Selam, iyi Sosyaller herkese.

Cihazı Şubat ayından beri, Tuneex'in standıyla kullanmaktayım. Stant üstündeyken cihaz yeterince serin çalışıyor. Ancak son birkaç gündür işlemci sıcaklığının 100 dereceye kadar çıktığını fark ettim. Bende bir delilik var ki oyun girmeden önce HWiNFO açık tutup oyundan sonra değerleri kontrol ederim. Bundan ötürü son birkaç günde bir anormallik sezdim. Acaba artık havaların ısınmasından ötürü cihazın çalışma sıcaklığı artıyor olabilir mi?

Açıkçası ilk oyuncu dizüstü deneyimim olduğu için oyun oynarken cihazı yakmak istemiyorum. Aslında garantisi devam ediyor ama bir sorun yaşanması durumunda ciddi bir vakit kaybım olacak (aynı zamanda bu cihaz üzerinden çalışıyorum). Oyun oynarken bilgisayar Performance modunda, fan ayarı ise manuelde ve kendi özel ayarımda çalışmakta.

Eki Görüntüle 149263

Bu da Advanced Settings:

Eki Görüntüle 149264

Hava ne kadar isinirsa laptopun dogru orantili olarak o kadar isinacaktir bu dogru, 4 ayda macun falan bitmez, onun bunun lafiyla bilgisayarini ameliyat falan etme. Sigara falan iciyorsan fanlar bir iki ayda tozla dolar, mazgallar ozellikle sogutmada en etkili kisimdir tozlanirlarsa sicakliklar hayvani derecede artmaya baslar. Bakimini servise yakin oturuyorsan yaptirabilirsin. Ben kendim yapiyorum bilmiyorsan ogrenip kendin yapmani tavsiye ederim. Iyi bir toz temizligi yaptigin zaman en "az" 1-1.5 yil o macun seni idare eder. Her toz temizligi yaptiginda da bilgisayar ilk gunku termal performansina geri doner (tabii ambiyans sicakligini goz onunde bulundur) Kolay gelsin kardesim.

Bu arada 100 derece laptoplarda normal da kabul edilebilir. Islemciden islemciye degisecektir durum.

Hava ne kadar isinirsa laptopun dogru orantili olarak o kadar isinacaktir bu dogru, 4 ayda macun falan bitmez, onun bunun lafiyla bilgisayarini ameliyat falan etme. Sigara falan iciyorsan fanlar bir iki ayda tozla dolar, mazgallar ozellikle sogutmada en etkili kisimdir tozlanirlarsa sicakliklar hayvani derecede artmaya baslar. Bakimini servise yakin oturuyorsan yaptirabilirsin. Ben kendim yapiyorum bilmiyorsan ogrenip kendin yapmani tavsiye ederim. Iyi bir toz temizligi yaptigin zaman en "az" 1-1.5 yil o macun seni idare eder. Her toz temizligi yaptiginda da bilgisayar ilk gunku termal performansina geri doner (tabii ambiyans sicakligini goz onunde bulundur) Kolay gelsin kardesim.

Bu arada 100 derece laptoplarda normal da kabul edilebilir. Islemciden islemciye degisecektir durum.
Onun bunun lafı al.Defalarca laptop macunu degistirdim düz macunlar 2 haftadan sonra performans düşmeye başlıyor.1.5 yıl falan hayal düz macun için.

Dosya Ekleri

• IMG_20250518_164135.webp
    IMG_20250518_164135.webp
    430,8 KB · Görüntüleme: 54
Teşekkürler. Yine de yardımcı olanlara "onun bunun lafıyla bir şeyler yapma" demeyelim. Sonuçta insanlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve bence söyledikleri yanlış değil, hatta garantici diyebilirim. O kadar sık temizlemeye gerek yok ama vaktim olsa temizlerim. Masaüstü bilgisayarımı 6 ayda bir temizliyordum. Bakalım bununkini nasıl yapacağım.

Sigara içmeyi 3 sene önce bıraktım. Yani o konuda rahatım. Seneler önce bilgisayarcıda da çalıştığım için sigara dumanına maruz kalan bilgisayarın nasıl olduğunu biliyorum, pek hoş olmuyor. HP'nin servisi nerededir bilmiyorum ama yakınımdaysa yaptırabilirim, işime gelir. Çünkü garantisi bitmeden önce kendim girişmek istemiyorum cihaza.

R7 8845HS var ve Intel işlemcili laptoplar çok daha fazla ısınıyor diye AMD'li almak istedim. Bu işlemci de zaten anlık olarak 100 dereceyi görüyor, sürekli görmüyor. Bugünkü oyun sürecimden sonra HWiNFO'dan ekran görüntüsü paylaşabilirim.

Teşekkürler. Yine de yardımcı olanlara "onun bunun lafıyla bir şeyler yapma" demeyelim. Sonuçta insanlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor ve bence söyledikleri yanlış değil, hatta garantici diyebilirim. O kadar sık temizlemeye gerek yok ama vaktim olsa temizlerim. Masaüstü bilgisayarımı 6 ayda bir temizliyordum. Bakalım bununkini nasıl yapacağım.

