22723

Uzman
HP videosunda ısı emicinin değişmesi gerektiği ve beyaz dolguda faz değişimli pad takılması gerektiği belirtiliyor; laptopu sökeceğim. Puttylerin her seferinde değiştirilmesi gerekiyor mu? Videoda sadece macunun yenilendiği gösteriliyor.

Ekran görüntüsü 2025-09-09 010115.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-09 010450.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
2 yıllık kullanımın ardından sadece macunları değişip kapattım, sıcaklık 90 dereceden 65 derecelere düştü. Yani kurumamışsa değiştirmene gerek yok.

Şöyle söyleyeyim 5-6 ay önce Basit bir sorun için laptopu tamirciye götürmüştüm VRAM ve VRM'leri tertemiz yapıp öyle bırakmışlar hala çözüm arıyorum. Türkiye'de satılan puttyler pek işe yaramıyor, pad boyutunu ayarlamak işkence, şu an sürülü olanın aynısını bulabilirsen değiştirebilirsin ama üstünde duruyorsa bırak kalsın.

2 yıllık kullanımın ardından sadece macunları değişip kapattım, sıcaklık 90 dereceden 65 derecelere düştü. Yani kurumamışsa değiştirmene gerek yok.
Bende onların bir 2 yıl değişmemesi gerektiğini düşünüyorum. Tr ye putty gelince araştırırım en son kurmamışlardı.

Şöyle söyleyeyim 5-6 ay önce basit bir sorun için laptopu tamirciye götürmüştüm VRAM ve VRM'leri tertemiz yapıp öyle bırakmışlar hala çözüm arıyorum. Türkiye'de satılan PuTTY'ler pek işe yaramıyor, pad boyutunu ayarlamak işkence, şu an sürülü olanın aynısını bulabilirsen değiştirebilirsin ama üstünde duruyorsa bırak kalsın.

Tamamdır.

Şöyle söyleyeyim 5-6 ay önce Basit bir sorun için laptopu tamirciye götürmüştüm VRAM ve VRM'leri tertemiz yapıp öyle bırakmışlar hala çözüm arıyorum. Türkiye'de satılan PuTTY'ler pek işe yaramıyor, pad boyutunu ayarlamak işkence, şu an sürülü olanın aynısını bulabilirsen değiştirebilirsin ama üstünde duruyorsa bırak kalsın.

Hangi marka Putty denediniz ve işe yaramadığını tespit ettiniz?

Hangi marka PuTTY denediniz ve işe yaramadığını tespit ettiniz?

İlk başta termal pedleri önerildiği için pullsar markasınınkini aldım o çok kötüydü ondan sonra da arkadaşım Thermal Grizzly PuTTY almıştı ondan biraz almıştım sanki fena değildi ama yetmediği için elimde Thermalright Odyssey pad vardı onu uyguladım onun da boyutları sıkıntı oldu. Upsiren markasına bakacaktım ama sanırım Türkiye'ye satılmıyor ben de bugün Thermal Grizzly PuTTY aldım düzgünce deneyeceğim. Zaten Türkiye'de satılan başka bir marka da görmedim.

Tespitim ise VRAM sıcaklıkları ve önceden olmayan klavye üzerindeki sıcaklık. Hocam sizin bir öneriniz var mı? Daha iyisi var diyorsanız siparişi iptal edip ona bakayım. @20424

Son düzenleme:
Pullsar PuTTY kullandım gayet başarılı, aynı şekilde termal padlerini de mining zamanı kullanmıştım onlarda iyiydi, sizin padlerden verim alamama nedeniniz boyut uyumsuzluğundan dolayıdır, PuTTY'lere yeter ki VRAM ve MOSFET güzelce basıp yer oluştursun gayet iyi performans veriyor, GPU padlerini PuTTY ile değiştirmişliğim de var.

Pullsar PuTTY kullandım gayet başarılı, aynı şekilde termal padlerini de mining zamanı kullanmıştım onlarda iyiydi, sizin padlerden verim alamama nedeniniz boyut uyumsuzluğundan dolayıdır, PuTTY'lere yeter ki VRAM ve MOSFET güzelce basıp yer oluştursun gayet iyi performans veriyor, GPU padlerini PuTTY ile değiştirmişliğim de var.
Bana gelen ürün parça parça dağılıyordu, o dönem pek bilmediğim için düşünmemiştim ama bana gelen bozuk olabilir.