Bu ürünün espiri pumpout yapmaması. Termal iletim konusunda 8 civarı bir değere sahipti. Tabii farklı versiyonunu hatırlıyor olabilirim.

Örnek verdiğiniz MX-6 zamanla blokla GPU yüzünden akarken, PTM sakız misali yapışıp kalıyor. Faz değiştirdiğinden sorun yaratmıyor. Mobil cihaz kullanıyorsanız, sepete eklemişken siparişini geçmenizi öneririm.

Son düzenleme:
GTA 5'in güncel sistemleri zorladığını düşünmüyorum kaç senelik oyun. Ama fark fazlaymış.

Şöyle diyebilirim işlemci zaten undervoltta çalıştırıyorum. Ama ekran kartı için diyebilirim fabrika ayarında GPU sıcaklığı veriyor. Padleri de iyisi ile değiştirmiştim. Sanki ömürlük oldu 70 dereceyi geçmiyor 3090 da.

Sırf pumpout yapmıyor diye 2 derece için değer mi sizce?
Değer. Pumpout öyle bir sorun ki bazen 1 ay bazen de 1 hafta içinde tekrardan macun yenilemesi yapmanız gerekiyor. Bu sırada vidalar, termal pedler vs. yıpranıyor. 2 derece için ayda 2 defa bloğun vidalarına dokunmak risk. Sonrasında çıkma vidalarıyla birlikte soğutma bloğu bulmak zorunda kalabilirsiniz.

Kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım. 5700XT'ye ne yaptıysam pumout oluyordu. Sök tak yapmaktan artık vidalar yalama olmaya başladı. Zor bela bir yerlerden buldum. En sonda ya sıvı metal alacaktım ya da PTM. Sıvı metal alıp duruma son verdim. PTM'nin gelme süresi kısa olsaydı PTM alırdım. Ertesi güne kart çalışır vaziyette lazımdı. Bu gibi risklerden ötürü PTM alın, 1,5-2 yıl boyunca bakım gerektirmeden cihazınızı kullanın.

Masaüstümde kullanıyorum. Hem GPU hem işlemci için. Muhteşem performans veriyor.
Sanırım size de ben aldırmıştım değil mi hocam? Memnun kaldığınızdan mutlu oldum :D.

Şu konuyu inceleyebilirsiniz @Jarvis.

Değer. Pumpout öyle bir sorun ki bazen 1 ay bazen de 1 hafta içinde tekrardan macun yenilemesi yapmanız gerekiyor. Bu sırada vidalar, termal pedler vs. yıpranıyor. 2 derece için ayda 2 defa bloğun vidalarına dokunmak risk. Sonrasında çıkma vidalarıyla birlikte soğutma bloğu bulmak zorunda kalabilirsiniz.

Kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım. 5700XT'ye ne yaptıysam pumout oluyordu. Sök tak yapmaktan artık vidalar yalama olmaya başladı. Zor bela bir yerlerden buldum. En sonda ya sıvı metal alacaktım ya da PTM. Sıvı metal alıp duruma son verdim. PTM'nin gelme süresi kısa olsaydı PTM alırdım. Ertesi güne kart çalışır vaziyette lazımdı. Bu gibi risklerden ötürü PTM alın, 1,5-2 yıl boyunca bakım gerektirmeden cihazınızı kullanın.
1.5-2 yıl az bile. Normal koşullarda 4-5 yılı devirir bile. Hatta ömürlük bile diyebiliriz. Ömür konusunda da termal macunlardan çok üstün bir ürün.

Zaten attığım konudaki fiyatıyla rakibi direkt yok.

Bu ürünün espiri pumpout yapmaması. Termal iletim konusunda 8 civarı bir değere sahipti. Tabii farklı versiyonunu hatırlıyor olabilirim.
Bu arada termal iletimi az gibi gözükse de 12-15 termal iletime sahip macunlardan daha düşük sıcaklık değerleri sunabiliyor. Her şey w/m.k değeri değil yani.
Kaynak :
1737416051443.webp

Son düzenleme:
Sanırım size de ben aldırmıştım değil mi hocam? Memnun kaldığınızdan mutlu oldum :D.

Şu konuyu inceleyebilirsiniz @Jarvis.

1.5-2 yıl az bile. Normal koşullarda 4-5 yılı devirir bile. Hatta ömürlük bile diyebiliriz. Ömür konusunda da termal macunlardan çok üstün bir ürün.

Zaten attığım konudaki fiyatıyla rakibi direkt yok.

Bu arada termal iletimi az gibi gözükse de 12-15 termal iletime sahip macunlardan daha düşük sıcaklık değerleri sunabiliyor. Her şey w/m. K değeri değil yani.
Kaynak:
Eki Görüntüle 117051

Evet bayağı iyi oldu. 😀

Genel termal bakım olarak düşünmüştüm. PTM 4-5 yıl bitse bile termal pedler veya Putty o kadar gitmeyecektir. Açılmışken onun da yenilenmesi gerekir.