Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Game Garaj'ların fiyatları artması sebebiyle (bana göre fahiş, abartılmış) ve bu bütçedeki Predator modelinin tek RAM olup beni daha fazla masrafa sokması nedeniyle ikisini pek düşünmüyorum kesin olmamakla.
Bu HP modeli nasıldır oyun için olsun günlük kullanım için vs?
Etiket attığınız arkadaş sorduğum sorulardan rahatsız oldu geçen sefer, gerek yoktu. Açıklamasını yaptı, haklı da buldum. Alakasız bir soruydu. Keşke etiketlemeseydin.
@Unlishimaide, öyle bir şey yok merak etmeyin. Forum burası, bilen insanlara her yerde ihtiyaç var. Sadece benim de bir insan olup bazı şeyleri sorgulayabileceğimi unutmayın yeter. Fikir özgürlüğü budur.
Gelelim konuya. Garanti servislerinin BDH Bilişim olduğunu, bir ton problemli servis kaydı olduğunu da hatırlatarak başlayalım. Şikayetvar üzerinde bayağı şikayet mevcut. Garanti servisi sizin için önemli değil diyelim. Bir de o şekilde inceleyelim. Donanım gayet iyi, CPU + GPU dengesi de iyi kurulmuş bir cihaz. ne CPU ne GPU asla pişman etmeyecektir.
Son olarak panelinden ve muadillerinden bahsedelim. Muadil olarak Acer Predator Helios'u baz alabiliriz ancak onu biraz sonrası için kullanalım. Paneli genel standartlarda bir panel. %100 sRGB, 1920x1200 çözünürlükte, 165Hz ve 400 Nit parlaklığı var. En azından MSI Vector cihazlar gibi 5070Ti cihaza %62.5 sRGB panel koymamışlar. Alınabilir bir cihaz genel anlamda.
Gelelim rakibiyle kıyasına.
Predator'un önde olduğu konular:
1- Panel kalitesi: Predator 2560x1600 Çözünürlükte panel sunuyor (QHD+). Tazeleme oranı da aynı şekil. 240Hz > 165Hz.
2- Genel malzeme kalitesi.
Omen Max'in önde olduğu konular:
1- Soğutma: alt tarafa eklediğim Predator - Omen Max karşılaştırmasına bakabilirsiniz. Genel anlamda Omen Max daha iyi bir soğutmaya sahip, çünkü AMD mCPU kullanılmış. Yeni nesildeki AMD mCPU'lar daha verimli çalışıyor bariz şekilde.
2- Fiyat: 4.000TL az gelebilir ancak insanlar bazen bütçelerini sonuna kadar zorluyorken 2-3 daha çık demek bazen saçmalık olabiliyor. O yüzden eğer bütçe çıkmıyorsa kesinlikle Omen Max alınmalı.
2- Fiyat: 4.000TL az gelebilir ancak insanlar bazen bütçelerini sonuna kadar zorluyorken 2-3 daha çık demek bazen saçmalık olabiliyor. O yüzden eğer bütçe çıkmıyorsa kesinlikle Omen Max alınmalı.
Taksit olduğu için o kısım bir şekilde çözülür. Ama Predator için fikrinizi duymak isterim o halde. Oyun akıcılığı açısından %1 ve %0,1 değerleri endişe ettiriyor. Predator incelemelerine baktım. Soğutma kasası olarak beğendim.
Ama 16 GB RAM takviyesi yapmaya çalışmak sıkıntı sadece, bir de servis izin vermiyor.
@talongod, her dediğine katılıyorum ama 1200p 165 Hz ekran 100bin TL olan bir laptop için fazla idarelik bence.
Dediğin gibi çok daha soğuk olur AMD CPU daha serin ve Vapor chamber soğutma daha verimli.
Dediği Predator mantıklı gelmeye başladı. 1-1.5 sene aldığım haliyle kullansam RAM fiyatlarına baktım, kasımda 3 bin civarına bile 32 RAM bulunuyormuş. Fiyatlar inince servise bakım ve RAM taktırmak için verilebilir gibi. Sadece bunlar gerçekleşene kadar cihaz, oyunlarda üzer mi acaba?
Bütçe yeterse Predator Neo 16 AI 5070ti, yetmezse TUF 16 i7 5060.
@Unlishimaide, Predator için fikirlerimi zaten orada yazmıştım. Bence, asıl bu fiyatları hak eden cihaz o. RTX 5070 Ti mGPU'ya 1080p ekran koymak hayal ürünüdür artık. QHD+ hakkını verir o GPU'nun. Çokça önerdim Predator pişman etmeyeceğini düşünüyorum. Bütçe yetiyorsa, kesinlikle Predator alınmalı bence.
@shiedae3, fazla idarelik kısmına da ben katılmıyorum aslında. MSI Vector cihazlara bakın, bu fiyatlarda geziniyorlar yine ancak onlarda daha kötü bir panel var. Çoğu muadiline göre önde bir panel'e sahip Omen Max ancak Predator acayip fark atıyor panel konusunda.
@talongod, sen seçeneklere göre kabul edilebilir diyorsun ben seçeneklere bakmadığım için yorum yapamam.
100 bin TL bütçem olsa ben laptop almazmışım o zaman