mrorangutan

Çalışkan
Yakın zamanda HP Victus'larda Hall sensör problemi yüzünden bilgisayarın rastgele zamanlarda uyku moduna girmesi konularını okudum ve ben bunu yaklaşık 1 senedir bu laptopumda yaşıyorum. Fakat bataryasını değiştirdiğim için, zamanında bataryayla ilgili bir problem sanıp “Yapacak bir şey yok,” diyerek yoluma devam etmiştim. Tabii bu haberleri görünce şimşekler çaktı. Bilgisayarda çok oyun oynamıyorum, o yüzden gördüğüm sıcaklık ya da watt kısıtlamaları benim için dert değil.

Fakat danışmak istediğim problem şu: Hall sensörün anakarta bağlandığı pini ve kabloyu bir türlü bulamadım. Görselde gördüğünüz kısımdaki hangi kablo ve pin yuvası Hall sensöre ait? Yardımcı olursanız sevinirim çünkü ne kadar araştırsam da bulamadım.

resim_2025-07-31_200202073.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda HP Victus'larda hall sensör problemi yüzünden bilgisayarın rastgele zamanlarda uyku moduna girmesi konularını okudum ve ben bunu yaklaşık 1 senedir bu laptopumda yaşıyorum. Fakat bataryasını değiştirdiğim için, zamanında bataryayla ilgili bir problem sanıp “yapacak bir şey yok,” diyerek yoluma devam etmiştim. Tabii bu haberleri görünce şimşekler çaktı. Bilgisayarda çok oyun oynamıyorum, o yüzden gördüğüm sıcaklık ya da watt kısıtlamaları benim için dert değil.

Fakat danışmak istediğim problem şu: Hall sensörün anakarta bağlandığı PIN'i ve kabloyu bir türlü bulamadım. Görselde gördüğünüz kısımdaki hangi kablo ve pin yuvası hall sensöre ait? Yardımcı olursanız sevinirim çünkü ne kadar araştırsam da bulamadım.

Eki Görüntüle 168981

Yapay zeka ile bulunulmuştur yapmadan önce servise danışın lütfen!

📍 hall sensörünün yeri ve nasıl bulunur?​

• Laptop kapağını açıp menteşe bölgesinin iç tarafına bakın.
  • Klavyenin üst kenarı ile ekranın alt çerçevesi arasında kalan alanda, küçük bir PCB (devre kartı) ve mıknatıs bağlantısı olabilir.
  • HP teknik kaynaklarına göre bu sensörün parça numarası genellikle 450.09701.0011 olarak geçer ve yedek parça sitelerinde bu numara ile bulunabilir.

Yapay zeka ile bulunulmuştur yapmadan önce servise danışın lütfen!

📍 hall sensörünün yeri ve nasıl bulunur?​

• Laptop kapağını açıp menteşe bölgesinin iç tarafına bakın.
  • Klavyenin üst kenarı ile ekranın alt çerçevesi arasında kalan alanda, küçük bir PCB (devre kartı) ve mıknatıs bağlantısı olabilir.
  • HP teknik kaynaklarına göre bu sensörün parça numarası genellikle 450.09701.0011 olarak geçer ve yedek parça sitelerinde bu numara ile bulunabilir.
ben de bütün yzlere sordum ama düzgün bir sonuç alamadım. laptopun komple söküldüğü videolara da baktım fakat onlarda da herhangi bir harici hall sensor bulamadım. 2 seçenek var ya hall sensor direkt olarak anakarta entegre bu modellerde ya da tek bir fleksi kablo aynı anda birden fazla iş görevi görüyor o yüzden tek bir bağlantısı yok