dixtuel

Uzman
Genellikle aldığım hizmetten/üründen memnun olsam da, olmasam da yaşadığım duruma göre (Google, Trendyol yorumlar vs. her nereyse yeri) yorumunu yaparım ki insanlar faydalansın. Yine aldığım bir şey ile ilgili yorum yapmak için yorumlara girdiğimde gelen yorumlar, hani kimseye hakaret gibi olmasın ama IQ eksikliği var mış gibi yazılmış yorumlardı. Bir server kiralarsın, hosting için başta TCKN ister mantıken fatura için. Adam gitmiş “TCKN istiyor, sakın güvenmeyin, tuzak” yazmış. Hani profil fotoğrafına bakıyorsun adamın troll de değil. Gitmiş Xeon 4 GB server almış birisi, 150 mod kurmuş ve laglanmadan oynayamıyoruz vs. Laf üstüne laf yazmış. Abi hani açıkçası çok merak ediyorum bunu yaptın ama çevrenden kimsede mi söylemedi. Söyleme kısmını da geçersek server açmak için bir ilgin varsa hiç mi araştırma yapmadın, etmedin. İnsan bir bakar ya…

Bu bana göre toplumumuzdaki cahiliyetin internete yansıyan kısmından bir örnek. İnsan bir ilgi duyarsa araştırır, hadi araştırmadı çevresinden duyar. Hani bu sorunu yaşadıktan sonra bakarsın sebebi ne diye, hadi bakmadın siteylede mi iletişime geçmedin? Ya hadi iletişimede geçmedin direkt yorum yazmak saçma bence kendi hatanı. Bunu tek bir hosting üzerinden anlatıyor olabilirim ama sadece buna denk geldiğim için değil "bedeni küçük geldi" diye 1 yıldız veren insanlar bile var ürünlere, gerisini siz düşünün. Bunun başlıca eğitimden sonraki kaynağı ne olabilir gerçekten çok merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle aldığım hizmetten/üründen memnun olsam da, olmasam da yaşadığım duruma göre (Google, Trendyol yorumlar vs. her nereyse yeri) yorumunu yaparım ki insanlar faydalansın. Yine aldığım bir şey ile ilgili yorum yapmak için yorumlara girdiğimde gelen yorumlar, hani kimseye hakaret gibi olmasın ama IQ eksikliği var mış gibi yazılmış yorumlardı. Bir server kiralarsın, hosting için başta TCKN ister mantıken fatura için. Adam gitmiş “TCKN istiyor, sakın güvenmeyin, tuzak” yazmış. Hani profil fotoğrafına bakıyorsun adamın troll de değil. Gitmiş Xeon 4 GB server almış birisi, 150 mod kurmuş ve laglanmadan oynayamıyoruz vs. Laf üstüne laf yazmış. Abi hani açıkçası çok merak ediyorum bunu yaptın ama çevrenden kimsede mi söylemedi. Söyleme kısmını da geçersek server açmak için bir ilgin varsa hiç mi araştırma yapmadın, etmedin. İnsan bir bakar ya…

Bu bana göre toplumumuzdaki cahiliyetin internete yansıyan kısmından bir örnek. İnsan bir ilgi duyarsa araştırır, hadi araştırmadı çevresinden duyar. Hani bu sorunu yaşadıktan sonra bakarsın sebebi ne diye, hadi bakmadın siteylede mi iletişime geçmedin? Ya hadi iletişimede geçmedin direkt yorum yazmak saçma bence kendi hatanı. Bunu tek bir hosting üzerinden anlatıyor olabilirim ama sadece buna denk geldiğim için değil "bedeni küçük geldi" diye 1 yıldız veren insanlar bile var ürünlere, gerisini siz düşünün. Bunun başlıca eğitimden sonraki kaynağı ne olabilir gerçekten çok merak ediyorum.
1. Eğitim ve Bilgi Eksikliği:
- İnsanlar çoğu zaman belirli bir konuda yeterli bilgiye sahip olmadan yorum yapabiliyor. Bu tür durumlar eğitim sisteminin ve bilgi edinme süreçlerinin zayıf olduğu noktaları yansıtabilir.

2. Araştırma Alışkanlıkları:
- Çoğu kişi, bir ürün veya hizmet alırken yeterince araştırma yapmadan karar veriyor. Farkındalık ve araştırma alışkanlığı kazandırmak önemli.

3. Toplumda Eleştiri Kültürü:
- Olumsuz yorum yapma eğilimi, genel eleştirel düşünce tarzına yansıyor olabilir. Olumsuzluklar daha çarpıcı algılanıyor ve bu durumda insanlar kendi deneyimlerini paylaşma konusunda daha istekli olabiliyor.

4. Kendi Hatalarını Kabul Etmeme:
- Bazı kullanıcılar, yaşadıkları sorunların sebebini kendi hatalarına atfetmek yerine, dışsal faktörlere yükleyerek olumsuz yorum yapmayı tercih edebiliyor.

5. Bilinçli Kullanım ve Bilgilendirme:
- İnsanları bilinçlendirecek kampanyalar, web seminerleri veya bilgilendirici içerikler oluşturmak, bu bağlamda faydalı olabilir.

6. Yaşananların Paylaşılması:
- Olumsuz deneyimlerin incelenip geri bildirimde bulunmanın önemi vurgulanmalı; ancak bunu yaparken yapıcı bir dille ifade etmeleri gerektiği öğretilmeli.

7. İletişim Kanalları:
- Şirketlerin kullanıcı deneyimlerini geliştirmek için daha iyi iletişim kanalları sunmaları, insanların sorunlarını çözmelerine yardımcı olabilir.

8. Sosyokültürel Farklılıklar:
- Farklı toplumlarda bilgi ve deneyim paylaşımının nasıl geliştiği üzerine yapılan çalışmalar, genel bir farkındalık yaratabilir.

Bu konularla ilgili daha fazla ayrıntıya ihtiyaç duymanız durumunda spesifik bir alan belirtebilirsiniz.