Detaylar
Kim cevapladı?Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Peşin fiyatına 9 taksit ve daha iyi işlemci,kasa iile bu model daha uygun olur sadece 16 bellek alıp 32 yapmakla uğraşmanız gerekiyor...
Sadece 16 bellek alıp 32 yapmakla uğraşmanız gerekiyor...
Hocam, bellek konusu aralarındaki fiyat farkını biraz açıyor gibi.
- Makaleler
- 1
Bu fiyata bakılabilir. Bu fiyattaki tek 5080'li laptop galiba.
Adlin
Becerikli
Daha uygun olmuyor maalesef. Cihaza gelirsek 2 x 8 GB RAM şeklinde gelmesi ayrı dert, üstüne giderek zamlanan bu piyasada yaklaşık 8-9 bine 16 GB RAM takviyesi (32 GB RAM yapmak istenilirse 15 bin) yapmak ayrı dert. Kasa olarakta daha iyi sayılmaz; Omen Max modelin GPU soğutma performansı ve grafik skor puanı daha iyi, CPU tarafındaysa benzer soğutma performansları + puan almışlar. Vapor Chamber, PCle Gen 5 SSD, Per-Key RGB, Wi-Fi 7, 2 SSD tarafında da heatsink, G-Sync desteği, dahili W11, kapak ve tabanın alüminyumdan (Vector 16 HX plastik) oluşması gibi pek çok artısı var Omen Max'in. Vector'un %100 DCI-P3 ekran, CPU ve 2x TB5 (Omen Max'de 2x TB4) dışında pek bir artısı yok. Vector'de eski nesillerdeki sorunlardan yola çıkarak PCH soğutması koymaları güzel ama. 255HX fazlasıyla yeterli ve tatmin edecek bir işlemci ayrıca; RAM'inde eklenmesi durumda iki modelin arasındaki fiyat farkı çok daha uçuyor, peşin fiyatına taksitte 1 kart için geçerli Amazon'da. RAM'inde dahil olmasıyla fiyat farkını hakedecek bir durum yok.Peşin fiyatına 9 taksit ve daha iyi işlemci,kasa iile bu model daha uygun olur sadece 16 bellek alıp 32 yapmakla uğraşmanız gerekiyor...
2x TB5-TB4 ve PCH soğutması nedir hocam?Daha uygun olmuyor maalesef. Cihaza gelirsek 2 x 8 GB RAM şeklinde gelmesi ayrı dert, üstüne giderek zamlanan bu piyasada yaklaşık 8-9 bine 16 GB RAM takviyesi (32 GB RAM yapmak istenilirse 15 bin) yapmak ayrı dert. Kasa olarakta daha iyi sayılmaz; Omen Max modelin GPU soğutma performansı ve grafik skor puanı daha iyi, CPU tarafındaysa benzer soğutma performansları + puan almışlar. Vapor Chamber, PCle Gen 5 SSD, Per-Key RGB, Wi-Fi 7, 2 SSD tarafında da heatsink, G-Sync desteği, dahili W11, kapak ve tabanın alüminyumdan (Vector 16 HX plastik) oluşması gibi pek çok artısı var Omen Max'in. Vector'un %100 DCI-P3 ekran, CPU ve 2x TB5 (Omen Max'de 2x TB4) dışında pek bir artısı yok. Vector'de eski nesillerdeki sorunlardan yola çıkarak PCH soğutması koymaları güzel ama. 255HX fazlasıyla yeterli ve tatmin edecek bir işlemci ayrıca; RAM'inde eklenmesi durumda iki modelin arasındaki fiyat farkı çok daha uçuyor, peşin fiyatına taksitte 1 kart için geçerli Amazon'da. RAM'inde dahil olmasıyla fiyat farkını hakedecek bir durum yok.
