ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar, çıktı almak için evde kullanılmayan yazıcıyı çalıştırmak istedim. Sıfır renkli kartuş aldım, babam da iş yerinden siyah kartuş getirdi. Sorunum şu:

Kartuşu takıyorum ve ilk başta kartuş hizalaması için kağıt istiyor. Belirli aralıklarla mavi rengi kullanarak barkod gibi bir şey yazdırıyor. Sonrasında alınan çıktıyı yazıcının üst kısmındaki cam tarama yerine koymamı istiyor. İstenilen şekilde yerleştirmeme rağmen, işlemin başarısız olduğu ve hizalamanın yapılamadığına dair bir yazı geliyor ekrana.

Bu kısmı ben geçiyorum ancak en sıkıntılı durum, yazıcıdan herhangi bir çıktı almak istediğimde sadece yazdırmak istediğim görselin veya metnin en üst kısmını yazdırıyor ve geri kalan kısımları yazdırmıyor. Örnek bir görseli de buraya ekledim. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-02 at 14.57.21.webp
    WhatsApp Image 2025-08-02 at 14.57.21.webp
    416,3 KB · Görüntüleme: 49
Son düzenleyen: Moderatör:
Fotokopi aldığınız zaman da aynı sorun oluyor mu? Eğer olmuyorsa tüm sürücüleri silip Ethernet kablosu ile bağlanıp öyle kurulum yapın. Bu yazıcılar tamamen şeytan işi, durduk yere bozulur, ağda gözükmez ITcilerin en büyük düşmanıdır.

Fotokopi aldığınız zaman da aynı sorun oluyor mu? Eğer olmuyorsa tüm sürücüleri silip Ethernet kablosu ile bağlanıp öyle kurulum yapın. Bu yazıcılar tamamen şeytan işi, durduk yere bozulur, ağda gözükmez ıtcilerin en büyük düşmanıdır.

Her seçeneği denedim biraz bilgisayarı kurcalarken kartuşların seviyesi ile ilgili bilgilendirmenin olduğu kısmı bilgisayarda gördüm orada siyah kartuşu doldurmama rağmen boş diye gösteriyor zaten orijinal kendi kartuşu da değil ve biraz araştırdım bu kartuş mevzusu tamamen kandırmaca yeni kartuş almamış için yapılmış farklı kartuş ile adamakıllı çalışmıyor ve USB'den hiç veri alamıyor internet kablosu ile bağladım sinyal gidiyor ama çıktının sadece ilk kısmını yazdırıyor ilk en üst başlık ve sağ üst köşede marka logosu alt kısım tamamen yok yazıcı zaten çok kötüymüş yazma kapasitesi de yok tamir işinden vazgeçtim ileride farklı marka yazıcı alırım muhtemelen.