everyone.exe

Çalışkan
Yer
anime portal
Başlıkta belirttiğim gibi, laptopum var ve nasıl uygularım, ince ve kalın termal ped arasındaki farkı nasıl ayarlamalıyım, bu konuda bilgisi olan biri bana açıklayabilir mi? Ayrıca hangi boyutta termal ped satın almam gerektiği hakkında da fikrim yok.
CPU + GPU uygulayacağım ona göre boyut belirtirseniz sevinirim.

Başlıkta belirttiğim gibi, laptopum var ve nasıl uygularım, ince ve kalın termal ped arasındaki farkı nasıl ayarlamalıyım, bu konuda bilgisi olan biri bana açıklayabilir mi? Ayrıca hangi boyutta termal ped satın almam gerektiği hakkında da fikrim yok.
CPU + GPU uygulayacağım ona göre boyut belirtirseniz sevinirim.
En küçüğü bile işini görür ama daha fazla kullanmak istersen daha büyük al tabi. Uygulaması ise biraz uğraştırabilir. CPU ve GPU die boyutlarını not al veya üzerlerine koyup hafif boşluk kalacak şekilde kenarlardan işaretle. Sonra kesip bir tarafındaki koruyucuyu çıkar ve die üzerine yapıştır. Soğutucu bloğu koymadan önce paketten çıkan etiket ile macunun üstündeki koruyucuyu da çıkar. Püf noktası kenarlarda hafif boşluk bırakmak.

En küçüğü bile işini görür ama daha fazla kullanmak istersen daha büyük al tabii. Uygulaması ise biraz uğraştırabilir. CPU ve GPU die boyutlarını not al veya üzerlerine koyup hafif boşluk kalacak şekilde kenarlardan işaretle. Sonra kesip bir tarafındaki koruyucuyu çıkar ve die üzerine yapıştır. Soğutucu bloku koymadan önce paketten çıkan etiket ile macunun üstündeki koruyucuyu da çıkar. Püf noktası kenarlarda hafif boşluk bırakmak.

Hocam 0.2mm olduğu için üst üste mi koymam gerekiyor onu tam anlamadım.

Ben uyguladım hocam. Şöyle yap istersen: Eczanelerde olan buz kalıplarından var ise onu bir poşete SAR. Tüm uygulayacağın yerlerin eski macunlarını temizle. İki taraflı kapalı şekilde geliyor zaten pad. Buz kalıbının üstünde dursun biraz katılaşacak. Tükenmez bir kalemle işlemci boyutlarına göre işaretle ve makasla kes. Baktın biraz esnemeler çoğalıyor buz kalıbının üzerinde 2 dakika beklet tekrar biraz daha katılaşacaktır. Makasla kestiğin parçaları GPU CPU artık ne ise onun üzerine koruma jelatinin birini kaldırarak yapıştır. Fazla taşırma tek kat yapacaksın zaten.

Üstündeki diğer jelatini kaldırırken çok dikkat et. Yok ise cımbız gibi bir şeyle kenarından hafiften kaldırmaya özen göstererek yavaş yavaş kaldır. Pad orada kalsın, sonrasında soğutucuyu sağa sola oynatmadan oturt. Genelde 4'lü olan vidaları çaprazlama sık. Olay bu kadar.

Kolay gelsin.

Ben uyguladım hocam. Şöyle yap istersen: Eczanelerde olan buz kalıplarından var ise onu bir poşete SAR. Tüm uygulayacağın yerlerin eski macunlarını temizle. İki taraflı kapalı şekilde geliyor zaten pad. Buz kalıbının üstünde dursun biraz katılaşacak. Tükenmez bir kalemle işlemci boyutlarına göre işaretle ve makasla kes. Baktın biraz esnemeler çoğalıyor buz kalıbının üzerinde 2 dakika beklet tekrar biraz daha katılaşacaktır. Makasla kestiğin parçaları GPU CPU artık ne ise onun üzerine koruma jelatinin birini kaldırarak yapıştır. Fazla taşırma tek kat yapacaksın zaten.

Üstündeki diğer jelatini kaldırırken çok dikkat et. Yok ise cımbız gibi bir şeyle kenarından hafiften kaldırmaya özen göstererek yavaş yavaş kaldır. Pad orada kalsın, sonrasında soğutucuyu sağa sola oynatmadan oturt. Genelde 4'lü olan vidaları çaprazlama sık. Olay bu kadar.

Kolay gelsin.

Hayır, kalınlığı yeterli zaten.

Anladım hocalarım teşekkür ederim ivakit ayırdığınız için.