Uzun zamandır Zen Browser kullanıyorum. Biraz farklı bir şey denemek isteyenler için Zen Browser'a bakabilirsiniz. Klasik üst sekme düzeni yerine yan sekme kullanıyor ve özellikle çok sekmeyle çalışanlar için ciddi anlamda düzen sağlıyor. Sadece tasarım farkı değil, performans tarafında da fena değil. Açık kaynak olması ve Firefox tabanlı olması gizlilik açısından önemli bir rol oynuyor. RAM kullanımı da Chrome'a göre daha dengeli. Chrome'dan tamamen geçilir mi kişiden kişiye değişir ama daha modern ve özelleştirilebilir bir deneyim arayanlar için Zen Browser denenmeye değer.
Detaylar
Kim cevapladı?Daha iyi bir tarayıcı henüz yapılmadı (kendi düşüncem). İyi ki kullanmaya başlamışım.
1 ila 2 sene içerisinde ladybird adlı taraycı çıkacak onun geçeceğini düşünüyorum.
- Makaleler
- 1
Bu kadar kompakt, göze güzel gelen ve kullanışlı bir tarayıcı şu an yok bence. Aylardır kullanıyorum çok tatlı tarayıcı.
Sweone
Uzman
Ben de yaklaşık 6 aydır deneyimliyorum ve keşke daha önceden keşfetseydim diyorum. Bizi o lanet üst sekmelerden kurtaran ve birkac mod ile transparan yapılarak göze aşırı güzel şekilde hitap eden tarayicidir. Benim PC'de Görev Yöneticisi bile transparan şu anda
. İlk başta garip gelsede sekmelerin ustte değil de yanda olmasi ve yan tarafta klasör açabilmek mukemmel bir şey. Örneğin RDR2'den sıkılıp bıraktım fakat almak istedigim bir altıpatlar var, ve bununla ilgili olan YT videosunu sol taraftan RDR 2 adında bir klasör açıp onun içine attım. Ve boşuna yer kaplamadı sekmelerin olduğu kısımda.
Zen tarayiciya gececekler icin tavsiye ettigim bir video, kesinlikle izleyin.
Ayrıca bkz: Dwmblurglass.
YASEDEM
Deneyimli
3 gündür kullanıyorum. Çok sade ve şık.Uzun zamandır Zen Browser kullanıyorum. Biraz farklı bir şey denemek isteyenler için Zen Browser'a bakabilirsiniz. Klasik üst sekme düzeni yerine yan sekme kullanıyor ve özellikle çok sekmeyle çalışanlar için ciddi anlamda düzen sağlıyor. Sadece tasarım farkı değil, performans tarafında da fena değil. Açık kaynak olması ve Firefox tabanlı olması gizlilik açısından önemli bir rol oynuyor. RAM kullanımı da Chrome'a göre daha dengeli. Chrome'dan tamamen geçilir mi kişiden kişiye değişir ama daha modern ve özelleştirilebilir bir deneyim arayanlar için Zen Browser denenmeye değer.
Ben de yaklaşık 6 aydır deneyimliyorum ve keşke daha önceden keşfetseydim diyorum. Bizi o lanet üst sekmelerden kurtaran ve birkac mod ile transparan yapılarak göze aşırı güzel şekilde hitap eden tarayicidir. Benim PC'de Görev Yöneticisi bile transparan şu anda. İlk başta garip gelsede sekmelerin ustte değil de yanda olmasi ve yan tarafta klasör açabilmek mukemmel bir şey. Örneğin RDR2'den sıkılıp bıraktım fakat almak istedigim bir altıpatlar var, ve bununla ilgili olan YT videosunu sol taraftan RDR 2 adında bir klasör açıp onun içine attım. Ve boşuna yer kaplamadı sekmelerin olduğu kısımda.
Bende bu adam sayesinde geçtim bayağı iyi bir izleyicisiyimdir.
venovar
Yetkin
Gizlilik konusunda yorum yapmayacağım ama tasarım ve hız konusunda size katılmıyorum. Kendi tecrübeme göre; tasarımı henüz ham, oturmamış izlenimi veriyor ve hız konusunda Chrome'dan farkını göremedim.(Linux üzerinde değerlendiriyorum) Tek olumlu yanı farklı bir şey yapmaya çalışmaları ve alternatif olarak farkı bir arayüze sahip olunabilmesi. Takdir edilesi bir durum. Firefox çatalı olduğu için, göbekten Firefox'a bağlı. Bu yüzden de kaputun altı, Firefox ne kadarsa Zen de o kadar diye düşünüyorum. Zevkler ve renkler tartışılmaz derler, haklılar da: Bakıyorum şık, sade, harika diyorlar ama ben hiç de öyle görmüyorum. Ben baktığım zaman; orantısız, berbat renk seçimi, dengesiz simgeler, tam ifade edemediğim bir uyumsuzluk görüyorum, olmamışlık var. Kullananlara saygı duyuyorum. Ben kullanamıyorum.
Reend
Başarılı
Ben aynı anda 50 tane sekmeyle dolaşmıyorsanız dikey sekme, sekme gruplandırma, split view cart curt özelliklerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Productivity'den ziyade daha çok estetik görünmeyi amaçlayan bir dağıtım bana kalırsa. Ama hakkını verelim onu da iyi başarıyor.
Düz firefox kullanıyordum normalde şimdi Firefox ESR kullanıyorum arkadaşın da dediği gibi bende ladybird tarayıcısını bekliyorum.Uzun zamandır Zen Browser kullanıyorum. Biraz farklı bir şey denemek isteyenler için Zen Browser'a bakabilirsiniz. Klasik üst sekme düzeni yerine yan sekme kullanıyor ve özellikle çok sekmeyle çalışanlar için ciddi anlamda düzen sağlıyor. Sadece tasarım farkı değil, performans tarafında da fena değil. Açık kaynak olması ve Firefox tabanlı olması gizlilik açısından önemli bir rol oynuyor. RAM kullanımı da Chrome'a göre daha dengeli. Chrome'dan tamamen geçilir mi kişiden kişiye değişir ama daha modern ve özelleştirilebilir bir deneyim arayanlar için Zen Browser denenmeye değer.
Zen bana gereksiz geliyor açıkcası düz firefox ve eklentiler daha çok işime geliyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet