mstfhll

Uzman
Yer
Adana
Dün Omen 16 i7-13700Hx'li laptopuma bakım yaptım. Bir yıldır Thermal Grizzly Conductonaut Extreme (likit metal) kullanıyordum. Dün açtığımda termal PuTTY de kurumuştu; ben de termal ped yaptım ve macunu yeniledim ancak termal ped hiç olmamış. Termal PuTTY yapmam gerekiyor; sıcaklıklar absürt derecede fazla şu an. PTM7950'yi denemek istiyordum ancak malum vergi sistemi yüzünden yalan oldu. Benim cihaz 110 watt işlemci gücü çekiyor, ekran kartı da 150 watt; o da fena ısınıyor. Likit metal bile zor zapt ediyor. Sizce pullsar iş yapar mı? 5 GHz'de çalışırken cihazın sıcaklıklarını sabit tutabilir mi?

@kompetankedi @talongod

Bu konuya denk gelmem iyi oldu. Bende dün Omen 16 i7 13700HX'li laptopuma bakım yaptım. 1 yıldır Thermal Grizzly Conductonaut Extreme kullanıyordum (likit macun). Dün açtığım termal PuTTY de kurumuştu bende termal ped yaptım ve macunu yeniledim ancak termal ped hiç olmamış. Termal PuTTY yapmam gerekiyor sıcaklıklar absürt derece de fazla şu an. PTM 7950'yi denemek istiyordum ancak malum vergi sistemi yüzünden yalan oldu. @kompetankedi @talongod benim cihaz 110 watt işlemci gücü çekiyor ekran kartı da 150 watt o da fena ısınıyor. Likit macun bile zor zapdetiyor. Sizce pullsar iş yapar mı? 5 GHz de çalışırken cihazı sabit tutabilir mi sıcaklıkları.

Selam. Kendi konunuz açıldığına göre burada yardımcı olabilirim. Öncelikle, işlemciniz çok watt çekiyor. Sorunlu bir seri olduğunu biliyoruz. Neyse ki 14. nesil hx değil; onlar 157 W çekiyor...

Gelelim sorunuza: 110W + 150W dediğimiz miktarlar bir laptop için çok uçuk sayılar. Soğuk çalışması zor çünkü sistemi soğutmaya çalışan yalnızca iki fan var. GPU tarafı daha soğuk çalışabilir ancak CPU tarafı kesinlikle yine sıcak çalışacaktır. Size önerebileceğim 2-3 adım var; ancak yaptığınız işi bilmediğim için doğrudan yazacağım. Öncelikle işlemcinin 110W çekmesine gerek yok çünkü bu çok yüksek bir sayı. 110W çekip de 95 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum ki performans testi yaparsanız göreceksiniz; 110W seviyelerinde devamlı duramaz. Cihaz soğutamaz. Bu yüzden UV atabilir veya limit kullanabilirsiniz.

Gelelim bir diğer konuya: Pullsar ıce Dragon kyrosheet kesinlikle fark yaratacaktır. Size önerim 17 w/mk olanı değil de 40 w/mk olanını almanızdır. Isı iletimi çok daha iyi.

Selam. Kendi konunuz açıldığına göre burada yardımcı olabilirim. Öncelikle, işlemciniz çok watt çekiyor. Sorunlu bir seri olduğunu biliyoruz. Neyse ki 14. nesil hx değil; onlar 157 W çekiyor...

Gelelim sorunuza: 110W + 150W dediğimiz miktarlar bir laptop için çok uçuk sayılar. Soğuk çalışması zor çünkü sistemi soğutmaya çalışan yalnızca iki fan var. GPU tarafı daha soğuk çalışabilir ancak CPU tarafı kesinlikle yine sıcak çalışacaktır. Size önerebileceğim 2-3 adım var; ancak yaptığınız işi bilmediğim için doğrudan yazacağım. Öncelikle işlemcinin 110W çekmesine gerek yok çünkü bu çok yüksek bir sayı. 110W çekip de 95 derecenin altına düştüğünü sanmıyorum ki performans testi yaparsanız göreceksiniz; 110W seviyelerinde devamlı duramaz. Cihaz soğutamaz. Bu yüzden UV atabilir veya limit kullanabilirsiniz.

