Tadı mükemmel. Satılıyor mu bilmiyorum. Ben kendim kesip yemiştim.
Muhtemelen satılmıyor ama çok merak ettim. Fırsatını bulursam işi bilen birine hallettirecegim mutlaka.

Bu arada yılan yemiş olan var mı?

Ayrıca yazın kendim yengeç avlayıp bunu da denemek istiyorum. YT'da yakalamasindan tut pisirmesine kadar tutorial var. Balık ayıklayıp pişirmeye bile üşeniyorum ama bakalım.

Onu burada bulamazsiniz. Insan eti yiyen var mi diye sorun bulursunuz zor da olsa onu bulamazsiniz. Yilan niye yer bir insan ayrica?
Bulurum aslında, olmadi bilen birisiyle de ise koyulunabilir. Icinde bulundugumuz toplum ve sistemin kendi benliğimize bile etki etmesi, deneyimlemek ve vücudumun verecegi tepkiyi öğrenmek istiyorum, yapacagimdan değil ama Celal Sengor kendi diskisini yemiş mesela, tamamen merak. Bizler de hepçil bir hayvan olduğumuz icin sorun görmüyorum bunda acikcasi. Icimizdeki avcı hayvanı doğayla buluşup ortaya çıkarmak lazım bazen.
Ayrıca çekirge de yedim kötü olmuyor, bir deneyim sonucta, protein bakımından da oldukça yüksekti.

Son düzenleme:
Pişmesi uzun sürüyor ve eti de biraz sert, tadı tavuğa benziyor yine ama dâhâ aromatik ve sert diyebilirim belki.

Bulmak için köylülerin pazaryerine bakman lazım, ara sıra satıyorlar.

Yufkadan yapılmış börek ile tüketmeni öneririm.
Yufkayı horoz suyunda ıslatıp pişiriyorsun, pişirme işleminden sonra yine ıslatıyorsun ardından börek üzerine tavuk etini diziyorsun ve ikisini beraber afiyetle yiyorsun.
(Marketlerde satılan hamurumsu olan değil, şu sert olan.)

Domuz yedim arkadaşlar, hatta Avrupa'da iken 3 ay boyunca kahvaltida domuz salami yedigimi hatırlıyorum.
Domuz etinin veya janbonun pişirirken kötü koktuğunu söylüyorlardı, tadını bir kenara bırakırsak pişirme sırasındaki koku için yorumunuz var mı?

Son düzenleme:
Pişmesi uzun sürüyor ve eti de biraz sert, tadı tavuğa benziyor yine ama dâhâ aromatik ve sert diyebilirim belki.

Bulmak için köylülerin pazar yerine bakman lazım, ara sıra satıyorlar.

Yufkadan yapılmış börek ile tüketmeni öneririm.
Yufkayı horoz suyunda ıslatıp pişiriyorsun, pişirme işleminden sonra yine ıslatıyorsun ardından börek üzerine tavuk etini diziyorsun ve ikisini beraber afiyetle yiyorsun.
(Marketlerde satılan hamurumsu olan değil, şu sert olan.)
Vay be bu işin kitabını yazmışsın. Çok meşakkatli geldi, sanırım horozlu börek için ekstra bir çaba sarf etmem ama aklımda olursa mutlaka bu şekilde de denerim sağ olasın. Horozun etini de iyice merak ettim.
Domuz etinin veya janbonun pişirirken kötü koktuğunu söylüyorlardı, tadını bir kenara bırakırsak pişirme sırasındaki koku için yorumunuz var mı?
Hiç kendim pişirmedim hocam, önüme tabakta direkt bildiğimiz salam şeklinde servis ediliyordu. Ekstra bir kokusu yoktu en azından ben almadım.
Tadı da nasıl anlatayım doyurucuydu, mangal gibiydi, etimsi.
Bunun dışında domuz yağlı cikolatalar var, tadı da harika. Avrupa'daki çikolataların güzel olma sebebi sanırım.

Vay be bu işin kitabını yazmışsın. Çok meşakkatli geldi, sanırım horozlu börek için ekstra bir çaba sarf etmem ama aklımda olursa mutlaka bu şekilde de denerim sağ olasın. Horozun etini de iyice merak ettim.
Horoz yerine tavuk kullansan da olur ama benim tercihim köyde yetişen gezen tavuklardan yana, eti dâhâ da aromatik olduğu için lezzetli oluyor her zaman.

Bir düdüklü, birkaç yufka ve fırın varsa rahatsın, zahmetli iş değil.
Tavuğu haşla, suyuyla yufkaları ıslat fırına ver, börek pişince yine ıslat bitti. :) Tarifi vardır internette.
Hiç kendim pişirmedim hocam, önüme tabakta direkt bildiğimiz salam şeklinde servis ediliyordu. Ekstra bir kokusu yoktu en azından ben almadım.

Tadı da nasıl anlatayım doyurucuydu, mangal gibiydi, etimsi.
Bunun dışında domuz yağlı cikolatalar var, tadı da harika. Avrupa'daki çikolataların güzel olma sebebi sanırım.
Fırsatını bulursam denerim, yağlı gözüken bir et ama tadı yiyince belli olur.

Ayrıca domuz etinden mikrop veya bakteri kapma vakaları sıklıkla yaşanıyor mu?
Dönerden mide mikrobu kaptım, ayrıca tavuk etinden zehirlendiğim de oldu. Bahtsız adamım yani. 😂

Türkiye'de çoğu paketlenmiş ürün kimyasal ve tatlandırıcıdan ibaret, Avrupa'daki çikolataların yenilebilir olma sebebi kaliteli içerik kullanılması sebebiyle olmalı.

Deve eti ve çekirge yedim. Bunu da denemek istiyorum, horoz yemenin testosteronu arttırdığı söyleniyor, erkek olduğundan sanırım. 😅

Daha önce yemiş olan var mı? Satılıyor mu bir yerde? Yemek için farklı ve alışılmadık ne hayvanlar önerirsiniz?

Eskiden yerdikte şimdi yok, bulmakta pek sık rastlanır değil Ankara da. :)