Ethem Efe 61

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Selamlar,

Bir süredir karşıma çıkıyor, ilgimi çekmiyor değil açıkçası. Güzel bir pikap alıp, plakları da yavaş yavaş alıp koleksiyon yapmak var aklımda. Ancak bu konuya girmeden önce birkaç sorum olacak.

Pikap fiyatları ve plakların fiyatları ne kadardır, ortalama nasıl bir bütçe ayırmak gerekir? Ses kalitesi olarak ne beklemem gerekir? Bir de cihazı aldığımda doğrudan dinleyebiliyor muyum, yoksa ekstra almam gereken bir şeyler var mıdır?

Hiçbir bilgim yok bu konu hakkında, o yüzden her şeye açığım açıkçası. İlk defa başlayacak birine vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler.

Keyifli bir şey ancak bir zaman sonra kopup uzaklaşıyorsun en azından benim için öyle. 3-4 plak ve bir plak çalar almak bana yetti diyebilirim. Ama gireceksen de yüksekten uçmadan ufak ufak başlayabilirsin.

Türkçe plaklar genel olarak 500 - 1.000 TL arası değişiyor diyebilirim. Global ve daha niş albümler içinse üst limit çok yok onlar pahalı kaçabiliyor. Plağı plak çalara oturtup dinleyeceksiniz ekstra bir şeye gerek yok. Hobi için bir şey diyemem kişisel zevk sonuçta ancak bir plak çalar alıp birkaç plak alarak bundan ne kadar keyif aldığınıza bakabilirsiniz test amaçlı.

Türkçe plaklar genel olarak 500 - 1.000 TL arası değişiyor diyebilirim. Global ve daha niş albümler içinse üst limit çok yok onlar pahalı kaçabiliyor. Plağı plak çalara oturtup dinleyeceksiniz ekstra bir şeye gerek yok. Hobi için bir şey diyemem kişisel zevk sonuçta ancak bir plak çalar alıp birkaç plak alarak bundan ne kadar keyif aldığınıza bakabilirsiniz test amaçlı.
Keyifli bir şey ancak bir zaman sonra kopup uzaklaşıyorsun en azından benim için öyle. 3-4 plak ve bir plak çalar almak bana yetti diyebilirim. Ama gireceksen de yüksekten uçmadan ufak ufak başlayabilirsin.
Plak çalar olarak ne önerebilirsiniz? Çok dandik bir şey istemiyorum açıkçası, minimal ve makul bir ses kalitesi olsun istiyorum.