Raz0r

Uzman
Laptop BIOS'u güncellerken cihaz kapandı ve şu anda siyah ekranda kalıyor. Bunun için CH341A programlayıcı aldım, şu an sadece 1.8V dönüştürücü kartın gelmesini bekliyorum.

Kafamı kurcalayan konu şu: Yapay zekâya sorduğumda ve internette araştırdığımda, doğrudan üreticinin sitesindeki en güncel BIOS'un. Bin dosyasını yazmamam gerektiği söyleniyor. Bunun yerine eski BIOS'taki fabrika verileri, Serial numarası, region bilgileri gibi cihaza özel bilgilerin yeni BIOS ile birleştirilmesi (merge edilmesi) gerektiği yazıyor.

Eski BIOS'un yedeğini almayı düşünüyorum ancak tam olarak hangi bilgileri aktarmam gerektiğini bilmiyorum. Wi-Fi kartının MAC adresi, cihazın seri numarası gibi tüm bilgileri taşımam gerekir mi, yoksa sadece belirli bölümler yeterli mi?

Bir de hangi BIOS'u yazmam gerektiği konusunda kararsızım. Eski (bozuk) BIOS yedeğini mi düzenleyip yazmalıyım, yoksa üreticinin yayınladığı en güncel BIOS'u mu kullanmalıyım?

Bu konuda tecrübesi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim. BIOS çipim: Winbond 25R128JWSq