Bu yazıcıyı geçen yıl (2024) 15 Kasım'da almıştım. Sözü fazla uzatmayacağım zaten incelemesini yapmıştım bu yazıcının
Konu Linki.
Yazıcıdan ne kadar memnun kaldığımı açıklayacağım.
Açıkçası çıktı performansı olarak gerçekten mükemmel olduğunu söyleyebilirim. En canlı renkler ve en net çıktıları aldım, A4 kağıdına fotoğraf bile bastım hem de 7 taneye yakın.
Ancak sorun şu ki yazıcı kartuş arızası veriyor daha geçen sene kasım'da aldığım yazıcı şimdi yavaş yavaş ben gidiyorum diyor. Daha ilk mürekkebi yani daha eskimemesi lazım. Şirkette falanda kullanmıyorum normal ev yazıcısı ödevler ve bazı çalışma sayfalarını çıkarttım. Kasım'dan beri 390 sayfa yazdırmışım. Hiçbir sebep yokken yazıcıya belgeyi gönderdiğimde bazen ekranında siyah kartuş işareti ve ünlem işareti gösteriyor. Bu ne demek diye baktığımda kartuşun ömrünün dolduğunu ve artık yeni kartuş almam gerektiği yazıyordu. Ama bu sorunu yazıcının kartuş kapağını açıp kapadığımda atlattım yani hata sensörle ilgili sanırım ama neden açıp kapatınca düzeliyor.
Tek sorun bu değildi ürünü aldığımda HP'ye kaydettirdim. Garanti zaten başlatılmış gözüküyordu (2023 Haziran'da). Durumu HP'nin canlı destek asistanlarına bildirdim. Garantiyi yeniden düzenlediler. Ve şu an düzeltilmiş durumda 3 yıl garanti için kutunun üzerindeki linke gidin seri numarasını girin ve ad soyad bölge seçerek kaydedin diyordu. Girdim bu linke ve kaydettirme aşamasında iken site donuyordu. Bu o günlük bir sorun değildi defalarca 2 gün arayla denedim ama olmadı. Yani 3 yıl garanti bir yalandı. BİM'e tekrar gidip durumu anlattım fişine bakıp bu fişi saklayın zaten garanti gözükür dediler. Ama HP benim BİM'den yazıcı aldığım kanıtını gösteren fişi ne yapsın.
Başka bir sorun ise HP Smart uygulamasında bu soruna yazıcı dahil değil ancak uygulama çok ağır aksak çalışıyor. Bilgisayarın özellikleri gayet yeterli oyunda kasmayan makine HP Smart'ta kasıyor olacak şey değil. Yazıcıyı bulma konusunda sorunlar yaşadım. Sürücüyü otomatik kurma başarısız oldu dedi, Microsoft'tan indirtti ama bu sefer de yazıcı sürücüsü arızalı dedi nedeni ise bu sürücü Microsoft'un orijinal sürücüyü HP Smart'tan kurun yazıyordu. Yazıcıyı silerek aynı sorunları yine yaşadıktan sonra sürücü otomatik kuruldu.
Yani alacaksanız HP yazıcı deneyimim bu şekilde. Diğer markaları hiç bilmiyorum ancak HP kullanım deneyimime 10 üzerinden 5 verebilirim.