Ruindry
Yetkin
- Makaleler
- 1
Daha uygun olmuyor maalesef. Cihaza gelirsek 2 X 8 GB RAM şeklinde gelmesi ayrı dert, üstüne giderek zamlanan bu piyasada yaklaşık 8-9 bine 16 GB RAM takviyesi (32 GB RAM yapmak istenilirse 15 bin) yapmak ayrı dert. Kasa olarak da daha iyi sayılmaz; Omen Max modelin GPU soğutma performansı ve grafik skor puanı daha iyi, CPU tarafındaysa benzer soğutma performansları + puan almışlar. Vapor chamber, PCIe gen 5 SSD, per-key RGB, Wi-Fi 7, 2 SSD tarafında da heatsink, G-Sync desteği, dahili Windows 11, kapak ve tabanın alüminyumdan (Vector 16 hx plastik) oluşması gibi pek çok artısı var Omen Max'in. Vector'un %100 DCI-P3 ekran, CPU ve 2X TB5 (Omen Max'de 2X TB4) dışında pek bir artısı yok. Vector'de eski nesillerdeki sorunlardan yola çıkarak pch soğutması koymaları güzel ama. 255hx fazlasıyla yeterli ve tatmin edecek bir işlemci ayrıca; RAM'inde eklenmesi durumda iki modelin arasındaki fiyat farkı çok daha uçuyor, peşin fiyatına taksitte 1 kart için geçerli Amazon'da. RAM'inde dahil olmasıyla fiyat farkını hakedecek bir durum yok.
Omen serisi ile Vector serisi eskiden karşılaştırmaya direkt kapalı konulardı şu an yine bir nebze fiyata bağlı karşılaştırılabilirler. 2x8 gelmesi bayağı dezavantajlı ben 1x16 diye düşünmüştüm fiyat bakımından evet güzel indirim kaldı ki zaten konuyu beğenmişim.
Benzer soğutma performansları var Vector'ün puanları bir tık daha iyi gözüküyor. Omen Max 16'ların düzgün Review'i yok pek bakmaya zamanımda olmadı direkt Jarrods'dan kaynak aldım.
Kaldı ki Omen Max klavyeye sıcaklık fazlasıyla vuruyor orta kısmına yük altında bariz şekilde rahatsız edici Vector o konuda da daha başarılı klavyeye çok fazla ısı yansıtmıyor. Omen Max'lerin hala panelleri sallanıyor bariz düzeltilmemiş oynayıp duruyor rahatsız edici bir durum hala.
Pil performansı olarak da Vector 16hx daha başarılı.
OLED 16 Max'ler harici panelleri dediğin gibi Vector 16Hx'ten geride. Kaldı ki HP hiçbir zaman kaliteli bir anakart yapmadı Omen Max 16'ların çoğu ayarı kapalı Vector 16hx çoğu düzenlemeye sahip ve anakart olarak çok daha ileri bir model biraz kurcalanırsa Omen Max 16'nın performansını fazlasıyla geride bırakır. Belli bir Game test review atmak istemiyorum çünkü aynı ortam değil altı havalandırılmış mı belli değil lakin aşağı yukarı benzerler GPU'da 1 tık benim gördüğüm Omen Max 16 iyi CPU'da bir tık Vector 16hx ama ikisinin de sıcaklıklarında termal olarak problem yok. Stres testinde jarrods review'larında direkt thermal problemleri olduğundan bahsediyor.
Bu fiyatlara çıkmışken 255hx biraz zayıf kalıyor multi puanı çok düşük 275hx, 285hx, 9955hx altına düşmemek lazım.
Sonuç olarak fiyat farkını hakedecek bir durum evet yok, haklısınız.
Adlin
Becerikli
Omen serisi ile Vector serisi eskiden karşılaştırmaya direkt kapalı konulardı şu an yine bir nebze fiyata bağlı karşılaştırılabilirler. 2x8 gelmesi bayağı dezavantajlı ben 1x16 diye düşünmüştüm fiyat bakımından evet güzel indirim kaldı ki zaten konuyu beğenmişim.
Benzer soğutma performansları var Vector'ün puanları bir tık daha iyi gözüküyor. Omen Max 16'ların düzgün Review'i yok pek bakmaya zamanımda olmadı direkt Jarrods'dan kaynak aldım.
Eki Görüntüle 213996
Kaldı ki Omen Max klavyeye sıcaklık fazlasıyla vuruyor orta kısmına yük altında bariz şekilde rahatsız edici Vector o konuda da daha başarılı klavyeye çok fazla ısı yansıtmıyor. Omen Max'lerin hala panelleri sallanıyor bariz düzeltilmemiş oynayıp duruyor rahatsız edici bir durum hala.
