mert polat

Uzman
Merhaba. HP Omen 17-DB0015NT bilgisayarım yaklaşık 30-35 sn sürede açılıyor. Bilgisayarın driver'ları güncel. BIOS ayarlarına baktığımda HP nedense advance ayarları bu anakartta kapatmış. Bu nedenle BIOS'da herhangi bir ayar değişikliği yapamıyorum. Bilgisayarın özellikleri şu şekilde: AMD Ryzen 7 8845HS işlemci, 96 GB DDR5 5600MHz RAM, 4TB Samsung 990 Pro, 4070 8 GB ekran kartı. Bilgisayarın özellikleri iyi olmasına rağmen çok geç açılıyor. Çözüm önerileriniz neler?

Advanced menü için BIOS ekranında a ya basın ya da ESC'ye basmayı deneyin gelmezse BIOS'u modlayıp deneyebilirsiniz ya da dışarı aktarıp değiştirip içe aktararak.

Bazı cihazlar yavaş açılır çok düşünülecek bir şey değil.

Bence düşünülecek bir şey benim cihazımda bu cihaza benzer özelliklere sahip hatta daha düşük ama daha hızlı açılıyor bu bir eksik bana göre.

Advanced menü için BIOS ekranında a ya basın ya da ESC'ye basmayı deneyin gelmezse BIOS'u modlayıp deneyebilirsiniz ya da dışarı aktarıp değiştirip içe aktararak.

Bence düşünülecek bir şey benim cihazımda bu cihaza benzer özelliklere sahip hatta daha düşük ama daha hızlı açılıyor bu bir eksik bana göre.

Ben çok takmamda en fazla 35saniyede 30a düşer.

BIOS ekranında a ve ESC tuşuna basıp Advanced modu açmayı denedim ama açılmıyor pek çok formda BIOS modlama önerilmiş ama cihaz henüz birkaç aylık bir cihaz garanti dışında kalmasını istemiyorum.

Bende DDR4 sistem de var hocam ve özellikleri bu bilgisayar gibi değil fakat 11 saniyede açılıyor.

Bu sistemde (Ryzen 7 8845HS + 96 GB DDR5 + Samsung 990 Pro + RTX 4070) gibi bileşenlerle 30-35 saniyelik açılış süresi normal değil. BIOS ayarlarıyla oynanırsa “sadece 5 saniye fark eder” demek biraz iyimser kalır.

gerçekler şu şekilde:

• Fast boot, Secure Boot, CSM, UEFI vs Legacy boot gibi ayarların optimize edilmesiyle,
  • Başlangıçta çalışan gereksiz uygulamaların temizlenmesiyle,
  • SSD'nin Firmware'inin güncel olup olmadığının kontrolüyle,
  • Windows'un gerçekten UEFI modda kurulu olup olmadığının teyidiyle (çok kritik),
  • Samsung Magician yazılımıyla SSD performansının maksimuma çekilmesiyle,

Bu sistem 10-15 saniyede masaüstüne düşebilir.

BIOS ekranında a ve ESC tuşuna basıp Advanced modu açmayı denedim ama açılmıyor pek çok formda BIOS modlama önerilmiş ama cihaz henüz birkaç aylık bir cihaz garanti dışında kalmasını istemiyorum.

Bende DDR4 sistem de var hocam ve özellikleri bu bilgisayar gibi değil fakat 11 saniyede açılıyor.

Anladım tek çare BIOS gibi duruyor.

Ben Memory context restore ayarının kapalı olduğunu düşünüyorum ve anakartta bu ayarı görüntüleyemediğim için bir şey yapamıyorum ama asıl neden bu mu bilmiyorum.

Ben Memory context restore ayarının kapalı olduğunu düşünüyorum ve anakartta bu ayarı görüntüleyemediğim için bir şey yapamıyorum ama asıl neden bu mu bilmiyorum.

HP bcu ile BIOS'u dışarı aktar değiştir içe aktar garanti bozmaz ancak yanlış bir şey yaparda sisteme zarar verirsen kullanıcı hatası olarak kabul edilir.