Firmanın direk kendisi söyledi ki kullanıcılarda bu işlemlerde pek çok program ve oyun çökmesi yaşadığını da beyan etti bu kadar üst üste şikayetler olunca firma Micro code güncellemesi yayınladı ama sorunu pek çözmedi işlemciler en başlta sorunlu üretildi artık.
Hımm. Biraz karıştırmış olabilirsiniz.

İşlemcilerde kararsızlık, çökme ve kalıcı hasar sorunları peydah olmuştu bir ara, hatırlıyorum. Özellikle 13. ve 14. nesil işlemciler. Fakat bu sizin sandığınızın aksine masaüstü sistemleri etkiledi. Laptoplarda çok bir problem yaşanmadı. Zaten Intel el attı duruma.

Ayrıca; Laptoplarda kullanılan 13. ve 14. nesil işlemciler farklı güç limitlerine, mimari sınırlamalara ve voltaj profillerine sahip zaten. Bu söz konusu donanım bozulmasından ve çökme sorunundan etkilenmediler pek. Her ne kadar mobil tarafta da bazen çöküntüler rapor edilmiş olsa bile gündemi sarsan bir kıyamet olmadı.

O yüzden tercih etmemeniz için bir sebep yok. Zaten i5-13450HX & RTX 5060 kombinasyonu gayet iyi çalışıyor.

Hımm. Biraz karıştırmış olabilirsiniz.

İşlemcilerde kararsızlık, çökme ve kalıcı hasar sorunları peydah olmuştu bir ara, hatırlıyorum. Özellikle 13. ve 14. nesil işlemciler. Fakat bu sizin sandığınızın aksine masaüstü sistemleri etkiledi. Laptoplarda çok bir problem yaşanmadı. Zaten Intel el attı duruma.

Ayrıca; laptoplarda kullanılan 13. ve 14. nesil işlemciler farklı güç limitlerine, mimari sınırlamalara ve voltaj profillerine sahip zaten. Bu söz konusu donanım bozulmasından ve çökme sorunundan etkilenmediler pek. Her ne kadar mobil tarafta da bazen çöküntüler rapor edilmiş olsa bile gündemi sarsan bir kıyamet olmadı.

O yüzden tercih etmemeniz için bir sebep yok. Zaten i5-13450hx & RTX 5060 kombinasyonu gayet iyi çalışıyor.

Evet evet çok karıştırmadım aslında 13'lerde raporlandığı için risk almak istemedim bugün yok ama yarın olabilir bu yüzden tercih etmek istememiştim yine de düşünebilirim tabii ki. Dürüst olamk gerekirse AI işlemcilerde daha çok gözüm var tabik önümüzdeki sene yapay zekâ dersimin olması da cabası tabii.