Bütçe
80.000 TL

fassieq

Çalışkan
Merhaba gaming laptop arıyorum kendime birkaç model buldum fakat hangisi tercih edilmeli ya da bunlar dışında daha mantıklı benzer fiyatlara önerdiğiniz laptoplar var mı diye sormak istedim. Aradığım özellikler 32 GB RAM, minimum 1TB SSD ve şarjı çok hızlı gitmeyecek bir laptop olması çünkü kütüphanede vesairede kullanacağım en kötü 3-4 saat civarı pil ömrü lazım yani bana. Yardımcı olursanız sevinirim, bütçe olarak 100 bine kadar zorlayabilirim ama 80 civarları daha iyi olur benim için.

@fassieq, HP cihazlardan uzak durun. Cihazlar genel anlamda problemli. BIOS'ları, Kontrol yazılımları ve garanti servisleri sağolsun.

Şimdi, normalde çok taşımayacak olsanız 5070Ti bulunduğu için Acer Nitro 18 önerirdim. Ancak devamlı taşıyacağınız için 18" boyut biraz yorabilir. Ayrıca, 100.000TL gibi bir bütçede alınabilir 5070Ti model de yok başka. O yüzden 5070'e düşeceğiz ve bütçeyi de doğru orantılı şekilde kısacağız.

Yani, bu bütçelerde 5070Ti alınabiliyorken 5070 almak tercih meselesi tabii ki ancak mantıklı olmadığını da söyleyebilirim. O yüzden yine de ekliyorum.

@fassieq, HP cihazlardan uzak durun. Cihazlar genel anlamda problemli. BIOS'ları, kontrol yazılımları ve garanti servisleri sağ olsun.

Şimdi, normalde çok taşımayacak olsanız 5070 Ti bulunduğu için Acer Nitro 18 önerirdim. Ancak devamlı taşıyacağınız için 18" boyut biraz yorabilir. Ayrıca, 100.000TL gibi bir bütçede alınabilir 5070 Ti model de yok başka. O yüzden 5070'e düşeceğiz ve bütçeyi de doğru orantılı şekilde kısacağız.

Yani, bu bütçelerde 5070 Ti alınabiliyorken 5070 almak tercih meselesi tabii ki ancak mantıklı olmadığını da söyleyebilirim. O yüzden yine de ekliyorum.

Ya hocam HP cihazlardan uzak durayım durmasına ama bu fiyata benzer özellikler veren başka hiçbir marka ve model yok, birkaç kullanıcıyla iletişime geçtim fakat hepsi yeni serilerde problem olmadığından memnun olduklarından bahsettiler acaba bahsettiğiniz problemler ne sizin, kontrol yazılımının ya da BIOS'un problemi ne mesela çalışmıyor mu o tarz bir şey mi?

Tasiyacam diyorsan usttekini aliyorsun keyfine bakiyorsun. Kalin kasa efsane bir tasarimi var ama baya buyuk. Bugun Vatan PC'de inceledim sanki masaustu gibi boyutu var 18" cihazlarin. Benim tercihim Crosshair olurdu asagidaki ama satici biraz guven vermiyor o modellere bakmani oneririm.

@fassieq, Kendim de bizzat problemlerini yaşadım. Öncelikle, güncel BIOS sürümlerinde CPU 30W limitleriyle karşılaşılıyor. Omen Gaming HUB yazılımı kararlı çalışmıyor üstüne reklam içeriyor. Bir de garanti servisleri olan müthiş BDH Bilişim var.

Ya hocam HP cihazlardan uzak durayım durmasına ama bu fiyata benzer özellikler veren başka hiçbir marka ve model yok, birkaç kullanıcıyla iletişime geçtim fakat hepsi yeni serilerde problem olmadığından memnun olduklarından bahsettiler acaba bahsettiğiniz problemler ne sizin, kontrol yazılımının ya da BIOS'un problemi ne mesela çalışmıyor mu o tarz bir şey mi?
Omen denenir aslinda ama arizalanirsa sıkıntı buyuk oluyor garanti servislerinden dolayi. :) Sahsen fiyatindan dolayi omen 16 serisi bans goz kirpiyor bakalim ekim ayindan sonra inşallah para biriktirebilirsem deneyecem bir seyler.

Omen denenir aslinda ama arizalanirsa sıkıntı buyuk oluyor garanti servislerinden dolayi. :) Sahsen fiyatindan dolayi omen 16 serisi bans goz kirpiyor bakalim ekim ayindan sonra inşallah para biriktirebilirsem deneyecem bir seyler.
ya hocam bir ara vatanda çalıştım o yüzden gönül rahatlığıyla söylebilirim ki servislerin hepsi böyle, kendimde çok haşır neşir oldum daha önce bir kaç ürünümü garantiye yollarken, hepsinde ayrı bir problem çıkıyor. Gerçekten işini iyi yapan servis sayısı bir elin parmağını geçmez. Benimde galiba fiyattan dolayı tercihim bu model olacak, benzer fiyatlardaki laptoplarda ya 16 ram var ya 1tb ssd ya ekranı kötü bunun gibi dört dörtlük bir model yok yani, baktım beğenmedim bir şey hoşuma gitmedi iade ederim artık yapacak bir şey yok.

ya hocam bir ara vatanda çalıştım o yüzden gönül rahatlığıyla söylebilirim ki servislerin hepsi böyle, kendimde çok haşır neşir oldum daha önce bir kaç ürünümü garantiye yollarken, hepsinde ayrı bir problem çıkıyor. Gerçekten işini iyi yapan servis sayısı bir elin parmağını geçmez. Benimde galiba fiyattan dolayı tercihim bu model olacak, benzer fiyatlardaki laptoplarda ya 16 ram var ya 1tb ssd ya ekranı kötü bunun gibi dört dörtlük bir model yok yani, baktım beğenmedim bir şey hoşuma gitmedi iade ederim artık yapacak bir şey yok.

Aklın yolu bir. Zaten konularin hepsi Victus icin acilmis guncel Omen serilerinde bir sorun var mi yok mu onumuzdeki aylarda belli olur. Yeni Omen Max serisinin icinin cok guzel tasarimi var fakat tam bütcen ney senin? Istersen Acer 16S Ai'ye bak biraz ince laptop ama Acer kaliteli HP'den.

Hocam bu arada bu linke tiklayinca baktim 90k lira bayma o laptoba MSI Crosshair, Vector, Acer Predatorlara bak istersen.

Bak buna ne dersin? Efsane cihaz. Gaming laptop sektorunun zirvesidir MSI.

Son düzenleme:
Ben de hp omen rtx3060 vardı, çok ısınmasın diye undervolt yapmam gerekiyordu sürekli. Numpedi yoktu bir de. Şimdiki modeller nasıldır bilmiyorum tabii.