Sigara içmeyi 3 sene önce bıraktım. Yani o konuda rahatım. Seneler önce bilgisayarcıda da çalıştığım için sigara dumanına maruz kalan bilgisayarın nasıl olduğunu biliyorum, pek hoş olmuyor. HP'nin servisi nerededir bilmiyorum ama yakınımdaysa yaptırabilirim, işime gelir. Çünkü garantisi bitmeden önce kendim girişmek istemiyorum cihaza.

R7 8845HS var ve Intel işlemcili laptoplar çok daha fazla ısınıyor diye AMD'li almak istedim. Bu işlemci de zaten anlık olarak 100 dereceyi görüyor, sürekli görmüyor. Bugünkü oyun sürecimden sonra HWiNFO'dan ekran görüntüsü paylaşabilirim.

Islemcine undervolt yapilamiyor ama hiç onemli degil ozellikle 8845HS icin. O islemci 100 dereceleri buluyorsa fanlarin kirlenmis ve mazgallarinin dizaynina bagli olarak mazgallar tozlanmistir (Ornek olarak Acer'larda bu durum fazla yasanmiyor) eger statik elektrik konusunda ve nasıl tornavida kullanildigina dair bilgin varsa kendin kolayca yapabilirsin. Ates olmayan yerden duman cikmaz bu dogrudur insanlarin soylediklerinde hakli olabilecegi ayrintilar olabilir ancak, Ozellikle bu ulkede daha fazla bulunur, insanlar ne zaman konusmalari veya susmalari gerektigini bilmiyor. Genc yaslarda hat safhada bu durum ve internette her okudugunu ciddiye alip o laptop uzerine uygularsan zararli cikarsin. Internete baglanip onune cikan her konuya yazmak çocuk isi, insan gencken cahil olur cok konusur, sozum basliktan disari, aptal dostun olacagina akilli dusmanin olsun demisler.

Islemcine undervolt yapilamiyor ama hiç onemli degil ozellikle 8845HS icin. O islemci 100 dereceleri buluyorsa fanlarin kirlenmis ve mazgallarinin dizaynina bagli olarak mazgallar tozlanmistir (Ornek olarak Acer'larda bu durum fazla yasanmiyor) eger statik elektrik konusunda ve nasıl tornavida kullanildigina dair bilgin varsa kendin kolayca yapabilirsin.
El yatkınlığım ve deneyimim var, ondan yana sorunum yok. Sadece vaktim yok. Onu da uygun bir zamanda hallederim.

Ates olmayan yerden duman cikmaz bu dogrudur insanlarin soylediklerinde hakli olabilecegi ayrintilar olabilir ancak, Ozellikle bu ulkede daha fazla bulunur, insanlar ne zaman konusmalari veya susmalari gerektigini bilmiyor. Genc yaslarda hat safhada bu durum ve internette her okudugunu ciddiye alip o laptop uzerine uygularsan zararli cikarsin. Internete baglanip onune cikan her konuya yazmak çocuk isi, insan gencken cahil olur cok konusur, sozum basliktan disari, aptal dostun olacagina akilli dusmanin olsun demisler.
Neyseki idrak yeteneği yüksek bir bireyim ki bana her söylenileni kendi süzgecimden geçirmeden hiçbir şeye kalkışmıyorum. Bu yüzden bana her şeyi söylesinler, ben gerektiği kısmını alırım. Yazdıklarına katılıyorum ancak bu forumdaki çoğu kişiye güvenebilirsin. Çünkü işi bilmeyene, ağzına geleni söyleyene hak edildiği şekilde davranılıyor. Gerçi forumda benden daha uzun süredir ve daha aktif bulunuyorsun. Yani bence sen de biliyorsundur ama bence bu tarz muhabbetlere gerek yok. Konu dışı olmaması için burada bu muhabbeti noktalayalım.

El yatkınlığım ve deneyimim var, ondan yana sorunum yok. Sadece vaktim yok. Onu da uygun bir zamanda hallederim.
O zaman sikinti yok 5 dakikalik is zaten.
Neyseki idrak yeteneği yüksek bir bireyim ki bana her söylenileni kendi süzgecimden geçirmeden hiçbir şeye kalkışmıyorum. Bu yüzden bana her şeyi söylesinler, ben gerektiği kısmını alırım. Yazdıklarına katılıyorum ancak bu forumdaki çoğu kişiye güvenebilirsin. Çünkü işi bilmeyene, ağzına geleni söyleyene hak edildiği şekilde davranılıyor. Gerçi forumda benden daha uzun süredir ve daha aktif bulunuyorsun. Yani bence sen de biliyorsundur ama bence bu tarz muhabbetlere gerek yok. Konu dışı olmaması için burada bu muhabbeti noktalayalım.
Neyse belki ilerleyen yillarda anlasiriz bu konuda seninle. Simdilik dusuncelerimde katiyim, neler gordum neler bu dunyada her birine ayiracak vaktim olsaydi keske. Daha onemli sorunlarim var.

Neyse belki ilerleyen yillarda anlasiriz bu konuda seninle. Simdilik dusuncelerimde katiyim, neler gordum neler bu dunyada her birine ayiracak vaktim olsaydi keske. Daha onemli sorunlarim var.
Doğrudur, bir şey diyemem. Sonuçta ilk defa bu konuda karşılaştım seninle. Neyse öyleyse, tavsiyelerin için teşekkür ederim.