Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Belki görmüşsünüzdür bu yazıcıyı birkaç ay önce BİM'den satın alıp incelemesini yapmıştım. Şimdi bu yazıcı baskı kafası hatası veriyor nedeni ne olabilir?
Öncelerde böyle bir hata ile karşılaşmamıştım. Yaklaşık 316 sayfa toplam çıktı aldım.
Hatayı ilk kez dün gece bir Word belgesi çıkartırken aldım.
1 sayfa çıkardı ardından Windows'a bildirim geldi. Yazıcınızı kontrol edin arıza oluştu diye.
Ardından LCD ekranda gördüğüm hata siyah baskı kafası işaretiydi. Bu hatayı araştırdım baskı kafasının çipi ile alakalıymış sanırım. Yeni baskı kafası almak gerekiyormuş.
Tesadüfen yazıcının kapağını açtım ve içeriye bir bakmak istedim. İçerisi gayet iyi durumdaydı herhangi bir sızıntı toz kağıt sıkışması yoktu. Kapağı geri kapattım ve çalışmaya devam etti. O hata kayboldu. Sonra yine bu sabah bir şey çıktı almak için yazıcıyı açtım yine aynı şey oldu kapağı açıp kapattığımda düzeldi.
Bunun sebebi ne olabilir?
Düzenleme: En son saat 2 civarında öğlen arası bir çıktı aldım bu hata ile karşılaşmadım.
Baskı kafasının maksimum ömrü 16.000 sayfaymış. Ben daha 300 sayfa ancak çıktı aldım. Onunda 230 tanesi renkli 70 tanede siyah beyaz. Çok fazla değil yani. Aya böldüğümüzde ise 3 ay olmuş alalı ayda 100 çıktı falan almışım.
Özetle: Neden bu hata ile karşılaşıyorum ve neden kapağı açıp kapatınca düzeliyor.