TMW

Deneyimli
Premium'a özel fiyatı daha düşük, Visa kartla ödeme aşamasında fiyatı belirtilen sayıya düşüyor.

1752073729016.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Alacak arkadaşlara Avrupa'ya verilen güncelleme 6 yıl. Bize 3. bu fiyatta başka alternatiflere yönelin güncelleme önemli bir meseledir.

Honor 400'ün sürüm güncellemesi desteği 2 yıl. Şu an zaten Android 16 dağıtıma açık, yani sürüm hakkının biri gitti. Geriye kalan hak ile de 2026 ortalarında Android 17 alır, sonra da unutulup giden cihazlar listesine eklenir :/.

Güncelleme bir cihaz için hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü günümüzde Android 16 alacak her telefon en az 5 yıl boyunca tüm oyun ve uygulama desteğine kavuşacaktır. Bu fiyatta bir cihaz için 5 sene hiç azınsanmayacak bir tarih fiyatı belli bir cihaz kaldı ki bu cihaz 3 büyük güncelleme alacaksa neredeyse 10 yıl boyunca bu telefonun oyun ve uygulamalardan sorun yaşamayacağı anlamına gelir. WhatsApp Android desteğinin Android 5 de olduğunu ve çıkış yılının 2015 olduğunu unutmayın. Tabii ki de Android ekosistemi WhatsApp'tan ibaret değildir burada bahsedilen şey Android sürümlerinin güncel olmaması çok büyük sorunlara neden olacağını göstermez.

Alacak arkadaşlara Avrupa'ya verilen güncelleme 6 yıl. Bize 3. bu fiyatta başka alternatiflere yönelin güncelleme önemli bir meseledir.
Ya babacım size kim güncelleme meselesi önemli dedi de bu foruma her giren güncelleme de güncelleme diyor?
1-1.5 senede güncelleme diyelim 6 yıl sonra misal Android 20 filan çıktı bu telefon kaldırır mı kaldırmaz zaten. Bugün Antutu'da 1M puan alan telefon 3 yıl sonra Antutu V bilmem kaçta 500K alırsa öpsün başına koysun.

Telefonun eleştirilecek o kadar yanı varken YZ paralı olması, sınırlı AI yararlanması, çerçeve kalitesi varken gelip en sığ yerden telefonu almayın diyorsunuz. 6 yıl güncellemesi olsa yani senin için alınabilir olacak plastik çerçeve ve paralı AI?

Güncelleme bir cihaz için hiçbir anlam ifade etmiyor. Çünkü günümüzde Android 16 alacak her telefon en az 5 yıl boyunca tüm oyun ve uygulama desteğine kavuşacaktır. Bu fiyatta bir cihaz için 5 sene hiç azınsanmayacak bir tarih fiyatı belli bir cihaz kaldı ki bu cihaz 3 büyük güncelleme alacaksa neredeyse 10 yıl boyunca bu telefonun oyun ve uygulamalardan sorun yaşamayacağı anlamına gelir. WhatsApp Android desteğinin Android 5 de olduğunu ve çıkış yılının 2015 olduğunu unutmayın. Tabii ki de Android ekosistemi WhatsApp'tan ibaret değildir burada bahsedilen şey Android sürümlerinin güncel olmaması çok büyük sorunlara neden olacağını göstermez.

Bu yanlış bir bakış açısı. Android sürüm yükseltmelerini görünümden ibaret sanmayın. Arka planda Kernel'i de yükseltiliyor cihazın. Ayrıca bu cihaz 3 değil, 2 sürüm desteğine sahip. Yani Android 17 bu cihazın son güncellemesi... Yine ayrıca bir cihaz satın alınırken yazılıma da ücret ödüyorsunuz, örneğin yıllardır iPhone'ların en büyük satış nedeni bu. Konuda bahsi geçen cihazın tam üç varyantı var, bu da optimizasyon konusunda soru işareti yaratıyor.

Diğer eksilerine gelecek olursak, 6000 mAh bataryaya rağmen bu cihazın ekran süresi A56 ile çok benzer.

RAM tipi olarak LPDDR4X kullanıyor, A56'da ise LPDDR5...

SoC olarak da bariz fark var, A56'daki SoC ARM Cortex A720/A520'ye dayanırken bu cihaz A715/A510'a dayanıyor. Geekbench skorlarında da hatrı sayılır farklar var.

Bilerek A56 ile kıyasladım çünkü bu cihazın en büyük rakibi A56 :)...

Ben işlemci RAM anakart farklılıklarını bahsetmedim sadece yazılım olarak değerlendirdim. Android kısmında kernel yükselmesi örneğin, kernel 3.4 yerine 3.10 gibi çok büyük bir yükseltme olmadığı sürece hiçbir anlam ifade etmez. Senin bahsettiğin kernel güncellemeleri genellikle hata düzeltmeye yöneliktir. Yani söylediğim gibi Android 17 de kalacaksa bile en en en az 6 7 yıl bu cihaz neredeyse tamamen sorunsuz Android ekosistemindeki uygulama ve oyunların %99una destek sağlayacağı anlamına geliyor. Kamera performansı, hız, kararlılık gibi etkenler Android sürümü ile ilgili değil bahsettiğin diğer donanımsal özellikler ile ilgilidir. Android 16 da kötü bir performans sahip bir kamera var ise Android 17 de asla mucizevi bir yenilik gelmeyecektir. Ek bir şey yazmayacağım iyi sosyaller.

Sadece Avrupa'da 6 yıl güncelleme desteği verileceği resmi şekilde açıklandı. Türkiye dahil yüzlerce ülke 3 yıl güncelleme desteği alacak, duyar kasmaya gerek yok.

Ya babacım size kim güncelleme meselesi önemli dedi de bu foruma her giren güncelleme de güncelleme diyor?
1-1.5 senede güncelleme diyelim 6 yıl sonra misal Android 20 filan çıktı bu telefon kaldırır mı kaldırmaz zaten. Bugün Antutu'da 1M puan alan telefon 3 yıl sonra Antutu V bilmem kaçta 500K alırsa öpsün başına koysun.

Telefonun eleştirilecek o kadar yanı varken YZ paralı olması, sınırlı AI yararlanması, çerçeve kalitesi varken gelip en sığ yerden telefonu almayın diyorsunuz. 6 yıl güncellemesi olsa yani senin için alınabilir olacak plastik çerçeve ve paralı AI?
15 güne kadar S9+ kullanıyordum, son sürüm sanırsam Android 9 falandı. Hâlâ taş gibiydi telefon ve uyumsuzluk yaratan 1 tane uygulamaya denk gelmedim yıllar boyunca. İnsanlar çok takıyor kafaya.

Şimdi ise XR'a geçtim. Güncel ama iOS 16-17 sürümü kadar hızlı değil 18.5'de mesela.