Gelelim bir diğer konuya: Pullsar ıce Dragon kyrosheet kesinlikle fark yaratacaktır. Size önerim 17 w/mk olanı değil de 40 w/mk olanını almanızdır. Isı iletimi çok daha iyi.

Teşekkür ederim. Evet 110W olduğu sırada 90 lara çıkıyor ve yavaşça kendini 80W lara çekiyor. Aslında şu an likit macundan memnunum ama korkutuyor. Kuzenimin Victus'unda arızaya sebep verdik o yüzden iletken olmayan bir macuna geçmek istiyorum. Ullsar ıce Dragon kyrosheet ın iki modeli var plain ve efficient. Bunların arasında ki farkı biliyor musnuz? Bir de sitesinde sadece 17w/mk olarak görünüyor 40 w/mk olanı bulamadım.

Daha 6 şubat'a kadar vaktiniz var, PTM7950'yi isterseniz sipariş edersiniz.

Aslında düşünüyorum da şu an 2 hafta bekleyecek halde değilim. Bir de çoğu site alımı kapatmış çoktan.

Pullsar fason marka, belirttiği ısı iletkenli değerlerini gösteremiyor.

Daha önce pullsar pullwark likit macununu kullandım. Aslında çok iyiydi ama hiç 128 w/mk gibi değildi. Sanki biraz abartıyorlar gibi o yüzden emin olamıyorum.

Pullsar fason marka, belirttiği ısı iletkenli değerlerini gösteremiyor.

Ben kullanıyorum, sıcaklık değerlerinde aşırı değişiklik var. PTM alınamadığı dönemde ne önereceğiz.

Teşekkür ederim. Evet 110W olduğu sırada 90 lara çıkıyor ve yavaşça kendini 80W lara çekiyor. Aslında şu an likit macundan memnunum ama korkutuyor. Kuzenimin Victus'unda arızaya sebep verdik o yüzden iletken olmayan bir macuna geçmek istiyorum. Ullsar ıce Dragon kyrosheet ın iki modeli var plain ve efficient. Bunların arasında ki farkı biliyor musnuz? Bir de sitesinde sadece 17w/mk olarak görünüyor 40 w/mk olanı bulamadım.

Benim kullandığım 17w/mk olan versiyonu çünkü işlemcim sizinki kadar güç çekmiyor. Ona göre tercih yapmak çok önemli. Ama ben de yakında Carbon olana geçmeyi düşünüyorum.

Daha önce Pullsar Pullwark likit macununu kullandım. aslında çok iyiydi ama hiç 128 w/mk gibi değildi. Sanki biraz abartıyorlar gibi o yüzden emin olamıyorum
Dediğim gibi, fiyatına değmez.

Ben kullanıyorum, sıcaklık değerlerinde aşırı değişiklik var. PTM alınamadığı dönemde ne önereceğiz.
PTM7950 halen alınabiliyor, ayrıca kim bu faz değişimli olma şartını çıkarttı bilmiyorum ancak faz değişimli olacak diyecek bir şey yok.

PTM7950 halen alınabiliyor, ayrıca kim bu faz değişimli olma şartını çıkarttı bilmiyorum ancak faz değişimli olacak diyecek bir şey yok.
"Alınamadığı dönem" demişim zaten; siz de belirtmişsiniz 6 Şubat'tan sonra alınamayacağını. Faz değişenli ürünler, laptoplar için macunlardan daha mantıklı. Kısa sürede pump-out olmuyorlar. Daha uzun ömürlüler.

"Alınamadığı dönem" demişim zaten; siz de belirtmişsiniz 6 Şubat'tan sonra alınamayacağını. Faz değişenli ürünler, laptoplar için macunlardan daha mantıklı. Kısa sürede pump-out olmuyorlar. Daha uzun ömürlüler.
Yani halen daha alınabiliyor, şu an önermenin bir manası yok yani onu diyorum.

Faz değişimlilerin pump-out riski sıfır olabilir olabilir ancak sert macunlar da işe yarar. Thermal Grizzly'nin o kadar macunu var laptoplarda pump-out yapmayan. Direkt Pullsar'ın sayılı alınabilir gördüğüm ürünlerinden Pullsar Pullwark Bold var ki gerçekten pump-out yapma riski sıfır faz değişimli olmasa bile.