HP Victus 16-E0050NT için PTM7950 ve termal putty değişimi sonrası sıcaklık değerleri iyi midir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CliqueDOS
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 187

CliqueDOS

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar, HP Victus 16-E0050NT cihazıma thermal putty (cooler Force thermal putty) ve PTM7950 uyguladım. İlk defa thermal putty uyguladığım için spatula ile süremeyeceğimi fark ederek elimle yuvarlamak ve uygulamak durumunda kaldım bu yüzden - ayrıca unuttuğum yer var mı korkusuyla- biraz endişeli bir şekilde FurMark testi yaptım.

Fanlar en yüksek devirde çalışırken değerler böyle (neden manuel olarak en yüksekte derseniz, fanlar çok geç devreye giriyor ve bu sinir bozucu sonuçlara yol açabiliyor.) Sizce uygulamam sonrası sonuçlar iyi mi?
Cevabınız için teşekkürler.
Furmark Test Sonucu Link

Bu da görsel hali:

Tüm 16'larda var maalesef. Ama sizin modelde az görülüyor iyi tercih olmuş.

Arkadaşımın eski laptopu aslında, dolambaçlı bir bana gelme süreci var. Kendisinde uzun zamandır anormal ısınma sorunları oluyordu. Thermalright heilos, Thermal Grizzly hydronaut, MX-6 falan ne denediysem fayda etmedi. En son pes edip paraya kıyıp PTM 7950 ve thermal putty aldım. Bugün de eczanede izopropil alkol (%99.8) bulunca alıp uygulama yapmaya karar verdim. Açıkçası ilk defa putty uyguladığım için bu kadar stres yaptım. Ölçüleri bilsem termal ped uygulardım öyle diyeyim

Tüm 16'larda var maalesef. Ama sizin modelde az görülüyor iyi tercih olmuş.

Çıplak elle uygulamak zorunda kaldığım için şüphe etmiştim. VRAM sıcaklıklarını göremiyorum ama Full fan devrinde sıcaklıklar bu şekilde gibi duruyor:
Bunun olması normal mi?

Son düzenleme:
Bu laptopta bu kadar düşük sıcaklık değerleri görmeye alışkın değilim. Bir yıldır kendisini soğutmak için kırk takla atıyordum.
Demekki iyi yapmışsın. Senin model ısınan bir model değil. Birde diğer Victus 16'ları gör. Boşta 90 derece çalışanı gördüm daha jelatini üstünde.

Demek ki iyi yapmışsın. Senin model ısınan bir model değil. Bir de diğer Victus 16'ları gör. Boşta 90 derece çalışanı gördüm daha jelatini üstünde.

Arkadaşımın eski laptopu, iki senelik kullanımda onda birçok ısınma sorunu yaşanmıştı. Sonra bana geldiğinde MX6 denedim, Thermalright TF7 denedim (ucundan işe yaradı yalan olmasın) pullwark dediler onu aldım, Thermalright heilos dediler onu aldım, hydronaut övdüler onu aldım. En son pes edip PTM7950 aldım. Fark edeceğini biliyordum da, bu kadar edeceğini bilmiyordum.

Eski thermal putty de katılaşmış haldeydi. Tabii daha sonra daha kaliteli bir thermal putty bakacağım Halnziye veya Thermal Grizzly olarak (Honeywell ve upsiren putty aramaktan yoruldum, aslında Almanya'daki akrabamdan parasını gönderip istesem alır ama gekene kadar uğraştırır. Ona oradan mikrofon aldıracağım bir de o var.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…