caglar0212

Çalışkan
Cihaz
HP OMEN by HP Gaming Laptop 16-wf1xxx
Merhaba arkadaşlar, bugün FC 26 oynarken ısınma sorununu fark ettim. Termal bakımını 10 gün önce yaptım sıcaklık değerlerine bakmıştım Maksimum 90 derecelere çıkıyordu. Bugün kontrol ettiğimde 97 derecelere çıkıyor. Omen Gaming Hub'da undervolt yapmama rağmen. Laptopuma MX-4 termal macun sürdüm. Sizce problem nedir? Bu laptopu kullanıp aynı sorunlar yaşayanlar var mıdır? Teşekkürler şimdiden...

Bileşenler: i9-14900HX & RTX 4080

1767630089389.webp

1767630124792.webp

Merhaba arkadaşlar, bugün FC 26 oynarken ısınma sorununu fark ettim. Termal bakımını 10 gün önce yaptım sıcaklık değerlerine bakmıştım maksimum 90 derecelere çıkıyordu. Bugün kontrol ettiğimde 97 derecelere çıkıyor. Omen Gaming Hub'da undervolt yapmama rağmen. Laptopuma MX-4 termal macun sürdüm. Sizce problem nedir? Bu laptopu kullanıp aynı sorunlar yaşayanlar var mıdır? Teşekkürler şimdiden...

Bileşenler: i9-14900hx & RTX 4080.

Eki Görüntüle 216124

Eki Görüntüle 216125

Sorunu metni okuduğum anda anladım. i9 14900HX gibi bir CPU'ya MX-4 uygulamak başlı başına hata. W/mk değerleri yüksek iyi bir faz değişenli pad uygulamak çok daha iyi olacaktır.

Sorunu metni okuduğum anda anladım. i9 14900HX gibi bir CPU'ya MX-4 uygulamak başlı başına hata. W/mk değerleri yüksek iyi bir faz değişenli pad uygulamak çok daha iyi olacaktır.

Peki ne önerirsiniz? Direkt uyumlu olarak hangi pad kullanmamı öneriyorsunuz? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ne önerirsiniz? Direkt uyumlu olarak hangi pad kullanmamı öneriyorsunuz? Teşekkürler.
Pullsar Ice Dragon Kyrosheet alıp uygulayabilirsiniz. 17.5w/mk olduğu için ısı iletimi iyi seviyede. Eğer daha da iyisi olsun derseniz, Pullsar Ice Dragon Carbon öneririm. 40w/mk.

Hocam ben laptoplara termal macun uygulanmayacağını biraz geç öğrendim. Kendi laptopum Victus 16 7840hs işlemcili model. 1. sene sonunda bakım için değiştirdim ve sıcaklık daha yükseklere çıkmaya başladı. Önerim PTM7950 veya Thermalright Helios faz değişenli termal pedlerden kullanmanızdır. Sorunu kökten çözüyorlar.

Hocam ben laptoplara termal macun uygulanmayacağını biraz geç öğrendim. Kendi laptopum Victus 16 7840hs işlemcili model. 1. sene sonunda bakım için değiştirdim ve sıcaklık daha yükseklere çıkmaya başladı. Önerim PTM7950 veya Thermalright Helios faz değişenli termal pedlerden kullanmanızdır. Sorunu kökten çözüyorlar.
Bunları bulabileceğim bir yer var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bunları bulabileceğim bir yer var mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
PTM Çin'den sipariş ediliyor. Thermalright ise en son gaming.gen.tr adresinde vardı oradan almıştım. İntel kit AMD kit fark etmez. Alıp kesip uyguluyorsunuz. Tavsiyem aldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin jelatinleri daha rahat soyuluyor.

PTM Çin'den sipariş ediliyor. Thermalright ise en son gaming.gen.tr adresinde vardı oradan almıştım. İntel kit AMD kit fark etmez. Alıp kesip uyguluyorsunuz. Tavsiyem aldıktan sonra 1-2 saat buzdolabında bekletin jelatinleri daha rahat soyuluyor.

Bu iş görmez mi?

Thermalright Helios faz değişenli termal ped siparişi verdim Amazon'dan, gelsin bakalım, değişimi paylaşacağım.

Thermalright Heilos İntel versiyonu tarafıma geldi. Bunun nasıl uygulandığı ile ilgili detaylı bir anlatım var mıdır ? Tecrübelerim var fakat eksiksiz ilerlemek istiyorum.

Thermalright Heilos İntel versiyonu olarak sipariş vermiş bulundum tarafıma geldi. En kötüsü MX-4 den daha iyi olacağını düşünüyorum :)