HP Victus 16 anakart değişimi sonrası System Firmware (BIOS) hatası

fender_tele

Üyecik
Selamlar,

Geçtiğimiz günlerde HP Victus 16 cihazımın anakartı yetkili serviste değişti. Ancak anakart değişimi sonrası cihazımda BIOS ve firmware tarafında garip bir döngü oluştu. Sorunla ilgili yaşadıklarım şunlardır:
  1. Aygıt Yöneticisi Sorunu: Aygıt Yöneticisi > Aygıt Yazılımı (Firmware) altında yer alan "System Firmware" kısmında sarı ünlem işareti var. Cihaz özelliklerine girdiğimde "Bu aygıt düzgün çalışmıyor" uyarısı alıyorum.
  2. BIOS Güncelleme Hatası: BIOS'u HP'nin sitesindeki güncel sürümle güncellemeye çalıştığımda işlem hata vererek sonlanıyor.
  3. Kısır Döngü: "System Firmware" sürücüsünü devre dışı bıraksam dahi, bilgisayarı her yeniden başlattığımda sistem kendi kendine BIOS'u tekrar güncellemeye çalışıyor, hata veriyor ve ünlem işareti geri geliyor.
Cihazda anakart değişimi yapıldığı için servis kaynaklı "Board ID" veya "DMI verilerinin" yeni anakarta düzgün işlenmemiş olabileceğinden şüpheleniyorum. Servise tekrar göndermeden önce bu çakışmayı gidermenin bir yolu var mıdır, yoksa bu tamamen servisin eksik yaptığı bir işlemden mi kaynaklanıyor?

Konuyla ilgili tecrübesi olan veya daha önce benzer bir durum yaşayan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Cihaz bilgileri:
  • Model: HP Victus 16
  • İşletim Sistemi: Windows 11
Şimdiden teşekkürler.

HP Victus'ta böyle BIOS sorunları çok oluyor. Bu sorunu siz evde çözemeyebilirsiniz. HP servisini arayıp sorun. Çünkü HP servisi nbdmıfıt gibi bir özel servis yazılımı kullanıyor bu tür sorunları düzeltmek için.

Victus serilerinde mpm varsayılan olarak kilitli diye biliyorum. Kilitliysede yine servise sormanız gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…