mstfhll

Uzman
Yer
Adana
Arkadaşlar merhaba,

6 aydır Viewsonic VX3218C-2K 32" 1ms 165Hz monitör kullanmaktayım. Cihazım HP Omen 16. Bağlantımı Type-C to DP kablo üzerinden yapıyordum, ta ki sorun sürekli olmaya başlayana kadar.

Monitörü kullanırken görüntü anlık olarak 1-2 saniye gidip geliyor. Kablo değiştirip daha kaliteli bir kabloya geçtim olmadı. 180 Hz'den 120 Hz'e düştüm olmadı. Tüm sürücüleri güncelledim, dahili ekran kartını da kapattım gene olmadı. Laptopumun Thunderbolt çıkışı 2 adet. İkisini de ayrı ayrı test ettim, sorun devam ediyor. İnternette araştırdığım kadarı ile birçok kişi farklı markalarla da olsa benzer sorunu yaşamış.

Sizce neden olabilir? Benzer sorunu yaşayıp çözebilen var mı?

Arkadaşlar merhaba,

6 aydır Viewsonic VX3218C-2K 32" 1ms 165Hz monitör kullanmaktayım. Cihazım HP Omen 16. Bağlantımı Type-C to DP kablo üzerinden yapıyordum, ta ki sorun sürekli olmaya başlayana kadar.

Monitörü kullanırken görüntü anlık olarak 1-2 saniye gidip geliyor. Kablo değiştirip daha kaliteli bir kabloya geçtim olmadı. 180 Hz'den 120 Hz'e düştüm olmadı. Tüm sürücüleri güncelledim, dahili ekran kartını da kapattım gene olmadı. Laptopumun Thunderbolt çıkışı 2 adet. İkisini de ayrı ayrı test ettim, sorun devam ediyor. İnternette araştırdığım kadarı ile birçok kişi farklı markalarla da olsa benzer sorunu yaşamış.

Sizce neden olabilir? Benzer sorunu yaşayıp çözebilen var mı?
1. Kablo Kontrolü:
- Kablonuzun sağlam olduğundan emin olun. Type-C to DP kablo ile uyumlu olan kaliteli bir kablo kullandığınızdan emin olun. Denediğiniz kablonun başka cihazlar ile çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

2. Bağlantı Noktalarını Kontrol Edin:
- HP Omen ve monitör üzerindeki bağlantı noktalarının temiz ve düzgün çalıştığından emin olun. Toz veya kir nedeniyle bağlantı kopmaları olabilir.

3. Ekran Güncellemeleri:
- Monitörünüzün firmazı güncel mi? Monitörün ayarlarında herhangi bir güncelleme varsa uygulayın. Monitörünüzün ayarlarında "FreeSync" veya benzeri teknolojilerin aktifleştirilip aktifleştirilmediğini kontrol edin.

4. Çözünürlük ve Yenileme Hızını Kontrol Edin:
- Ekran ayarlarından çözünürlüğünüzü 2560x1440 (2K) olarak ve yenileme hızını 165 Hz olarak ayarladığınızdan emin olun. Yanlış ayar, görüntü kaybına neden olabilir.

5. Grafik Sürücülerini Kontrol Edin:
- Grafik kartı sürücülerinizin güncel olup olmadığını tekrar kontrol edin. Özellikle Nvidia veya AMD’nin resmi sitelerinden en son sürücüleri indirin.

6. Güç Yönetimi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Güç yönetimi ayarlarında "Yüksek Performans" modunu seçin. Bu, ekranın daha stabil çalışmasına yardımcı olabilir.

7. Alternatif Çıkış Kullanmayı Deneyin:
- Eğer varsa, HDMI bağlantısını kullanmayı deneyin. Monitorünüzde farklı bağlantı seçenekleri varsa, bunlardan birini kullanarak durumu test edin.

8. Sistem Dönemini İzleyin:
- Bilgisayarınızda başka fazla yük oluşturan herhangi bir uygulama açık mı? Başka görev yöneticisinde istemeden aşırı kaynak kullanan yazılımlar var mı kontrol edin.

Bu adımları takip ederek sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Eğer bu adımlardan hiçbirisi çözüm sağlamıyorsa, monitör veya laptopda donanımsal bir sorun olabilir. Bu durumda, her iki cihazı yetkili bir servise göndermeyi düşünmelisiniz.