Sametgk06

Çalışkan
Herkese merhaba, efendim. Benim bir sorum olacak: HP Victus 15L Gaming TG02-0022NT bu bilgisayar hala üretiliyor mu? bugün HP'nin müşteri hizmetleri bu konuyla alakalı bana net bir bilgi veremediler. Bu bir kasa herkes HP Victus deyince laptap sanıyor ama değil bu bir kasa, masaüstü bilgisayar. İnternete yazınca ürün cıkmıyor fakat Hepsiburada'da sadece 1 adet kalmış. Ben satıcıya sorduğum boyle bir bilgi aldım. Bana bu ürün hakkında üretimi hakkında tam bir bilgi sahibi olmak isterim. bir de oyunda Uncharted 4 işlemciyi 90 derece gördum. 3 yıldır bakım yapmadım ama kasayı actığımda toz vb. yok. Macun kurumuş olabilir, garantisi desen bitti. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Benim PC özelliklerim:
  • AMD Ryzen 5 5600G APU işlemci
  • 16 GB RAM
  • 512 GB SSD
  • HP GTX 1660 6 GB ekran kartı
  • 350 watt güç kaynağı.
Bu donanımlar eski mi?

Dosya Ekleri

• IMG_3821.webp
    IMG_3821.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ryzen 5000 işlemcili bir sistemin üretiliyor olması imkansız.
  • 90C işlemci sıcaklığı yüksek. Macun kurumuştur ve epey toz birikmiştir. Açıp bakım yapmanız lazım.
  • Donanımlar çok eski değil ama GTX 1660 ekran kartını değiştirme vakti gelmiş diyebiliriz.
Bir de tavsiyem BIOS güncellemesi yapmanız:

Üretiliyormuş hocam, modeli bu ''HP Victus 15L TG02-0022NT''
BIOS'u buradan güncellemesi daha sağlıklı olur hocam.

Donanımlar eski ama çok denilmez. 90 derece sıcaklık epey yüksek, Recep Bey'in dediği gibi macun kurumuştur. 5600G normal şartlarda bu kadar ısınacak bir CPU değil. Macun bakımı yapıp hafiften bir kasa temizliği + BIOS güncellemesi yaparsanız yüksek ihtimal sorununuz çözülecektir.