Pil performansı olarak da Vector 16hx daha başarılı.
Eki Görüntüle 213998
OLED 16 Max'ler harici panelleri dediğin gibi Vector 16Hx'ten geride. Kaldı ki HP hiçbir zaman kaliteli bir anakart yapmadı Omen Max 16'ların çoğu ayarı kapalı Vector 16hx çoğu düzenlemeye sahip ve anakart olarak çok daha ileri bir model biraz kurcalanırsa Omen Max 16'nın performansını fazlasıyla geride bırakır. Belli bir Game test review atmak istemiyorum çünkü aynı ortam değil altı havalandırılmış mı belli değil lakin aşağı yukarı benzerler GPU'da 1 tık benim gördüğüm Omen Max 16 iyi CPU'da bir tık Vector 16hx ama ikisinin de sıcaklıklarında termal olarak problem yok. Stres testinde jarrods review'larında direkt thermal problemleri olduğundan bahsediyor.
Bu fiyatlara çıkmışken 255hx biraz zayıf kalıyor multi puanı çok düşük 275hx, 285hx, 9955hx altına düşmemek lazım.
Eki Görüntüle 214003
Sonuç olarak fiyat farkını hakedecek bir durum evet yok, haklısınız.
HP'nin bu seferki anakartı oldukça başarılı, incelemenizi tavsiye ederim. Anakartı baştan aşağı soğutma olarak donatmışlar. HP son 5 yılda Omen & Victus 16 olmak üzere genelde compal & quanta üretimi anakartlardan devam ediyordu, Omen Max kasalarda ise ınventec üretimi 6050A3604401 model anakartlara geçilmiş. Anakartın rengini bile değiştirmişler, klasik Omen 16 & Victus 16 anakartlarından apayrı. Geçen dönemlerdeki Omen kasaların rezilliklerinden epey uzaklar, çünkü Victus 16 ile aynı aileden anakartları kullanıyordu Omen serisi (Omen 16 WF0 compal LA-M783p anakartı kullanırken Victus 16 S0 compal LA-M788p anakartı kullanıyordu mesela, aynı anakartları bile kullandıkları modeller var). Vector modellerin geçmişindeki anakartlarda iyi değildi aslında, Pch'ın buz gibi olması sebebiyle biraz dengelemişler kendilerini. Nedense yurt dışında en ucuz 5080'li model oluyor Vector 16, rakiplerinden çok daha düşük fiyata satılmaları biraz da şüpheye düşürmüyor değil.
Vector kasaların CPU tarafındaki skorları daha iyi olabiliyor teste göre, yakın bir performans sergiledikleri için benzer diye vurguladım orada. Ayrıca Vector 16 hx 275hx kasalarda 80W limit var, o limiti ThrottleStop üzerinden kaldırdıktan sonra CPU 230W gibi değerlere çıkabiliyor; Omen Max'te CPU genelde 160-165Win üzerini bile göremiyor PL4 240W'a uzanmasına rağmen. Bir tek eksisi bu denebilir.
Ray Tracing tarafı dışında denildiği gibi ekran kartı tarafında Omen Max bir tık daha iyi, 5090 tarafında da daha iyi hem titan hem Vector kasalara göre.
Jarrod'un testinde cihaz 3 kere kapanmış bile hatta, aldırdığım kullanıcıların hiçbirinden böyle bir geri dönüş almadım ama; bende bir ara ön yargılı yaklaşıyordum. Biraz şanssızlık olmuş denebilir; OLED panelinde bunda payı olabilir, thermal throttling neredeyse her cihaz yük altında yer fakat bu model çok büyük bir performans yavaşlaması yaşamamış. Hibrit sıvı metal macun o kasaya pek uygun olmamış gibi bir de, Scar 16 gibi tg conductonaut Extreme benzeri bir sıvı metal sürülse çok daha iyi olur muş. Klavye tarafına bir şey diyemeyeceğim çünkü alüminyum kasaların çoğunda bu hep yaşanıyor. Ekran sallanması gibi bir şikayetle karşılaşmadım, ekranında esneme yapacağını sanmıyorum menteşelerinde bir problem olabilir kullanıcının.
