mist or beast
Uzman
HP Omen 16 2022 model laptopum var. Putty'ler genel olarak yıpranmış göründüğü için yenilemeyi düşünüyorum. Hangi marka/ürün önerirsiniz?
Faydalı tablo hocam, teşekkürler. Testler bir laptop üzerinde mi yoksa GPU üzerinde mi yapılmış bir bilginiz var mıdır? Bir de sizce kaç gram putty laptoptaki bütün VRAM/VRM'ler için yeterli olur?Yurt dışından Aliexpress'ten Upsiren UTP8 veya Upsiren U6 Pro alabilirsiniz. Yurt içinden almanızı önermem zira bilindik ürünler yok.
Puttyler ve performanslarıyla ilgili testleri de buraya bırakayım, üstte bahsettiğim puttyler dışında buradakilere de bakabilirsiniz. Alacaksanız sol tarafta yazan satıcılardan almanız daha iyi olur, güvenilir satıcılardır.
Eki Görüntüle 174553
Bu testler masaüstü GPU'su üzerinde yapılmış.Faydalı tablo hocam, teşekkürler. Testler bir laptop üzerinde mi yoksa GPU üzerinde mi yapılmış bir bilginiz var mıdır? Bir de sizce kaç gram putty laptoptaki bütün VRAM/VRM'ler için yeterli olur?
Hocam AliExpress'te bu tablodan baktığım çoğu putty için bu ürün adresinize gönderilemiyor diyor. Bu sorun yakın zamanda giderilir mi yoksa aliexpress'ten alma işinden vaz mı geçmek lazım?Bu testler masaüstü GPU'su üzerinde yapılmış.
İstisnai ürünler dışında bu testlerde iyi sonuç veren puttyler laptopta da iyi performans verecektir. Upsiren laptoplarda iyi iş çıkardığından dolayı onu önerdim özellikle.
Onun dışında bu testleri yapan kişi buradaki bazı puttyleri laptopta da test etmiş. İncelemek isterseniz diye kanalı buraya bırakayım.
Geçmiş canlı yayınlarının birinde UTP8'i laptopta denemiş mesela.
Evet böyle bir problem de mevcut maalesef, çoğu satıcı Türkiye'ye göndermiyor ürünleri. Bu durum giderilir mi bilemiyorum açıkçası.Hocam AliExpress'te bu tablodan baktığım çoğu putty için bu ürün adresinize gönderilemiyor diyor. Bu sorun yakın zamanda giderilir mi yoksa aliexpress'ten alma işinden vaz mı geçmek lazım?
Olması gereken miktarda sürdüğünüz müddetçe 10 gram puttyin yeterli geleceğini düşünüyorum açıkçası.Eki Görüntüle 174584
Hocam son kez soruyorum kusura bakmayın. 10 gramın buradaki putty'leri değiştirmeye yeteceğine eminiz değil mi? Bir de fiyatı açıkçası biraz tuzlu gibi. Farkı çok büyük olmayacaksa şuanki putty'lerle de idare etmeyi düşünebilirim. Çok uyguna şöyle bir CX-H1300 bulmuştum ama TR'ye göndermiyor sanırım. Fiyatın bu kadar uygun olması da tuhaf açıkçası.
Ebuy7'de daha ucuzunu buldum redditte biri memnun kaldığını söylemiş ama Ali'deki kadar güvenilir değil sanırım. Yakın zamanda Ebuy'dan PTM7950 sipariş ettim gerçi, onu beklerken putty işine bakıyorum.
Olması gereken miktarda sürdüğünüz müddetçe 10 gram puttyin yeterli geleceğini düşünüyorum açıkçası.
Zaten sarı işaretli yerlerde tek bir tarafa (çiplere) putty uygulayacaksınız iki tarafa birden değil. Bu kırmızıyla işaretlediğiniz yere de PTM7950 uygulayacaksınız, biliyorsunuzdur zaten.
Fiyatı bana da bir tık fazla geldi ancak şu anlık pek bir alternatifiniz yok maalesef. CX H1300 de oldukça iyi bir puttydir ama onda da üründen ürüne göre değişebiliyor, mesela bu son parti CX H1300'lerin çok katı olduğu ve laptoplar için pek uygun olmadığı söyleniyordu. Ayrıca şu anda Türkiye'ye gönderen yok dediğiniz gibi.
(Şunu da belirteyim, geçenlerde puttylere bakmıştım ve CX H1300'ü yine bu fiyatlara Türkiye'ye gönderen satıcılar vardı. Bir süre sonra tekrardan buraya satma ihtimalleri var.)
Ebuy7 ile ilgili benim bir bilgim yok, güvenilirse 20 gramını da alabilirsiniz oradan.
Şu anki puttyleri kullanmaya devam edip etmemek size kalmış. Eğer kurumamışlarsa bir müddet daha kullanılabilir. 3 senede de hemen kuruyacağını zannetmiyorum, puttyler uzun ömürlü olur genelde.
Kardeş bu ürünün stoğu sitede gözükmüyor bilgin olsunHocam merhabalar konuyu biraz necro'lamış oldum ama böyle bir Halnziye HY236 buldum. Türkiye'den olduğu için gümrük vergisi vs. de olmayacak gibi görünüyor. Snarks Domain videosunda da performansı iyi olarak listelenmiş. Alınır mı sizce?