Hobbit kitabını bitirmeme çok az kaldı. Yüzüklerin Efendisi kitaplarını bitirmeden Hobbit üçlemesini izlesem, spoiler yer miyim? Filmleri merak ediyorum da.
Yemezsiniz, Hobbit filminde geçenler LOTR serisinden önce. İleriyi göremeyecekleri için gelecek hakkında bilgi vermiyorlar.Hobbit kitabını bitirmeme çok az kaldı. Yüzüklerin Efendisi kitaplarını bitirmeden Hobbit üçlemesini izlesem, spoiler yer miyim? Filmleri merak ediyorum da.
Üç film çıkarıp parayı kırmak varken neden hikayeyi kısaltıp iki film çıkarsınlar öyle değil mi?![]()
Ki Hobbit serisinde CGI özellikle çok kötüydü. Seyir zevki artsın derken gerçekliği yıkmıştı. Bilim kurgu sahneleri gibiydi bir anda epik bir dünyadan uzaklaştırıyordu bence. Diziye bakınca Hobbit serisi bile altın gibi parlıyor. Yeni üretilen içeriklerin bu kadar kötü olmasının bir sürü nedeni vardır. Ama aklıma gelen birkaç sebep; öncelikle yeni nesil tecrübesiz bir kadronun olması ve bu külliyatı yeniden yaratma/modernize etme kafasına girmeleri. Çünkü yapılan değişiklikler ve anlatımlar gösteriyor ki Tolkien'lerin ruhundan eser yok. Oysa ki hala ham hali çok kaliteli diye seviliyor. Daha iyisini yapabileceklerini düşünmeleri nasıl bir kafa bilmiyorum. (Ufak dokunuşlar vs değil.) İkincisi ABD başta olmak üzere her sektörde liyakatsız ve birbirinin arkasını kollayan tipler ve biat edecek insanlarla çalışma kültürünün sermaye içerisindeki gelişimi. Bu bizim ülkemizde de var. Para kazanma/aklama (amazon için de öyle söylentiler var.) önceliği geriye kalan her şeyi paramparça edebiliyor. Zaten dizi kendi içerisinde de incelik taşımıyor. Hiç bir detayı çalışılmamış gibi, emek verilen tek şey grafik ve görsellik işleri. Onda bile birkaç güzel sahne dışında neredeyse epik bir ortam yok. Daracık mekanlarda çekilmiş ve sonradan grafik verilmiş gibi. Senaryo kendi içinde tutarlı olmadığı gibi orta dünyanın binlerce yıl yaşındaki efsanevi karakterlerini de belediye başkanı, muhtar tadında yansıtmış. Neyse uzun uzun yazmaya gerek yok. Ben bıraktım zaten izlemeyi ilk sezonunda. Reyting vermek bile acı veriyor.Olayın özeti bu ne yazık ki. Baba ve oğul Tolkien'in 2 insan hayatı boyunca yarattıkları/derledikleri şeyleri ne kadar fazla değiştirmeye çalışıyorlarsa o kadar projenin içine ediyorlar. Hadi film için fon sağlayanlar bundan para kazanmak için her şeyi yapar ama Tolkien'in torunlarının zenginlik için bu mirası böyle harcamasına anlam veremiyorum. Zaten her şekilde zenginler, daha da fazlası için atalarının yarattığı ve fantezi türünün temelini oluşturan eserleri çöpe attırıyorlar.
Dizi konusunda konuşmak bile istemiyorum.Ne orijinal hikayeyi ne kronolojiyi ne coğrafyayı ne karakterleri ne de evren kurallarını bıraktılar. Hepsinin içinden geçtiler.