Omen serisi ile Vector serisi eskiden karşılaştırmaya direkt kapalı konulardı şu an yine bir nebze fiyata bağlı karşılaştırılabilirler. 2x8 gelmesi bayağı dezavantajlı ben 1x16 diye düşünmüştüm fiyat bakımından evet güzel indirim kaldı ki zaten konuyu beğenmişim.
Benzer soğutma performansları var Vector'ün puanları bir tık daha iyi gözüküyor. Omen Max 16'ların düzgün Review'i yok pek bakmaya zamanımda olmadı direkt Jarrods'dan kaynak aldım.
Eki Görüntüle 213996
Kaldı ki Omen Max klavyeye sıcaklık fazlasıyla vuruyor orta kısmına yük altında bariz şekilde rahatsız edici Vector o konuda da daha başarılı klavyeye çok fazla ısı yansıtmıyor. Omen Max'lerin hala panelleri sallanıyor bariz düzeltilmemiş oynayıp duruyor rahatsız edici bir durum hala.
Pil performansı olarak da Vector 16hx daha başarılı.
Eki Görüntüle 213998
OLED 16 Max'ler harici panelleri dediğin gibi Vector 16Hx'ten geride. Kaldı ki HP hiçbir zaman kaliteli bir anakart yapmadı Omen Max 16'ların çoğu ayarı kapalı Vector 16hx çoğu düzenlemeye sahip ve anakart olarak çok daha ileri bir model biraz kurcalanırsa Omen Max 16'nın performansını fazlasıyla geride bırakır. Belli bir Game test review atmak istemiyorum çünkü aynı ortam değil altı havalandırılmış mı belli değil lakin aşağı yukarı benzerler GPU'da 1 tık benim gördüğüm Omen Max 16 iyi CPU'da bir tık Vector 16hx ama ikisinin de sıcaklıklarında termal olarak problem yok. Stres testinde jarrods review'larında direkt thermal problemleri olduğundan bahsediyor.
Bu fiyatlara çıkmışken 255hx biraz zayıf kalıyor multi puanı çok düşük 275hx, 285hx, 9955hx altına düşmemek lazım.
Eki Görüntüle 214003
Sonuç olarak fiyat farkını hakedecek bir durum evet yok, haklısınız.