Çözüldü HP Pavilion G6 laptopta fan nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Cihaz
HP Pavilion G6
Kütüphanede ders çalışırken fanlarım çok sesli çalışıyor. Etrafımda kulaklık kullanan kadar kullanmayan da var, rahatsızlık vermek istemiyorum. Sadece PDF üzerinden çalışıyorum. Bilgisayarı yoracak bir işlemim yok. Cihazımda fanı nasıl kapatırım veya en yavaş halinede getirme yolu var mıdır?

Çözüm
BIOS'da "Fan Always On" diye bir ayar vardır. Onu kapatırsanız fanlar ya hiç çalışmaz, ya da sadece gerektiğinde çalışır. Bir de SpeedFan üzerinden fanları kapatabilirsiniz.
Arkadaşın dediği gibi cihazınızın BIOS menüsünden, System Configuration üst başlığına girin, ardından "Fan Always On" seçeneğini <Enabled> yerine <Disabled> yapın.

BIOS tuşunuz F10 tuşu. Cihaz açma düğmesine bastıktan sonra bu tuşa basarak tekrarlayın. Sizi BIOS'a yönlendirmesi lazım. Ardından yukarıdaki sekmeye açın ve ilgili ayarı değiştirin. Değişiklikleri kaydetmek için F10'a basın ve onaylarak kaydedin. Cihazınız yeniden başlayacak, gelişme olursa bilgilendirin.

Bu işlemler sonrası sistem açılınca güç planlarınızı varsayılana çevirin. Power Save modunda ses çıkarıp çıkarmadığını kontrol edin. Yine tekrarlarsa işlemci hızını düşürmeyi deneyin.

Son çare fanı yavaş çalışmaya zorlayan bir yazılım tercih edilebilir. Fakat bu yalnızca Power Save modunda kullanılırken yapılsın mümkünse.

FN+F5 tuşlarına basarsan güç değişimi oluyor diye biliyorum. FN+F5 tuşlarına basarak güçler arası gezinebilirsiniz. FN+F5 tuşuna basarak sessiz e getirebilirsiniz.

Denedim ama bakım yaptırmama rağmen sesi yüksek biraz bütçe ayırıp değiştirmem gerekiyor anlaşılan.

Sizin mesajn üstündeki mesajı denediniz mi? Çok ilgi çekici görünüyor. Para yatırmanıza gerek yok ki. ASUS TUF A15 cihazlarda bu ayar mevcut sizde de olmalı. Bilgisayarınızın uygulamasında değiştirebilirsiniz.

BIOS'da "Fan Always On" diye bir ayar vardır. Onu kapatırsanız fanlar ya hiç çalışmaz, ya da sadece gerektiğinde çalışır. Bir de SpeedFan üzerinden fanları kapatabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…