miraçov
Üstün
Kaz eti yemiştim çok sertti. Horoz yendiğini ilk defa duydum.
Muhtemelen satılmıyor ama çok merak ettim. Fırsatını bulursam işi bilen birine hallettirecegim mutlaka.Tadı mükemmel. Satılıyor mu bilmiyorum. Ben kendim kesip yemiştim.
Onu burada bulamazsiniz. Insan eti yiyen var mi diye sorun bulursunuz zor da olsa onu bulamazsiniz. Yilan niye yer bir insan ayrica?
Bulurum aslında, olmadi bilen birisiyle de ise koyulunabilir. Icinde bulundugumuz toplum ve sistemin kendi benliğimize bile etki etmesi, deneyimlemek ve vücudumun verecegi tepkiyi öğrenmek istiyorum, yapacagimdan değil ama Celal Sengor kendi diskisini yemiş mesela, tamamen merak. Bizler de hepçil bir hayvan olduğumuz icin sorun görmüyorum bunda acikcasi. Icimizdeki avcı hayvanı doğayla buluşup ortaya çıkarmak lazım bazen.Onu burada bulamazsiniz. Insan eti yiyen var mi diye sorun bulursunuz zor da olsa onu bulamazsiniz. Yilan niye yer bir insan ayrica?
Domuz etinin veya janbonun pişirirken kötü koktuğunu söylüyorlardı, tadını bir kenara bırakırsak pişirme sırasındaki koku için yorumunuz var mı?Domuz yedim arkadaşlar, hatta Avrupa'da iken 3 ay boyunca kahvaltida domuz salami yedigimi hatırlıyorum.
Vay be bu işin kitabını yazmışsın. Çok meşakkatli geldi, sanırım horozlu börek için ekstra bir çaba sarf etmem ama aklımda olursa mutlaka bu şekilde de denerim sağ olasın. Horozun etini de iyice merak ettim.Pişmesi uzun sürüyor ve eti de biraz sert, tadı tavuğa benziyor yine ama dâhâ aromatik ve sert diyebilirim belki.
Bulmak için köylülerin pazar yerine bakman lazım, ara sıra satıyorlar.
Yufkadan yapılmış börek ile tüketmeni öneririm.
Yufkayı horoz suyunda ıslatıp pişiriyorsun, pişirme işleminden sonra yine ıslatıyorsun ardından börek üzerine tavuk etini diziyorsun ve ikisini beraber afiyetle yiyorsun.
(Marketlerde satılan hamurumsu olan değil, şu sert olan.)
Hiç kendim pişirmedim hocam, önüme tabakta direkt bildiğimiz salam şeklinde servis ediliyordu. Ekstra bir kokusu yoktu en azından ben almadım.Domuz etinin veya janbonun pişirirken kötü koktuğunu söylüyorlardı, tadını bir kenara bırakırsak pişirme sırasındaki koku için yorumunuz var mı?
Horoz yerine tavuk kullansan da olur ama benim tercihim köyde yetişen gezen tavuklardan yana, eti dâhâ da aromatik olduğu için lezzetli oluyor her zaman.Vay be bu işin kitabını yazmışsın. Çok meşakkatli geldi, sanırım horozlu börek için ekstra bir çaba sarf etmem ama aklımda olursa mutlaka bu şekilde de denerim sağ olasın. Horozun etini de iyice merak ettim.
Fırsatını bulursam denerim, yağlı gözüken bir et ama tadı yiyince belli olur.Hiç kendim pişirmedim hocam, önüme tabakta direkt bildiğimiz salam şeklinde servis ediliyordu. Ekstra bir kokusu yoktu en azından ben almadım.
Tadı da nasıl anlatayım doyurucuydu, mangal gibiydi, etimsi.
Bunun dışında domuz yağlı cikolatalar var, tadı da harika. Avrupa'daki çikolataların güzel olma sebebi sanırım.
Deve eti ve çekirge yedim. Bunu da denemek istiyorum, horoz yemenin testosteronu arttırdığı söyleniyor, erkek olduğundan sanırım.
Daha önce yemiş olan var mı? Satılıyor mu bir yerde? Yemek için farklı ve alışılmadık ne hayvanlar önerirsiniz?