ASUS TUF F16 hakında ne düşünüyorsunuz?

A15-F15 kasalara göre soğutma olarak çok başarılılar. Kasa kalitesi olarak bütçede rakipsiz modeller şu an.

1774785862322.webp

1774785910155.webp

1774785949707.webp

Gayet kaliteli bir cihaz hocam. Ezbere yorumlar ile hareket etmek yerine kendiniz karar verin derim. Hatta fiyat performans olarak şu anda en iyi cihazlardan biri diyebilirim. Kendim aldım, kullanıyorum. Gayet memnunum. Hall sensörün yeri bu seride artık tamamen değiştirilmiş olduğu için (heat borularının yakınında değil artık) böyle bir kronik sorun yok. Yurt dışı review'larında da cihazdan övgü ile bahsetmişler genel olarak. Ha teknik servis ülkemizde kötüyse onu bilemem tabii. Cihazı aldığım yere yazdığım yorumu buraya da yazayım:

"Mux switch var. Omen Gaming Hub indirdikten sonra uygulama içinden Discrete moduna alıp reboot edince ekstra %5 - %10 arası performans alabiliyorsunuz pek çok oyunda. Hall sensör sorunu ya da kronik herhangi bir sorun yok zaten bu seride. Ekran kalitesi muhteşem, renkler çok canlı, parlak, 240 hz zaten yağ gibi akıyor, ghosting sorunları yok, tepki süresi iyi. Tabii ki renkler ve kontrastta bir Oled seviyesi beklemek gerçekçi olmaz ama Lcd ekran için kalite gerçekten mükemmel. Fanlar "unleashed mod" aktif edildiğinde epey gürültülü ama son derece normal bu. Cpu ve Gpu sıcaklıkları böyle güçlü bir cihaz için normal seviyede diyebilirim. Kasa ise pek ısınmıyor, yani siz sıcaklığı pek hissetmiyorsunuz. Cihazla ilgili iki olumsuz görüşüm şu: Speaker'ları çok kötü. Yani hem volume çok düşük hem de basslar ve tizler çok çok zayıf. Ancak kulaklık takınca ses çok güçlü. Yani ses çıkış gücü aslında çok iyi. Zaten kulaklıkla oyun oynayıp müzik dinlediğim için dert etmedim. Cihazın bataryası ise oyun oynarken uzun gitmiyor. Ben daha çok hatta sadece evde oyun oynadığım için bunu da dert etmedim. Hp bu modelde buralardan tasarruf etmiş demek ki. Ama bu durum normal bu fiyat için. Sonuç olarak fiyat performans açısından piyasadaki en iyi ürünlerden biri. Öneririm."