burak_0

Çalışkan
Cihaz
hp omen 17
Bilgisayarım HP Omen 17. PTM bakımını yaptım, ardından fan hızı 4800'den 3800'e düştü. Her şeyi denedim, stres teste soktuğumda 3 dakika sonra kapanıyor. Direkt AC girişinin üstündeki bir vidayı değiştirdim, fark etmeden önceden bakır boruları tam baskı kuruyordu ve esneme olmuyordu. Benim ona taktığım vida ise boşluk bırakıyordu ve esneme yapıyordu. Esnemeyi tamamen bitirmek için eski vidasını taktım. Sonrasında bu sorunlar oldu. Sorunu ben buraya bağladım, BIOS'u resetledim, Omen Gaming'i sil yükle yaptım. Soruna çare bulamadım. Bir de bakımını yaparken fan kablosunu gevşetip tekrar geri taktım. Fanı temizleyecektim, sonrasında vazgeçtiğim için böyle bir şey yaptım. Sorunun nerede olduğunu bulamadım. Omen kullanıcısı olan ya da konu hakkında bilgisi olan yazarsa sevinirim.

Hocam selam bende de HP Omen 15 EN1015NT var bir bilgisayar tamircisi dostumdan duyduğuma göre HP Omen'ler için soğutma sistemi çok hassas ve çok kolay yamulabiliyor bunun sonucundada tam soğutma sağlayamayabiliyor anladığım kadarı ile GPU ve CPU sıcaklıklarınız normal VRAM vb. diğer çiplerin sıcaklığını kontrol etmenizi öneririm.