köprülü

Uzman
HP Omen marka laptop bilgisayarım var. Ekran kartı macun yenilemesi yaptım. VRM ve VRAM'lerde beyaz macun vardı, kurumuş. Sadece termal macun değiştirip kapattım. Ekran kartı VRAM'lerinde olan beyaz macun yerine termal ped koymayı düşünüyorum ama ölçüleri bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?

Ekran kartı: NVIDIA RTX 3050 Ti 95 Watt modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumlarda cihazın içinde normalde ne kullanılmışsa onunla değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Pad kullanılmışsa pad, putty kullanılmışsa putty kullanmak daha güvenilir olur.
Bu beyaz macundan kastınız "thermal putty" sanırım. Putty kullanılmışsa sizin de putty kullanmanız gerek zira bu durumda hangi kalınlıkta termal pad kullanacağınızı bilemezsiniz. Anca pad kullanılmış olsaydı putty ile değiştirebilirdiniz, thermal puttylerde kalınlıkla ilgili herhangi bir sorun olmuyor sonuçta.
Thermal putty olarak yurt dışından güvenilir bir satıcıdan Upsiren UTP8, Upsiren U6 Pro, CX H1300 (buna biraz dikkat edin, son parti ürünlerinin laptoplar için pek uygun olmadığını okumuştum bir yerde) alıp kullanabilirsiniz. Özellikle Upsiren'i öneririm, laptoplarda iyi iş çıkarıyor.

Bu durumlarda cihazın içinde normalde ne kullanılmışsa onunla değiştirmeniz daha sağlıklı olur. Pad kullanılmışsa pad, PuTTY kullanılmışsa PuTTY kullanmak daha güvenilir olur.
Bu beyaz macundan kastınız "thermal PuTTY" sanırım. PuTTY kullanılmışsa sizin de PuTTY kullanmanız gerek zira bu durumda hangi kalınlıkta termal pad kullanacağınızı bilemezsiniz. Anca pad kullanılmış olsaydı PuTTY ile değiştirebilirdiniz, thermal puttylerde kalınlıkla ilgili herhangi bir sorun olmuyor sonuçta.
Thermal PuTTY olarak yurt dışından güvenilir bir satıcıdan upsiren UTP8, upsiren U6 Pro, CX H1300 (buna biraz dikkat edin, son parti ürünlerinin laptoplar için pek uygun olmadığını okumuştum bir yerde) alıp kullanabilirsiniz. Özellikle Upsiren'i öneririm, laptoplarda iyi iş çıkarıyor.

Evet hocam beyaz macun putty adını bilmiyorum cahilliğime verin. Reddit de denk geldi putty kimse önermiyor onun yerine termal ped öneriyorlar. putty TR'den alsam olur mu yoksa yurt dışı mı gerekli.

Alabilecegin en iyi putty bu, ancak gramajina dikkat et 16 inc bir laptop icin 5 gram yetersiz olur 10 veya 20 gram alman gerekli.
hocam bu putty önerir misin

Son düzenleme:
Evet hocam, beyaz macun putty adını bilmiyorum cahilliğime verin. Reddit'te denk geldi putty kimse önermiyor onun yerine termal ped öneriyorlar. Putty TR'den alsam olur mu yoksa yurt dışı mı gerekli?
Doğru değil aslında. Boşlukları tam doldurup şekil alması vs gibi durumlar sayesinde putty daha iyi ki çoğu laptop üreticisi artık pad değil putty kullanıyor.
Şahsen yurt dışından almanızı tavsiye ederim çünkü TR'de düzgün putty yok. Pullsar belki alınabilir ama hiç testleri olmadığı için yorum yapamıyorum açıkçası.
Puttylerle ilgili şu testleri de buraya bırakayım, derecelere dikkat edin burada. Yurt dışından alacaksanız sol tarafta yazan satıcılar güvenilirdir.
1753129907373.webp

Doğru değil aslında. Boşlukları tam doldurup şekil alması vs gibi durumlar sayesinde putty daha iyi ki çoğu laptop üreticisi artık pad değil putty kullanıyor.
Şahsen yurt dışından almanızı tavsiye ederim çünkü TR'de düzgün putty yok. Pullsar belki alınabilir ama hiç testleri olmadığı için yorum yapamıyorum açıkçası.
Puttylerle ilgili şu testleri de buraya bırakayım, derecelere dikkat edin burada. Yurt dışından alacaksanız sol tarafta yazan satıcılar güvenilirdir.
Eki Görüntüle 165542
Hocam, bilgi için teşekkürler

Doğru değil aslında. Boşlukları tam doldurup şekil alması vs gibi durumlar sayesinde PuTTY daha iyi ki çoğu laptop üreticisi artık pad değil PuTTY kullanıyor.
Şahsen yurt dışından almanızı tavsiye ederim çünkü TR'de düzgün PuTTY yok. Pullsar belki alınabilir ama hiç testleri olmadığı için yorum yapamıyorum açıkçası.
Eki Görüntüle 165542

Pullsar sattigi termal macun ve puttyleri cinden alip rebrand eden bir firma buyuk ihtimal sattiklari 8W PuTTY de CX-H1300'dur. Insanlarda yurt dışından almama takintisi gibi bir şey var su son zamanlarda, ben de pek anlam veremiyorum ama birçoğu bu konuda bayağı kati oluyorlar, boyle durumlarda son care koftecisi olan Pullsar'in Kryosheet Efficient (PTM 7950) ve puttylerini oneriyorum.

Yani bence de konu sahibi bir miktar parayi gozden cikardiysa benim de tavsiyem Honeywell veya Laird markalarini tercih etmesidir ikiside urunlerini yillardir kullandigim markalar ve cok stabil ve uzun omurluler.

Son düzenleme: