1) siteden virüs bulaşması doğru ancak indirdiğim dosyayi VirusTotal'e atıp virüsleri görünce direk silmek istedim sncak bu dosya açık olduğu için silinemiyor uyarısı ile karşılaştım zaten Defender buldu sildim.
Dosya hala çalışıyor yazıyor ise dosyayı açmışsın demek bu? Malwarebytes ile tam tarama yap. Çok önemli bir virüse benzemiyor. Adware sadece. Formata gerek yok.

Her AV firması farklı isimlendiriyor virüsleri. Dosya adware ama trojan falan değil. Bu kadar dert etmene gerek yok. Malwarebytes yükle.

Dosya hala çalışıyor yazıyor ise dosyayı açmışsın demek bu? Malwarebytes ile tam tarama yap. Çok önemli bir virüse benzemiyor. Adware sadece. Formata gerek yok.

Her av firması farklı isimlendiriyor virüsleri. Dosya adware ama trojan falan değil. Bu kadar dert etmene gerek yok. Malwarebytes yükle.

Hayır dosyayi acmadan direk VirusTotal'e attım sonuçları görünce silmek istedim ancak çalışıyor uyarisi ile karşılaştım.

Dosyayı açmadan çalışıyor yazması imkansız. Bende indirip bakayım dosyaya.

İndirin hocam yaptıklarının aynısını yapin virus programi silmezse arka planda çalıştığından silemezsiniz.

Hocam ben zaten format atacağım o ayrida bir de merak ettiğim dosyalari indireyim mi virüs var mı yok mu diye.

Ayni yerden değil

İndirin hocam yaptıklarının aynısını yapin virus programi silmezse arka planda çalıştığından silemezsiniz.

Hocam ben zaten format atacağım o ayrida bir de merak ettiğim dosyalari indireyim mi virüs var mı yok mu diye.
Rastgele bir hileyi indirip .exe dosyasını attım ve virüslü gözüküyor. Güvenilir değil. Açmamana rağmen nasıl uyarı verdi anlamadım ben. Bu kadar oyun hilesinin tek bir sitede olması garip zaten.

https://www.virustotal.com/gui/file/f5addebc8139736f627440b2e3db3b06ec76b306d564c34f3f73fa602aeec01a

Format aticam ancak atarken disk larttan disk 0'a yani depolamaya clean atimmi virüslerden korunmak için. Ayrıca BIOS'a virüs falan girmez değil mi?

Disk bicimlendirmek derken diske diskparttan formatı atmak?
Windows kurulumunda soruyor sana zaten ama eğer gitmezse bi program vardı ismini unuttum diski yeniden yazdırıyo sıfırdan.

Rastgele bir hileyi indirip .exe dosyasını attım ve virüslü gözüküyor. Güvenilir değil. Açmamana rağmen nasıl uyarı verdi anlamadım ben. Bu kadar oyun hilesinin tek bir sitede olması garip zaten.

https://www.virustotal.com/gui/file/f5addebc8139736f627440b2e3db3b06ec76b306d564c34f3f73fa602aeec01a

Ayni yerden değil

@Essex