MUR55

Gelişen
Halihazırda kullandığım HP Pavilion 15-EC2016NT dizüstü bilgisayarımda olan WD SN730 512 GB yerine takabileceğim 1 TB M.2 SSD arıyorum. @Caner Uncu hocamın listesinden baktığım kadarıyla şu anki SSD gayet iyi ama 512 GB depolama bana yetmiyor maalesef. Bilgisayarım üzerinde sadece bir adet M.2 slotu olduğundan, WD yerine takabileceğim halihazırdaki SSD'in performansında bir SSD arıyorum. Bu arada M.2 slotu PCI-e 3.0 X4 destekliyor. Belirli bir bütçem yok. Gözüme kestirdiklerim

Kingston 1TB KC3000 4.299 TL ve KIOXIA EXCERIA PRO 1TB 3.839 TL​

Başka öneriniz ya da ikisinden şunu al önerilerinize açığım.

Son düzenleme:
PCIe 3.0 desteklediği için attığın SSD'lerden tam verim alamazsın, elde edeceğin hızlar aşağı yukarı 3.500 MB/sn civarında olur. Kullanamayacağın hızlar için o kadar para vermeye gerek yok aslında ama şöyle bir baktım, uygun fiyata SSD yok gerçekten. Ortalama diskler bile 3.500 TL olmuş. Uygun seçenek çıkarsa onu değerlendir derim, yoksa attıkların alınabilir.

PCI-e 3.0 desteklediği için attığın SSD'lerden tam verim alamazsın, elde edeceğin hızlar aşağı yukarı 3.500 MB/sn civarında olur. Kullanamayacağın hızlar için o kadar para vermeye gerek yok aslında ama şöyle bir baktım, uygun fiyata SSD yok gerçekten. Ortalama diskler bile 3.500 TL olmuş. Uygun seçenek çıkarsa onu değerlendir derim, yoksa attıkların alınabilir.

Hocam SN730 ayarında 1 TB PCI-e 3.0 bulamadım açıkçası o yüzden bu modellere yöneldim hız konusunda kısıtlanacağımı biliyorum. Sizce hangisi daha mantıklı Kioxia mi Kingston mu?

@MUR55, Kingston biraz daha iyi ama hocam zaten PCIe 3.0 olduğundan dolayı bir fark yaratmayacak. Kioxia alabilirsin.

Aslında ikinci ele de bakabilirsin, uygun fiyatlı PCIe 3.0 disk bulunur bence. Samsung 970 EVO Plus veya muadilleri olabilir. Maksat cebinden minimum para çıksın.