Mesajı şimdi fark ettim. Pch dediğimiz yonga (AMD'lerde fch diye geçiyor ama Intel'deki gibi çok belli değil); CPU ve anakart üzerindeki diğer bileşenlere veri aktarımı sağlıyor. Genelde giriş seviye çoğu cihazda soğutma tedbiri alınmaz ama sistemin stabilitesini etkileyen bir şey.
İşaretlediğim şey pch. 2024 kasalarda Vector modellerdede vardı ama daha farklı bir şekilde soğutuluyordu, ondan önceki 2023 GP77 gibi kasalarda pch çok sıcaktı ve çok fazla anakart şikayeti görülüyordu; anakartın sıcaklığı hakkında ipuçlarda veren bir bileşen HWiNFO üzerinden bakılınca. TB5 ve TB4 dediğim şey ise Thunderbolt sürümleri. eGPU takma gibi bir düşünceniz varsa TB5 avantaj, 120 Gbps hızı destekleyebiliyor ve GPU desteği daha geniş olacak büyük ihtimal (7090 bile takılabilir belki); EGPU'lar çok daha hızlı bir şekilde çalışabiliyor. TB4 ise 40 Gbps veri hızını destekleyebiliyor maksimum, daha yavaş. Bir de Power delivery tarafında birkaç artısı var Thunderbolt 5'in o kadar. Benim bu tür şeylerle işim yok diyorsanız gereksiz bir şey, AMD işlemcili kasalarda Thunderbolt direkt yok.
Beyler selam bende cihaz alacağım tamda buna denk gelmişken ve sizleri görmüşken sormalıyım diyorum Predator 18 5070 ti mı daha iyi olur bu mu? Ekran büyüklüğü çok cazip geldi tereddüte düştüm. Vatan ve Mediamarkt dışına cikmak istemiyorum garantisinide uzatabiliyorsun bu mağazalarda o yüzden buralardan tercih yapacağım belki teknosa olur. Bütçem maksimum 120 bin TL üniversite ve iş için acil ihtiyacım oluştu 3060 laptop yeterli gelmemeye başladı. Foruma üye olmama sebep oldu konu sizce neyi almalıyım bana yardımcı olabilir misiniz mesajlarınız dikkatimi çekti. @12601 @Adlin @Ruindry @talongod @23783 @22723 @CliqueDOS @michaelscofield
Selam bende cihaz alacağım tam da buna denk gelmişken ve sizleri görmüşken sormalıyım diyorum Predator 18 5070 Ti mı daha iyi olur bu mu? Ekran büyüklüğü çok cazip geldi tereddüte düştüm. Vatan ve MediaMarkt dışına cikmak istemiyorum garantisini de uzatabiliyorsun bu mağazalarda o yüzden buralardan tercih yapacağım belki Teknosa olur. Bütçem maksimum 120 bin TL üniversite ve iş için acil ihtiyacım oluştu 3060 laptop yeterli gelmemeye başladı. Foruma üye olmama sebep oldu konu sizce neyi almalıyım bana yardımcı olabilir misiniz mesajlarınız dikkatimi çekti. @12601 @Adlin @Ruindry @talongod @23783 @22723 @CliqueDOS @michaelscofield
Soğutma konusu sorun değilse Predator alınabilir 108.999 TL civarı sanırım. Fazla para vermeye gerek yok diyorsanız alın. Ama 120bin TL çıkıyor ise ben bu iki cihaza bakardım. Windows 11 ve 2TB SSD yuzunden 17 inç bu kadar pahalı. Normalde 17 inç GameGaraj var ama artık GameGaraj'ı kimseye önermiyorum. 120bin TL'ye 5070 Ti almak biraz açıkçası saçma ama atayım gene de https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...17-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1055709463.html bu cihaz.
16 GB RAM yetiyor ise https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,1001382660.html
"Ekran büyük cezbediyor" dediniz diye 17 inç attım ama fp değil, soğutması muazzam cihaz. Bana kalırsa direk 16 inç oluyor ise asus "g615lr" alın. https://www.akakce.com/oyun-bilgisa...-16-wqxga-gaming-laptop-fiyati,954569225.html
Son düzenleme: