Çözüldü Honor Route 3'te köprü modunda gecikme ve internet kopması nasıl düzeltilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 336
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

24

Becerikli
İlk 1.000!
Merhabalar, evimizde Superonline H3600 V9 Wifi 6 Modem ve HONOR ROUTE 3 cihazımız mevcut. Bu iki cihaz normalde farklı ağ geçitlerinde (192.168.1.x, 192.168.3.x) çalışıyordu. Ancak yeni bir televizyon aldık ve oturma odasında olduğu için televizyon üzerinden bilgisayarıma bağlanıp 4K dizileri ve filmleri aktarmak istiyorum.

Router üzerinden internet erişim modunu köprü (bridge) moduna aldığımda aynı ağ geçidinde (192.168.1.x) olduğu için televizyondan bilgisayarıma bağlanabiliyorum, fakat Router üzerinden direkt olarak internete erişmek istediğimde 4-5 saniyelik gecikme ve 5-10 dakika aralıklarla anlık internet kopmaları yaşıyorum.

Yani LAN’da sıkıntı çıkmıyor, fakat Router üzerinden WAN çıkışı yapıldığında sorun yaşıyorum. Bu olay sadece köprü modunda yaşanmakta. Router DHCP modda, yani farklı ağ geçitlerinde hiçbir sorun olmadan rahat bir şekilde internete erişebiliyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim, fikir verebilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Köprü modunda elle IP atamıyorsunuz değil mi, doğrudan modemden alıyor IP’leri.

Traceroute dener misiniz, belki gecikme nerede gösterir.

Bir de iki cihazın da Firmware sürümü güncel mi?
Köprü modunda elle IP atamıyorsunuz değil mi, doğrudan modemden alıyor IP’leri.

Traceroute dener misiniz, belki gecikme nerede gösterir.

Bir de iki cihazın da Firmware sürümü güncel mi?

Düzenleme:

Hem modemden hem de bilgisayar üzerinden statik ip verdiğimde traceroute gecikme değerlerinde ciddi bir azalma oldu. Sorun çözülmüş gibi fakat tüm cihazlara anladığım kadarıyla statik ip ataması yapmam gerekecek, ip ataması yapmaz isem bilgisayarımda yaşadığım gecikmeyi telefonumda da yaşayabilirim sanırsam. Benim için sıkıntı yokta biri geldiğinde internete geç bağlanması ve ona el ile ip atamak biraz uğraştırıcı olacak gibi. Yardımınız için teşekkürler @Recep Baltaş

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DHCP traceroute:

Köprü (Bridge) traceroute:

Köprü modunda Router üzerinden herhangi bir IP ataması yapılmamakta:

Resmi olarak en güncel firmware kullanılmakta herhangi bir firmware güncellemesi henüz yapılmadı:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…