aynı gecikme bile olsa önemi yok.

Ne yapacaksın?

Çözüm

Ne yapacaksın?
Selamlar Recep bey,
Yanıtınız için teşekkür ederim bundan sonra konu açmadan herhangi bir donanım almayacağım :)

İki belleğin de 3200 MHz olması nasreddin Hoca'nın fincancı katırlarını ürkütmesi kadar biribiriyle alakasız. Önemi yok. Aynı gecikme bile olsa önemi yok.

Ne yapacaksın?

Adam tek tek takmış RAM'lerde sorun var. Ya da ana kar slotunda. Çok saçma bahsettiğin şet aynı RAM olması şart değil. Aynı hız da olması şart değil. Senin dediğin gibi olmuyor. RAM zaten testi geçmiyor bozuk. Uygun RAM almış.

Yapması gereken yeni RAM'ı tek denemeli. Çalışmıyorsa RAM de sorun vardır. Çalışıyor ise 2 slotu denemeli.

Bozuk RAM her zaman olabilir. Marka model vs önemi var aynısı olsa daha iyi olur ama Kingston yanına Samsung RAM taksanda cihaz çalışır. Aynı serı olursa daha iyi olur ama bu çalışmasına engel asla değildir. ddr 4 slotuna ddr 5 ram takmadıktan sonra.