NStunner

Gelişen
Sistemimin yeterli olduğunu düşünüyorum:
  • 9950X3D
  • 9070XT
  • 2*32 6000MHz RAM
  • 1000W Thor ROG güç kaynağı
  • Belki sıkıntı çıkarabilecek şey, 2 tane 32inç 4K monitörüm var. Birisi ASUS PG32UCDP (oyunu burada oynuyorum), diğeri de ViewSonic VA3208.

Hogwarts Legacy'yi Steam'den aldım kurdum. Oyunu aldığımdan beri hep çökme sorunu yaşıyorum. 3dakikada bir her köşeyi döndüğümde save ala ala oyunun %30'unu oynadım. Çökmeyi engelleyebilecek her öneriyi denedim, oyunun cracklisini indirip kurmak dışında. AMD Adrenalin'den undervolt da yaptım. Görüntüyü 2kya da düşürdüm, görselleri de kıstım çözülmedi. Oyun kasmıyor zaten hiç. 130-140FPS oynuyorum.

Process Monitor kaydı aldım. Bakıp yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. https://drive.google.com/file/d/1cZ79gTMrM13ME6HAOiUpdXs5GslZIQka/view?usp=sharing

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet MSI M580 4 TB var.

Sorulmadan söyleyeyim. Bilgisayardaki bütün driverlar güncel, AMD Adrenalin ve Ryzen Master da güncel. Oyunda Ray Tracing kapalı. Hatta bir çözüm önerisinde notpad ile bir dosya açtırılıp kapanması önerilmişti bir sitede onları da yaptım. Hiçbir şekilde çözülmedi.

@NStunner, @Recep Baltaş hocam bakma şansınız var mı acaba?

Çözüm önerilerinde çökmeyen save dosyasından devam et demişler. Evet oyun ilk açtığımda çökmüyordu, sonra ne olduysa çökmeye başladı ama ona rağmen ilerlemiş bulundum. Bir oyuna yeniden başlamak da en nefret ettiğim şey. Save dosyamı düzeltemez miyiz?

Türkçe yama kurulu değil bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Af edersin korsan surumu denedigini dusunmustum.
estağfurullah, aslında problemi de buldum ama nasıl çözeceğimi bulamadım hala. Process monitor'de 3 tane dll'in eksik olduğu görülüyor. Bunlar system32 klasöründeki d3d8.dll, d3d.dll ve oyun dosyaları içindeki dxgi.dll bunların hepsi directx ile alakalıymış. Çözüm olarak önce komut istemini yönetici olarak çalıştırıp sfc ve dsim ile onarma yaptım çözülmedi sonra windows update'ten onarma yaptım, ddu ile ekran kartını silip baştan yükledim, oyunu baştan yükledim. Bir türlü çözülmedi.

dll'leri manuel indirip olması gereken yerlere attım yine olmadı, hatta o zaman oyun da açılmadı. Sonra yüklediğim dll'leri geri silmem gerekti.

Estağfurullah, aslında problemi de buldum ama nasıl çözeceğimi bulamadım hala. Process Monitor'de 3 tane DLL'in eksik olduğu görülüyor. Bunlar System32 klasöründeki d3d8.dll, d3d.dll ve oyun dosyaları içindeki dxgi.dll bunların hepsi DirectX ile alakalıymış. Çözüm olarak önce komut istemini yönetici olarak çalıştırıp SFC ve dsim ile onarma yaptım çözülmedi sonra Windows Update'ten onarma yaptım, DDU ile ekran kartını silip baştan yükledim, oyunu baştan yükledim. Bir türlü çözülmedi.

DLL'leri manuel indirip olması gereken yerlere attım yine olmadı, hatta o zaman oyun da açılmadı. Sonra yüklediğim DLL'leri geri silmem gerekti.

Bu linkteki programi kur.